Συλλογή Offtopic

Re: απορία για speed triple  

  Από: claire drakakis στις 28/02/2012 9:54 μμ.

Δηλαδη συμφωνα με τον polymhxanos δεν ειναι καλη ιδεα να μπλεξεις με συνεργεια
Don't be afraid of what they'll say.
Who cares what cowards think? Anyway,
They will understand some day,
some day.

Re: απορία για speed triple  

  Από: ATN PANOS στις 28/02/2012 10:43 μμ.

χαχα
πλακα εχει.

μου ειχε λειψει το φορουμ
http://www.atn-forever.com

4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.

Re: απορία για speed triple  

  Από: HelenKoR στις 29/02/2012 6:31 πμ.

Polymhxanos"Ναι είναι πολύ ιδιαίτερα. Κινούνται με αντιδραστήρα αντιύλης και σχάση διλίθιου, ενώ αντί για ηλεκτρικά έχουν φωτονικά. Το υλικό κατασκευής είναι κράμα μάζας-αρνητικής μάζας, έτσι ώστε τα υλικά του να είναι σχεδόν μηδενικού βάρους και αδράνειας, ενώ έχει και περίεργες ιδιότητες π.χ. ο κινητήρας χρειάζεται για να το σταματάει διότι η φυσική του κατάσταση είναι να πηγαίνει με 300 και χρειάζεται ενέργεια για να επιβραδύνεται, αντίθετα με τα κοινά μηχανάκια.

Που να κλάσει ο έχων κλασσικό πτυχίο μηχανικού μοτοσυκλετών...

"


Costas"Αντί να γράφεις μια παράγραφο παπαρίες πες απλά οτι διαφωνείς. Οτι σε πολλά θέματα είσαι εκτός τόπου είναι γνωστό και δε θα σε βάλω εγώ στον ίσιο δρόμο.

Φιλιά"


Κακώς που δεν απάντησα πριν. Το κάνω όμως τώρα.
Κώστα, μπορεί η απάντηση του Πολυμήχανου να είναι αυτή (η οποία δεν είναι προσβλητική για κάποιον-σε αντίθεση με την δική σου), το νόημα της όμως είναι εύστοχο.

Και αν έχεις κακή εμπειρία τότε απέδωσε την στο γεγονός οτι ο κατ'ευφημισμόν μηχανικός που ανέλαβε το 4κύλινδρό σου είχε παραπήξει απο την ζέστη.

Είναι θέμα μηχανικού (όταν αναφερόμαστε σε τόσο βασικά πράγματα). Και ο συγκεκριμένος δεν ήταν καλός. Τουλάχιστον όχι την δεδομένη στιγμή που σου 'λαχε εσένα.
Αλλωστε ούτε όλοι της Τ είναι εξαίρετοι! Τόσα χρόνια είσαι εδω μέσα (περισσότερα απο μένα) όλο και κάτι θα έχεις διαβάσει.
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: απορία για speed triple  

  Από: Costas στις 29/02/2012 11:52 πμ.

Το συνεργείο που το πήγα ήταν εξουσιοδοτημένο Yamaha. Και άλλοι που έχω ακούσει πάλι σε εξουσιοδοτημένα τα πήγαν. Αν είναι πιο εύστοχο να το αποδίδεις στη ζέστη τότε εντάξει. Εγώ συνεχίζω να θεωρώ την απάντηση βλακώδη. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Re: απορία για speed triple  

  Από: HelenKoR στις 29/02/2012 11:56 πμ.

Δεν το συνεχίζω διότι είναι καταφανής η εμπάθειά σου.

Αλλά θα γράψω μόνον αυτο: Εξουσιοδοτημένο της Triumph έχει (πολλά και πολύ) αρνητικά σχόλια!

Αν θές, χώνεψέ το!
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: απορία για speed triple  

  Από: HelenKoR στις 29/02/2012 11:59 πμ.

Α! Και κάτι άλλο fyi

Γνωρίζω και δυο (2) άθλια εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Kawasaki (που δεν άπλωσαν χέρι στο 675 - τα συμπεράσματα δικά σου)
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: απορία για speed triple  

  Από: Costas στις 29/02/2012 12:01 μμ.

Δεν υπάρχει εμπάθεια σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Υπάρχει εμπάθεια σε αυτόν που χρησιμοποιεί τη γνώμη μου ( σου, του) για να παπαρολογεί. Αν είχα εμπάθεια στο συγκεκριμένο άτομο είχα πολλές ευκαιρίες να το αποδείξω μέχρι σήμερα.
Και ναι δεν είπα οτι τα εξουσιοδοτημένα είναι όλα καλά άρα δε διαφωνούμε κάπου. Είπα οτι τα άλλα είναι χειρότερα.

Re: απορία για speed triple  

  Από: HelenKoR στις 29/02/2012 12:06 μμ.

Costas"[...]
Και ναι δεν είπα οτι τα εξουσιοδοτημένα είναι όλα καλά άρα δε διαφωνούμε κάπου. Είπα οτι τα άλλα είναι χειρότερα."

Υeah! Right!

Διάολε! Γνωρίζεις οτι υπάρχει κόσμος εκεί έξω που δεν έχει χαρτί μηχανικού και ανοιγοκλείνουν μοτερ στον ύπνο τους;
Σε παρακαλώ μην τσουβαλιάζεις και μην υποτιμάς ανθρώπους με εμπειρία που εγώ και εσύ δεν θα αποκτήσουμε ποτέ!
Δεν είναι σωστό να ακυρώνεις τις γνώσεις τους. Πόσο μάλλον "έτσι γενικά επειδή τα άλλα είναι χειρότερα"

I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: απορία για speed triple  

  Από: Costas στις 29/02/2012 12:10 μμ.

Ποιανού γνώση ακύρωσα; Εγώ μίλησα για συγκεκριμένα συνεργεία που πήγαν Triumph και έφυγαν χειρότερα. Αυτό δε χρειάζεται να έχεις διδακτορικό για να το δεις. Δηλαδή τόσα σεμινάρια στην Τ για χαβαλέ γίνονται; Αν ήταν να τα φτιάχνει ο καθένας καλά δε θα υπήρχαν ούτε οι εξουσιοδοτήσεις ούτε τα ειδικευμένα συνεργεία, θα σου έλεγαν πάρτο και πήγαινε όπου θες.

Τί θες τώρα, να με πείσεις οτι το οποιοδήποτε συνεργείο μπορεί να είναι καλύτερο από τα εξουσιοδοτημένα;

Re: απορία για speed triple  

  Από: HelenKoR στις 29/02/2012 12:20 μμ.

Λείπεις πολύ καιρό απ'την πατρίδα, μάτια μου. Φευ

Ξεκόλλα σε παρακαλώ! Δεν είπα οτι τα εξουσ. της Τ είναι τα χειρότερα. Αλλά δεν λέω οτι και κάποιος άλλος μάστορας θα κατέστρεφε το μηχανάκι. Σωστή φροντίδα χρειάζεται! (επαναλαμβάνω, αναφέρομαι στα απλά ζητήματα μιας μοτοσυκλέτας)

Costas"Και ναι δεν είπα οτι τα εξουσιοδοτημένα είναι όλα καλά άρα δε διαφωνούμε κάπου. Είπα οτι τα άλλα είναι χειρότερα."


Α! Ωστέ δεν εννοούσες όλα τα άλλα, παρα μόνον 3 ή 4 για τα οποία δεν έχεις ακούσει τα καλύτερα. Οκ. that makes sense!
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: απορία για speed triple  

  Από: Costas στις 29/02/2012 12:24 μμ.

Κοίτα είναι απλά τα πράγματα. Η Τ δεν φτιάχνει παπάκια. Αν κάποιος θέλει να δώσει 7-8 χιλιάρικα για μια μηχανή και μετά να την πάει στον οποιονδήποτε να τη φτιάξει ας το κάνει. Εδώ δεν επιβάλουμε τίποτα, απλά λέμε τη γνώμη μας. Και εγώ προσωπικά δε θα το έκανα.

Αυτά

Re: απορία για speed triple  

  Από: HelenKoR στις 29/02/2012 12:28 μμ.

Κι εγώ, εξω απο την εγγύηση, θα με ενδιέφερε να την πάω σε έναν εξαίρετο μηχανικό, είτε είναι της Τ είτε οχι.
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: Συλλογή Offtopic  

  Από: PTiger800 στις 29/02/2012 3 μμ.

Να προσθέσω και εγώ την μπούρδα μου αν επιτρέπετε....

Θεωρώ ότι το θέμα εξουσιοδοτημένος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εγγύηση. Δηλαδή όσο είσαι σε εγγύηση πας σε εξουσιοδοτημένο για να την διατηρείς σε ισχύ.
Ενστάσεις :
1. Νομικά, αν χρησιμοποιείς υλικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές και κάνεις τις εργασίες σύμφωνα με τις προδιαγραφές, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν πας σε εξουσιοδοτημένο ή όχι. Αλλά άντε να το αποδείξεις αν χρειαστεί.
2. Αν προσπαθήσεις να αντισταθμίσεις το κόστος μίας ενδεχόμενης βλάβης που θα σου καλύψει η εγγύηση με την διαφορά κόστους μεταξύ εργασίας συντήρησης σε εξουσιοδοτημένο και σε μη εξουσιοδοτημένο θεωρώ ότι θα βγείς μια η άλλη. Δηλαδή τα παραπάνω λεφτά που σου ζητάει ο εξουσιοδοτημένος είναι περίπου ίσα με αυτά που θα χρειαζόταν για να σου καλύψει μία βλάβη ο μη εξουσιοδοτημένος.
3. Η εξουσιοδότηση είναι απλώς μία σύμβαση. Σήμερα ισχύει, αύριο όχι. Πόσοι από αυτούς που αναφέρονται στην ενότητα "ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ" του Forum είναι ακόμα εξουσιοδοτημένοι; Αυτοί που δεν είναι ξεχάσανε τα TRIUMPH;

Συμπέρασμα (υποκειμενικό)

Πας στον εξουσιοδοτημένο, ώστε σε περίπτωση στραβής να μπορείς να πεις ότι "Να ο εξουσιοδοτημένος έκανε μαλακία, άρα φταίει η Τ και άρα θέλω να με πληρώσει" (και πάλι βέβαια άντε να το αποδείξεις) και ώστε να διατηρείς την μεταπωλητική αξία της μοτοσυκλέτας σου κατά τη διάρκεια της εγγύησης (ίσως και αργότερα), κατά το δυνατόν υψηλότερη.

Επίσης για 'μενα ο εξουσιοδοτημένος είναι ο μόνος που ξέρω. Δεν έχω άποψη για άλλους μηχανικούς γιατί απλούστατα δεν ξέρω άλλους. Ποιός μπορεί να σου πει με βεβαιότητα ότι ο ένας ή ο άλλος είναι καλύτερος;
Τα μειονεκτήματα, πάλι κατά τη γνώμη μου, είναι ότι :
1. Σου πιάνουν τον ποπό.
2. Ακόμα και σε περίπτωση στραβής από εξουσιοδοτημένο κατά πάσα πιθανότητα (στην Ελλάδα) θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι φταις εσύ, η βενζίνη που έβαλες, η τρόικα, ο ανάδρομος Ερμής, το κακό σου το ριζικό κ.λπ., κ.λπ..

Παρόλο που εξουσιοδοτημένος θα έπρεπε να σημαίνει πιστοποιημένος, εκπαιδευμένος, εξειδικευμένος κ.λπ., στο Ελλαδιστάν τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας έλεγχος. Το μόνο που ίσως υπάρχει είναι μία αμεσότερη επαφή του εξουσιοδοτημένου με τη μαμά εταιρία σε περίπτωση σοβαρής στραβής. Π.χ. όταν ο Τιγρης μου άρχισε να παρουσιάζει το γνωστό σήμερα, άγνωστο όμως τότε πρόβλημα με το ρελαντί που είχαν τα 800 ο εξουσιοδοτημένος μπορούσε να μιλήσει με Αγγλία. Ο τυχαίος θα μπορούσε;
...metal under tension, begging you to touch and go...

Re: Συλλογή Offtopic  

  Από: Billie στις 29/02/2012 4:52 μμ.

Σωστά το έθεσες PTiger, αν και νομίζω ότι το θέμα δεν ήταν εξουσιοδοτημένος-πρώην εξουσιοδοτημένος, αλλά το να πάει σε κάποιον άσχετο με μηχανές Triumph (προφανώς οι πρώην εξουσιοδοτημένοι δεν είναι άσχετοι από τη μια μέρα στην άλλη).

Θα ήθελα να προσθέσω ότι από μια άποψη, τα γενικά μηχανολογικά χαρακτηριστικά είναι ίδια πάνω-κάτω σε όλες τις μηχανές. Από την άλλη, με τα τόσα ηλεκτρονικά μαραφέτια και κάθε "καινούρια" ή "διαφορετική" τεχνολογία που εφαρμόζεται από κάθε εταιρεία μπορεί να δημιουργήσουν ιδιαιτερότητες που ένας απλός μηχανικός να μη μπορει να καλύψει. Από κει και πέρα, το πόσο καλή δουλειά θα κάνει κάποιος, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το πόσο "γάτα" είναι. Γενικά οι άγνωστοι μάστορες είναι και λίγο ρίσκο.
"Facts do not cease to exist because they are ignored" Aldous Huxley