Εσωτερική επένδυση κράνους

Εσωτερική επένδυση κράνους  

  Από: CK1 στις 18/11/2016 11:42 πμ.

Καλημέρα στην παρέα. Μετά από 5 χρόνια περίπου το κρανάκι μου (Shoei Qwest), ενώ εξωτερικά, ζελατίνα κτλ είναι σε άψογη κατάσταση, έχει φθαρεί η επένδυση εσωτερικά και κυρίως στο πάνω μέρος. Επειδή δεν είμαι σε φάση αλλάξω κράνος θα αλλάξω τα πλαινά μαξιλαράκια. Το θέμα είναι ότι στο συγκεκριμένο κράνος δεν αλλάζει όλη η επένδυση και ψάχνω κάποια λύση για το πάνω μέρος. Σκέφτηκα να πάρω καποια επένδυση από αλλό κράνος και να την προσαρμόσω-κόψω-κολλήσω με velcro στο δικό μου. Έχει κάνει κάποιος κάτι παρόμοιο?

Thanks a lot!

Re: Εσωτερική επένδυση κράνους  

  Από: galileos στις 19/11/2016 9:10 πμ.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και ακόμα ψάχνω λύση.

Αυτό που σκέφτηκα κάποια στιγμή είναι να βρω από μεταχειρισμένο (χτυπημένο) κράνος τα εσωτερικά και να κάνω την αντικατάσταση. Αυτή η λύση μόνο ένα καλό πλύσιμο και όσο κρατήσει.

Από την άλλη το κράνος είναι ήδη 6 ετών και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή πρέπει να αλλαχθεί.

Τέλος υπάρχει και η λύση να αγοράσεις εξ'ολοκλήρου τα μαξιλαράκια με κόστος περίπου 120-150 ευρώ (για το δικό μου μοντέλο)

Είμαι σε δίλημμα καθώς η πρώτη λύση ειλικρινά δεν είναι ότι καλύτερο, αφού τα μαξιλάρια θα έχουν ήδη προσαρμοστεί σε άλλου το κεφάλι, η δεύτερη "τσούζει" αρκετά και η τρίτη ενώ είναι η λογικότερη λύση στο πρόβλημα με αφήνει με την πικρία ότι αν πρόσθετα ένα ακόμα μικρό ποσό θα είχα καινούριο κράνος.
Ταξίδια χωρίς προορισμό ...

Re: Εσωτερική επένδυση κράνους  

  Από: vpafi στις 21/11/2016 10:40 μμ.

Με 150 ευρώ παίρνεις 5αστερο, σύμφωνα με το sharp ,κράνος.

From Inside C4 White Airbus

Re: Εσωτερική επένδυση κράνους  

  Από: CK1 στις 24/11/2016 10:38 πμ.

vpafi"Με 150 ευρώ παίρνεις 5αστερο, σύμφωνα με το sharp ,κράνος.

From Inside C4 White Airbus"


Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Βέβαια στα 150 ευρω μπορεί να είναι 5αστερο σε θέμα ασφάλειας αλλά δεν ξέρω τι γίνεται από βάρος, θόρυβο, αερισμός κτλ που είναι επίσης σημαντικά και στο shoei που έχω είμαι πολύ ικανοποιημένος. Anyway, για μην ξεφεύγω από το θέμα με κόστος 45 ευρω περίπου έκανα τα εξής:
- άλλαξα τα 2 πλαινά "μάγουλα" και τα 2 καλύμματα απ΄τα λουράκια.
- αφαίρεσα το φθαρμένο αφρολέξ-επένδυση μόνο από την κορυφή του κράνους και κόλλησα καινούργιο αφρολέξ-ταινία ακριβώς στα σημεία που ήταν τα παλιά.
- Αγόρασα και τοποθετήσα πάνω από τις ταίνιές-αφρολεξ καινούργια επένδυση universal που στερεώνεται σε 4 σημεία με velcro. Η επένδυση επίσης είναι διάτρητη οπότε περνάει άνετα ο αέρας από τον αεραγωγό του κράνους στο κεφάλι.

Πρακτικά το κράνος είναι πλέον σαν καινούργιο τόσο οπτικά όσο και σε αίσθηση-εφαρμογή.