Αλλαγή μίζας

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: MikeChania στις 07/09/2016 6:36 μμ.

Καλώς σας βρήκα! Ονομάζομαι Μιχάλης και πριν ένα μήνα αγόρασα το tiger800 μοντέλο του 11 με 41000 χλμ. Μερικές φορές ενώ είναι ζεστό και το σβήσω δεν παίρνει μπρος μετά την τρίτη τέταρτη μιζιά παίρνει, μέχρι που μια μέρα δεν πήρε καθόλου. Το βράδυ δοκίμασα να το βάλω μπροστά και πήρε κανονικά. Το πήγα σε ηλεκτρολόγο διάβασα για πρόβλημα μίζας) αλλά μου είπε ότι όλα είναι οκ και τα καρβουνάκια και λάδωσε κατι βαλβίδες(αν θυμάμαι καλά). Σήμερα παω να το βάλω μπρος και ενώ άνοιξαν τα φψτα στο καντράν έσβησαν αμέσως, κλείνω ανοιγω τίποτα κλείνω ανοίγω ανάβουν η μίζα όμως δεν λειτουργούσε κλείνω ανοίγω τίποτα και δεν ξέρω τί να κάνω. Όποιος μπορεί να βοηθήσει! Σας ευχαριστώ

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: Harrys στις 07/09/2016 6:42 μμ.

καλησπέρα κ καλωσήρθες..μάλλον η μιζα είναι. Παρε στη triumph με τον αριθμό πλαισιου (ή αδεια κυκλοφορίας δεν θυμάμαι)να δείς αν την έχουν αλλαξει. Αρκετοί πάντως την έχουν αλλάξει πάνω από μια φορά..αν δεν έχει αλλαχτεί θα στην αλλάξουν κ 5 χρόνια μετά..


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: voyager1970 στις 08/09/2016 12:38 μμ.

MikeChania"...... Το πήγα σε ηλεκτρολόγο διάβασα για πρόβλημα μίζας) αλλά μου είπε ότι όλα είναι οκ και τα καρβουνάκια και λάδωσε κατι βαλβίδες(αν θυμάμαι καλά). "


Φίλε Μιχάλη! Καλός ήλθες στην παρέα και σου εύχομαι να είναι το τελευταίο πρόβλημα με τον Τigerακο σου!

Το πρόβλημα όπως το περιγράφεις είναι 100% η μίζα.
Όμως εάν σου είπε πως σου "λάδωσε κάτι βαλβίδες"... είναι 100% ακατάλληλος για την επισκευή του!

Έχεις 2-επιλογές:
1) Αλλάζεις την μίζα με το σχετικό κόστος (κατά 99% δεν θα στο περάσου στην εγγύηση η οποία έχει λήξη πια).
Προσοχή που θα το πας για την εργασία αυτή... σίγουρα μην το πας σε αυτό τον ηλεκτρολόγο!

2) Επισκευάζεις την μίζα (καινούρια καρβουνάκια -σετ, προσεκτικό έλεγχο στο συλλέκτη και το ρότορα) όπως έχουμε γράψει παλιότερα σε αλλα link των τεχνικών θεμάτων για τα Tiger800. Αλλά και πάλι ΠΡΟΣΟΧΗ που θα το πας για την εργασία αυτή... σίγουρα μην το πας σε αυτό τον ηλεκτρολόγο!

Καλή συνέχεια!

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: Tiger81 στις 02/10/2016 12:52 μμ.

Στο Tiger 800XC 2011 που πήρα μεταχειρισμένο μπήκε η 4η μίζα στα 30000 Km. Οι 2 τελευταίες εκτός εγγύησης αλλά δωρεάν, η 1η ανταλλακτική από τον πρώτο και προηγούμενο ιδιοκτήτη και οι 2 τελευταίες από εμένα (βλέπετε και προηγούμενα ποστ μου). Αποδείχθηκε ότι η τελευταία μίζα που μου έβαλαν δεν ήταν καινούρια, δεν ξέρω αν αλλάχθηκε καν. Αυτό που ξέρω είναι ότι η τελευταία που μου έστειλαν οι καλοί άνθρωποι από Αθήνα (ο Ζαφάρας είναι πολύ σωστός) λειτουργεί σωστά και κάνει τον "πιο ηλεκτρικό" θόρυβο που περιγράφουν πολλοί εδώ μέσα. Για την τελευταία μίζα πήγα στο εξουσιοδοτημένο Triumph στη Θεσσαλονίκη και εκεί θα πηγαίνω από δω και πέρα το μηχανάκι μόνο. Απεδείχθησαν πολλά πράγματα τώρα που το πήγα Θεσσαλονίκη, όπως ότι το φίλτρο αέρα δεν αλλάχθηκε ποτέ, παρόλο που το έχω πληρώσει... Ότι το μηχανάκι είναι χάλι μαύρο. Έκανα και την αναβάθμιση στον εγκέφαλο που μου πρότειναν να μην κάνω εδώ στη Λάρισα και το μηχανάκι πάει καλύτερα... Με λίγα λόγια διαβάστε τα προηγούμενα ποστ μου και βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας. Στη Θεσσαλονίκη ο τύπος δεν μου πήρε καν εργατικά για την τοποθέτηση μίζας, παρόλο που μου έκανε και πράγματα παραπάνω από αυτά που ζήτησα, πλήρωσα μόνο το φίλτρο αέρα που άλλαξε χωρίς να έχει υποχρέωση... Αυτά keep on ridin...
kick out the jams

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: blast στις 02/10/2016 2:22 μμ.

Γεια σας απο Βόλο είμαι ο άκης και ψάχνομαι να αγοράσω ένα 800xcx !
Γνωρίζεται αν στα νέα μοντέλα απο το 15 κ μετά υπάρχει το ίδιο προβλημα με την μίζα ;

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: Thodoris XCx στις 02/10/2016 8:26 μμ.

blas"Γεια σας απο Βόλο είμαι ο άκης και ψάχνομαι να αγοράσω ένα 800xcx !
Γνωρίζεται αν στα νέα μοντέλα απο το 15 κ μετά υπάρχει το ίδιο προβλημα με την μίζα ;"


Καλησπερα Ακη,

Εχω το ΧCx εδω και ενα χρονο με 15,500 χιλ, και ολα ΟΚ με την μιζα.

Δεν ξερω αν παιζει προβλημα με την μιζα στο μοντελο 15+......

Καποιος αλλος που να ξερει??

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: blast στις 03/10/2016 4:25 μμ.

 Σήμερα μίλησα με έναν φίλο μου που έχει ένα xc του 11 (έχει αλλάξει 3ης φορές μίζα μέχρι τώρα!!) και μου είπε ότι είχε πάει από την αντιπροσωπία να δει το καινούργιο xc και τον διαβεβαίωσαν ότι πλέον στο καινούργιο μοντέλο δεν τίθεται θέμα με την μίζα ότι την βελτιώσαν και αν κατάλαβε σωστά μου είπε ότι την άλλαξαν θέση ! Του εξήγησαν ότι η παλιά καιγόταν λόγο θερμοκρασία ! (καίγονταν τα πηνία της ) έχει κάνει καμια άλλη ενημέρωση ?

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: blast στις 22/10/2016 3:12 μμ.

Μετά από πολύ έρευνα και αφού μίλησα με πολύ κόσμο έμαθα ότι στα τελευταίες αλλαγές μίζας , που έκαναν στις επίσημες αντιπροσωπίες, του βάλανε άλλο κωδικό ανταλλακτικού που θεωρητικά είναι πιο εξελιγμένο και πιο ανθεκτικό . Αλλά κάνεις δεν γνωρίζει εάν αυτό το ανταλλακτικό θα είναι η αρχή του τέλους αυτού του προβλήματος. Το έψαξα τόσο μιας σκέφτομαι για οικονομικούς λόγους να αγόραζα ένα μεταχειρισμένο xc παρά καινούργιο xcx. Εγώ θα ήθελα να ξέρω εσάς ποσο σας προβληματίζει το θέμα αυτό με την μίζα !! Οταν το παρουσιάζει σου δείχνει κάποια σημάδια ώστε να προλάβεις να το σώσεις ή το αφήνει νεκρό το μηχανάκι ? Θα εκτιμούσα πολύ τις απαντήσεις σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: Tiger81 στις 10/02/2017 9:57 μμ.

Όχι φίλε μου, μην ανησυχείς δεν μιλάμε για ξαφνική διακοπή. Για μήνες ολόκληρους δεν θα σ' αφήσει. Στη χειρότερη να χρειαστεί καλοκαιρινές μέρες που θα θέλεις να το βάλεις αμέσως με το που τό 'σβησες και ήταν πολύ ζεστό (πχ αν σου σβήσει στο φανάρι, ή αν κατέβεις να αγοράσεις τσιγάρα που λέει ο λόγος) να περιμένεις 10 λεπτά να κρυώσει. Να σ' αφήσει τελείως ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ. Μιλάω σαν κάτοχος 3ης ή 4ης μίζας (ναι άμα μπλέξεις με απατεώνες μαστόρους δεν ξέρεις...).
kick out the jams

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: Leftlane στις 17/12/2017 2:43 πμ.

Για να κανουμε μια επικαιροποιηση και διαβαζοντας τα προηγουμενα posts, αν καταλαβα καλα, υπαρχει περιπτωση να σου αλλαξουν ΔΩΡΕΑΝ την μιζα σε μοντελο π.χ. του 2011 ?? (για εξουσιοδοτημενο μιλαμε...)

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: voyager1970 στις 19/12/2017 10:47 μμ.

Leftlane"Για να κανουμε μια επικαιροποιηση και διαβαζοντας τα προηγουμενα posts, αν καταλαβα καλα, υπαρχει περιπτωση να σου αλλαξουν ΔΩΡΕΑΝ την μιζα σε μοντελο π.χ. του 2011 ?? (για εξουσιοδοτημενο μιλαμε...)"


ΟΧΙ

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: voyager1970 στις 19/12/2017 11:25 μμ.

blas" Σήμερα μίλησα με έναν φίλο μου που έχει ένα xc του 11 (έχει αλλάξει 3ης φορές μίζα μέχρι τώρα!!) και μου είπε ότι είχε πάει από την αντιπροσωπία να δει το καινούργιο xc και τον διαβεβαίωσαν ότι πλέον στο καινούργιο μοντέλο δεν τίθεται θέμα με την μίζα ότι την βελτιώσαν και αν κατάλαβε σωστά μου είπε ότι την άλλαξαν θέση ! Του εξήγησαν ότι η παλιά καιγόταν λόγο θερμοκρασία ! (καίγονταν τα πηνία της ) έχει κάνει καμια άλλη ενημέρωση ?"


Προφανώς τον φίλο σου του είπαν Μ@^@&!$... ή δεν τα κατάλαβε καλά!

1. Στα καινούρια Tiger800 η μίζα έχει όντος άλλο κωδικό ανταλλακτικού σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

2. Η συγκεκριμένη μίζα έχει «αλλάξει» κωδικό ανταλλακτικού, περίπου πέντε (5) ή έξη (6) φορές από το 2011. Την αλλαγή αυτή την κάνει το εργοστάσιο της Triumph για ευνόητους λογούς.
Κάθε, μα ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που άλλαζε ο κωδικό ανταλλακτικού, η αντιπροσωπία (ΗΛΙΟΦΙΛ) έλεγε στους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες πως: «ΑΥΤΗ Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΙΑ»….. και φυσικά το λέγανε αυτό και στους πελάτες τους.

3. Η θέση της μίζας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ΙΔΙΑ, εκεί που είναι από το πρώτο μοντέλο του 2011. Πληροφοριακά, τεχνικά δεν γίνεται να αλλάξει θέση η μίζα χωρίς να επανασχεδιαστεί ο ολόκληρος ο κινητήρας. Το πρόβλημα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι η θέση της!!!

4. Η μίζα ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ποτέ λόγο ΖΕΣΤΗΣ … και ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ λόγο ΖΕΣΤΗΣ. Δεν λιώνουν λόγο θερμοκρασίας!
Απλά, όταν είναι ζεστή η μοτοσυκλέτα και έχουν φθαρεί τα «καρβουνάκια» της μίζας και ο συλλέκτης της… ΤΟΤΕ, όταν σταματήσεις τον κινητήρα, η μίζα δυσκολεύεται να γυρίσει ή δεν γυρνάει καθόλου!

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: angelos21 στις 13/06/2018 10:24 μμ.

Καλησπέρα παιδιά...είμαι νεοφερμένος εδώ και πρόσφατος νέος κάτοχος ενός Tiger XC του '11.Το κατοχύρωσα σε καλή τιμή και με περίπου 25.000χλμ. Καλό DEAL θα πει κάποιος.Αμ δε...με το που το πήρα άλλα 500€ έκανα φτερά λόγω του γνωστού προβλήματος μίζας.Το μηχανάκι είχε 2 χρόνια εγγύηση μίζας από το γνωστό συνεργείο που βρισκόταν στον Πειραιά και πλέον το βρίσκεις επί της Μιχαλακοπούλου...Ξέρετε το εξουσιοδοτημένο...Τέσπα μετά από επεξηγήσεις του εν λόγω μάστορα το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο.''Αν σου βάλω μίζα επιδιορθωμένη από την αντιπροσωπεία (ίδιου τύπου με αυτή που είχε αλλάξει ο άλλος ιδιοκτήτης) θα έχεις πρόβλημα πάλι'' τάδε έφη ειδικός.Πήρα λοιπόν την απόφαση να την αλλάξω εκτός εγγύησης με ΑΛΛΗ μίζα και όχι βρετανική.Οι επιλογές ήταν 2 ή πληρωνα 780€ για το ανταλλακτικό το καινούργιο της Triumph ή μου έβαζε ο μάστορας μίζα Αμερικανικής κατασκευής με κόστος 300€.Διάλεξα το 2ο.Κάπου εδώ επισημαίνω ότι μετά από 15 μέρες το μηχανάκι δουλεύει ρολόι σε κάθε πάτημα μίζας είτε ζεστή είτε πολύ ζεστή...Μου μεταφέρθηκε από τον ίδιο ότι έχει μπει σε τουλάχιστον 30 μηχανάκια και δεν έχουν βγάλει πρόβλημα κανένα...Εχει κανείς κάτι ίδιο????

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: jimmatas στις 11/02/2019 9:05 πμ.

angelos21"Καλησπέρα παιδιά...είμαι νεοφερμένος εδώ και πρόσφατος νέος κάτοχος ενός Tiger XC του '11.Το κατοχύρωσα σε καλή τιμή και με περίπου 25.000χλμ. Καλό DEAL θα πει κάποιος.Αμ δε...με το που το πήρα άλλα 500€ έκανα φτερά λόγω του γνωστού προβλήματος μίζας.Το μηχανάκι είχε 2 χρόνια εγγύηση μίζας από το γνωστό συνεργείο που βρισκόταν στον Πειραιά και πλέον το βρίσκεις επί της Μιχαλακοπούλου...Ξέρετε το εξουσιοδοτημένο...Τέσπα μετά από επεξηγήσεις του εν λόγω μάστορα το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο.''Αν σου βάλω μίζα επιδιορθωμένη από την αντιπροσωπεία (ίδιου τύπου με αυτή που είχε αλλάξει ο άλλος ιδιοκτήτης) θα έχεις πρόβλημα πάλι'' τάδε έφη ειδικός.Πήρα λοιπόν την απόφαση να την αλλάξω εκτός εγγύησης με ΑΛΛΗ μίζα και όχι βρετανική.Οι επιλογές ήταν 2 ή πληρωνα 780€ για το ανταλλακτικό το καινούργιο της Triumph ή μου έβαζε ο μάστορας μίζα Αμερικανικής κατασκευής με κόστος 300€.Διάλεξα το 2ο.Κάπου εδώ επισημαίνω ότι μετά από 15 μέρες το μηχανάκι δουλεύει ρολόι σε κάθε πάτημα μίζας είτε ζεστή είτε πολύ ζεστή...Μου μεταφέρθηκε από τον ίδιο ότι έχει μπει σε τουλάχιστον 30 μηχανάκια και δεν έχουν βγάλει πρόβλημα κανένα...Εχει κανείς κάτι ίδιο????"



Ειμαι ηδη στην 3η μιζα σε Τιγρη του 2011 και επειδη μου χει μεινει στο μυαλο το θεμα με τις μιζες και μετραω πλεον τις μιζιες μου μαλλον θα παω και εγω προς Αμερικη μερια οπως εσυ. Rick's Motorsports ειναι οι μιζες και απο οτι διαβαζα σε ξενα φορουμ λυνει το προβλημα μια και εξω. Αν μπορεις πες μας τωρα υστερα απο τοσους μηνες αν ειδες διαφορα στην αποδοση κλπ με τον Αμερικανο.

Re: Αλλαγή μίζας  

  Από: DimitrisGR στις 18/10/2019 1:41 μμ.

angelos21"Καλησπέρα παιδιά...είμαι νεοφερμένος εδώ και πρόσφατος νέος κάτοχος ενός Tiger XC του '11.Το κατοχύρωσα σε καλή τιμή και με περίπου 25.000χλμ. Καλό DEAL θα πει κάποιος.Αμ δε...με το που το πήρα άλλα 500€ έκανα φτερά λόγω του γνωστού προβλήματος μίζας.Το μηχανάκι είχε 2 χρόνια εγγύηση μίζας από το γνωστό συνεργείο που βρισκόταν στον Πειραιά και πλέον το βρίσκεις επί της Μιχαλακοπούλου...Ξέρετε το εξουσιοδοτημένο...Τέσπα μετά από επεξηγήσεις του εν λόγω μάστορα το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο.''Αν σου βάλω μίζα επιδιορθωμένη από την αντιπροσωπεία (ίδιου τύπου με αυτή που είχε αλλάξει ο άλλος ιδιοκτήτης) θα έχεις πρόβλημα πάλι'' τάδε έφη ειδικός.Πήρα λοιπόν την απόφαση να την αλλάξω εκτός εγγύησης με ΑΛΛΗ μίζα και όχι βρετανική.Οι επιλογές ήταν 2 ή πληρωνα 780€ για το ανταλλακτικό το καινούργιο της Triumph ή μου έβαζε ο μάστορας μίζα Αμερικανικής κατασκευής με κόστος 300€.Διάλεξα το 2ο.Κάπου εδώ επισημαίνω ότι μετά από 15 μέρες το μηχανάκι δουλεύει ρολόι σε κάθε πάτημα μίζας είτε ζεστή είτε πολύ ζεστή...Μου μεταφέρθηκε από τον ίδιο ότι έχει μπει σε τουλάχιστον 30 μηχανάκια και δεν έχουν βγάλει πρόβλημα κανένα...Εχει κανείς κάτι ίδιο????"


Γεια σου φιλε ! Και εγω , κλασσικα, εμεινα εχθες με τη μηχανη στην Αθηνα, για τι αλλο...λογω μιζας! Την εχω 2.5 χρονια 800 '12 και ο προηγουμενος ιδιοκτητης μου ειχε πει οτι ειχε αλλαξει. Οποτε, τεινω προς την λυση της αμερικανικης, εφοσον η μαμα εχει αποδειχτει "ελαττωματικη" οπως και να εχει..Μηπως θα μπορουσες να μου συστησεις συνεργειο αντικαταστασης?
Thanks...και παντα ορθιοι!