Τελικά αξίζει το μηχανάκι?

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: nfeel στις 13/10/2014 11:25 μμ.

Πολύ ωραίος ο Γιώργαρος (voyager) και εμπεριστατωμένος για μια ακόμη φορά.
Το θέμα αυτό με το πλαίσιο,παραδόξως,παίζει πιο πολύ στην Ελλάδα,σε άλλα fora πχ γενικού μοτοσυκλετισμού είδα το έγραφαν πρόσφατα.Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγήκε αυτή η φήμη..ούτε τα περιστατικά είναι τόσα που να δικαιολογούν ένα τέτοιο συσχετισμό.

Εγώ δύο περιπτώσεις έχω δει με στραβωμένο πλαίσιο,η μια παλιότερη από το forum μας εδώ και η άλλη στο altrider ( βεβαιωμένες περιπτώσεις εννοώ με φωτογραφίες κλπ).Από αυτό μέχρι το "προβληματικό" πλαίσιο του 800,που θέλει αλλαγή..υπάρχει χαοτική διαφορά.

Στο τέλος τέλος κανείς δεν σου εγγυάται σε μια πτώση,καμία εταιρία,πως το πλαίσιο οπουδήποτε μηχανακίου θα μείνει ανεπηρέαστο.Αναλόγως τις παραμέτρους της πτώσης,μπορούν να συμβούν όλα.Ποιά διάνοια σκέφτηκε ότι φταίνε οι βίδες γι'αυτό?

Τέλοσπαντων,βλέπω ότι ορισμένοι άνθρωποι,είχαν δεν είχαν πρόβλημα,είχαν δεν είχαν tiger800 διυλίζουν τον κώνωπα.
To είδα αυτό σε άλλα forum ελληνικά και με αφορμή αυτό το θέμα το καταθέτω.

Αυτό που λένε στο χωριό μου "peace of mind" είναι πολύ σημαντικό.Άν δηλαδή με απασχολούσε τόσο πολύ ένα θέμα και έκανα σενάρια,αν έτσι αν αλλιώς,θα προχωρούσα πάρα κάτω κ θα έβλεπα για άλλο μηχανάκι..

Αγόρασα πρόσφατα tiger 800,απόλυτα συμβιβασμένος ότι μπορεί να βγάλει μίζα.Μπροστά σε αυτά που παρέχει όμως και κοιτώντας κ τον ανταγωνισμό(τι προβλήματα μπορεί να βγάλει ο ανταγωνισμός κλπ)η μίζα είναι μία ταλαιπωρία μικρή.

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: motolover@@ στις 13/10/2014 11:33 μμ.

Παιδιά μία είναι η ουσία: ζουλεύουν και σκάνε για τις δίτροχες ομορφιές μας, ίσως και γιατί δεν μπορούσαν να τα σκάσουν για να τις αποκτήσουν.
Εμένα μόνο η κατανάλωση με χαλάει αλλά τεσπα. Πιστεύετε ότι αυτό το νέο σύστημα ride by wire θα αξίζει μιας και θα μειώνει 15% τη βενζίνα ή το παραχέζουν με τα ηλεκτρονικά?

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: voyager1970 στις 14/10/2014 1:57 πμ.

Φίλε motolover@@,

Για το θέμα κατανάλωσης....μάταια παιδεύεσαι!

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μοτοσυκλέτα μεγάλου-μεσαίου κυβισμού στην παγκόσμια αγορά, που αποδεδειγμένα / έμπρακτα έχει την χαμηλότερη κατανάλωση μακράν...είναι το NC700 (NC750... τώρα πια)! Βέβαια, το μηχανάκι σέρνεται απο πλευράς επιδοσεων (45-ίπποι στη ρόδα)! Το έχω κάνει μεγάλο test-drive στην Αθήνα και μιλάω επι του πρακτέου!

Οσο για το «το νέο σύστημα ride by wire» του καινούριου Tiger 800, δεν θα ταιριάζει στα δικά μας.
Ο λόγος είναι πως μιλάμε για άλλους ψεκαστήρες (μπεκ), άλλο πρόγραμμα διαχείρισης του ψεκασμού και πολύ πιθανό να έχει άλλο φιλτροκούτι αέρα. Κόστος μετατροπής... ασύμφορο! Πάρε ένα μεταχειρισμένο παπί ή scooter θα κάνεις καλύτερη δουλειά ή πάρε το καινούριο Tiger800!

Τέλος, θα πρέπει να σου επισημάνω «ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός». Θέλω να πω ότι η οικονομία αυτή θα ισχύει υπό ιδανικές συνθήκες ή εναλακτικά οι επιδόσεις θα έχουν μια πτώση! Να έκατσαν στην Triumph και να επανασχεδιάσαν τον κινητήρα ή να μειώσανε το βάρος της μοτοσυκλέτας αισθητά... αμφιβάλω πολύ!

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: PTiger800 στις 14/10/2014 11:30 πμ.

voyager1970"Ψιλιάζομαι πως αυτή η φήμη "κολλημένα στο πλαίσιο" έχει βγεί απο κάποια περιοδικά"


To MOTO σίγουρα το είχε γράψει στην πρώτη του παρουσίαση το 2011.

voyager1970"Ποιός τους είπε ή μελέτησε πως η βιδωμένη βάση σε σχέση με την κολλημένη στο πλαίσιο, σε περίπτωσης πτώσης, δεν δημιουργεί πρόβλημα;! "


Για κάποιο μυστήριο λόγο, θεωρούν όλοι ότι σε περίπτωση αστοχίας θα "σπάσει" η βίδα πριν πάθει ζημιά το υποπλαίσιο. Είναι μία υπόθεση που αν τη θέσεις αρκετά πειστικά τεινει να ψαρώνει τον ακροατή.
...metal under tension, begging you to touch and go...

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: jimmatas στις 15/10/2014 2:18 πμ.

Λοιπον για το κολλημενο πλαισιο εχω την καλυτερη αποψη για το επαθα περυσι τον αυγουστο και με χαλαρη πτωση, οχι τιποτα τρελες τουμπες. Το εφτιαξα και παιζει να ειναι και καλυτερα απο θεμα αντοχης σε σχεση με τις μαμα κολλησεις αλλα το θεμα ειναι το ψυχολογικο οταν το βλεπεις. Σε χαλαει για πολυ καιρο μετα. Επισης στα GS εχει υποπλαισιο απο οσο εχω δει αλλα δεν το λες και φτηνο για αλλαγη....
Το θεμα ειναι ενα, στραβωσε, στεναχωρηθηκα , το εφτιαξα αλλα καθε φορα που ανεβαινω στη μηχανη ΜΑ καθε φορα , χαιρομαι για την επιλογη μου. Προσωπικα δε το αλλαζω με τιποτα στην κατηγορια του! Καλες βολτες να εχουμε!

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: Tiger799XC στις 15/10/2014 3:07 πμ.

Επειδή αυτήν την περίοδο βρίσκομαι σε δίλημμα ανάμεσα στα 800αρια της Triumph και της BMW, κι έχοντας διαβάσει από δω και από κει το μακρύ και το κοντό που ο καθένας έχει να πει, πιστεύω ότι στην τελική τίποτα δε σε εξασφαλίζει. Δλδ μπορεί και στο υποπλαίσιο της bmw να σπάσει η βίδα αλλά μπορεί πέρα από το υποπλαίσιο να αρπάξει και το πλαίσιο. Μπορεί να μη γίνει τίποτα από τα δυο. το ίδιο και στο triumph μπορεί να στραβώσει και να φτιάχνεται, μπορεί και όχι, μπορεί και να μη στραβώσει. Στην τελική όπως προείπα κανείς δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει τίποτα, οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να οδηγήσει και να διαλέξει.
Αυτές τις μηχανές δεν τις διαλέγει κανείς -θέλω να πιστεύω- αποκλειστικά ως μέσο μεταφοράς αλλά και ως μέσο απόλαυσης και ξεγνοιασιάς.
Με τα κάγκελα της altrider, που φαίνεται να προεξέχουν αρκετά προς τα έξω, ίσως η πιθανότητα στραβώματος λόγω πτώσης να μειώνεται.

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: nfeel στις 15/10/2014 4:47 πμ.

Tiger799XC"
Με τα κάγκελα της altrider, που φαίνεται να προεξέχουν αρκετά προς τα έξω, ίσως η πιθανότητα στραβώματος λόγω πτώσης να μειώνεται."


Aυτά τα κάγκελα εννοείς?




Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: jimmatas στις 15/10/2014 12:53 μμ.

Η δευτερη φωτο αν θυμαμαι καλα ητανε ο τυπος στο δασος και βρηκε σε δεντρο, στην ασφαλτο με απλο πεσιμο δε νομιζω να μπορει να γινει αυτο.

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: Polymhxanos στις 15/10/2014 2:11 μμ.

Η λογική πίσω από το ''παράπονο'' των κολλημένων βάσεων μαρσπέ συνεπιβάτη, -δεν είναι πρόβλημα, είναι απλά παράπονο- είναι ότι σε άλλες μοτοσυκλέτες, πέφτεις, στραβώνει το πλαισιάκι-βάση του μαρσπιέ, το ξεβιδώνεις, βάζεις ανταλλακτικό, και σαν να μην έγινε.

Ενώ στο μόνιμα κολλημένο, τι θα αλλάξεις αν το στραβώσεις, όλο το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας; Ή θα το ισιώνεις με μοχλούς και καλίμπρες και θα το έχεις ιδέα μετά;

Δεν είναι ότι με το κολλημένο κινδυνεύει να πάθει μεγαλύτερη ζημειά το κυρίως πλαίσιο ενώ με το βιδωτό θα την γλύτωνε, αυτό είναι ΑΣΧΕΤΟ, και δεν προσδιορίζεται ΚΑΝ με κάποιο τρόπο αν ισχύει, κατά περίπτωση μηχανής και ατυχήματος βγαίνει και άλλο συμπέρασμα.

Κακώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι θα πει ''προβλημα'' και τι θα πει ''παράπονο'' και τα έχουμε τόσο μπερδεμένα, και ακόμα χειρότερα ανοίγουμε θέματα στο ιντερνετ, φύρδην μίγδην όλα στο μυαλό μας να το γράψουμε και παραέξω τρεχάλα...
1748 μίλια >>> http://forcev4.blogspot.gr/2017/08/1748-miles.html

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: nfeel στις 15/10/2014 3:41 μμ.

jimmatas"Η δευτερη φωτο αν θυμαμαι καλα ητανε ο τυπος στο δασος και βρηκε σε δεντρο, στην ασφαλτο με απλο πεσιμο δε νομιζω να μπορει να γινει αυτο."


Άριστα θυμάσαι αλλά είναι νούμερο ένα κανόνας να μη καρφώνεις σιδεριά στις βίδες της μηχανής,ακόμα κ πλαγιομετωπικά να τη φας το σίδερο θα σπρωχτεί προς τη μηχανή..
Άνετα θα μπορούσε να βιδώνει στο πλαίσιο.



Altrider και sw motech νομίζω καρφώνουν είτε στο πάνω σκέλος είτε στο κάτω,είτε και στα δύο στη μηχανή απάνω..

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: Tiger799XC στις 15/10/2014 3:50 μμ.

τα altrider είναι αυτά

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: nfeel στις 15/10/2014 4:20 μμ.

Στην ίδια βίδα κουμπώνουν,αυτό είναι το λάθος.

Θα έπρεπε να κουμπώνει έτσι ..



Τεσπα είναι offtopic τα προστατευτικά

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: jimmatas στις 15/10/2014 6:56 μμ.

εγω παντως τα givi που εχω μια χαρα σωσανε το υπολοιπο μηχανακι οταν στραβωσε το μαρσπιε του συνεπιβατη, κρατησαν σε υψος λιγο το μπροστα και δεν ακουμπησε τιποτα κατω, ουτε το τιμονι.

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: voyager1970 στις 15/10/2014 8:07 μμ.

nfeel" αλλά είναι νούμερο ένα κανόνας να μη καρφώνεις σιδεριά στις βίδες της μηχανής,ακόμα κ πλαγιομετωπικά να τη φας το σίδερο θα σπρωχτεί προς τη μηχανή.."


Φίλε Μιχάλη (nfeel)

Εδώ θα μου επιτρέψεις να σου πω πως κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει κανόνας!

Σκέψου πως σχεδόν σε όλα τα superbike & naked μοντέλα τα προστατευτικά μανιτάρια και τα προστατευτικά καπάκια μοτέρ, εδράζονται κυρίως σε βιδες της μηχανής.
Αυτές οι βίδες ή δένουν το κινητήρα στον σκελετό ή είναι μόνο για να σφραγίζουν τα καπάκια του μοτέρ.
Υπόψιν πως ο κινητήρας πια είναι ενεργό κομμάτι του σκελετού σε σχεδόν κάθε μοτοσυκλέτα!

Η κάθε εταιρεία κατασκευής αξεσουάρ (Χ,Ψ,Ω) εικάζονται πως το έχει σχεδιάσει για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα!
Ομως ΔΕΝ υπάρχουν σχετικά crash-test από κάποιο οργανισμό ή εταιρεία που να έχει κάποια πιστοποίηση για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος αυτού.

Απλά, όσο πιο μεγάλο το όνομα της εταιρείας, τόσο πιο πολύ νιώθεις ότι έχει κάποια ποιότητα.
Για αυτόν τον λόγο πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν τα συγκεκριμένα αξεσουάρ από την "μαμά" εταιρεία μια και θεωρείται πως το έχει μελετήσει & σχεδιάσει και μάλλον το έχει δοκιμάσει (υπο τις δικές τις συνθήκες)!

Η επιλογή λοιπόν είναι με υποκειμενικά κριτήρια.

Re: Τελικά αξίζει το μηχανάκι?  

  Από: nfeel στις 15/10/2014 8:35 μμ.

Γιώργο,μπορεί να κάνω κ λάθος,είναι καθαρά τεχνικό το θέμα και έχει να κάνει με την αντοχή των υλικών.
Το τρίγωνο όμως που έχεις στη φωτό (τα τριγωνικά σχήματα γενικά είναι τα πιο συμπαγή)η τα μανιτάρια,έχουν μικρή επιφάνεια σε σχέση με την επιφάνεια που έχουν τα κάγκελα.
Για να γίνει αντιληπτό αυτό σκέψου να πιέζεις μια πινέζα με το χέρι σου η οποία έχει κ από τις δύο μεριές μύτη,με μια πινέζα που έχει από τη μια άκρη πάτο (σαν τις κανονικές πινέζες δηλαδή).Είναι σαφώς πιο εύκολο να την βυθίσεις όταν από την άκρη που σπρώχνεις,έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια για να ασκήσεις δύναμη.

Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με 100% ασφάλεια αλλά προσωπικά δε θα ένιωθα ήσυχος αν είχα τα κάγκελα καρφωμένα στη μηχανή.Είναι καθαρά χαμηλό επίπεδο μελέτης και σχεδιασμού αν με ρωτάς.

Τα μαμά κάγκελα δείχνουν εξαιρετικά και κακώς δεν τα προτιμάει ο κόσμος.Ίσως από θέμα αισθητικής οκ.
Τα givi επίσης δείχνουν προσεγμένα,κουμπώνουν σωστά αλλά αυτά που κάνουν τη διαφορά είναι τα holan pro.





Kαρφωμένα στο πλαίσιο,τριγωνική κατασκευή,αρκετά ψηλά για να πιάνουν κ τα πλαστικά!