How to: Τοποθέτηση αμορτισέρ Daytona 675 σε Street Triple

How to: Τοποθέτηση αμορτισέρ Daytona 675 σε Street Triple  

  Από: Polymhxanos στις 11/02/2011 12:26 πμ.

Street triple 675. Μια υπέροχη μοτοσυκλέτα, ευκολοδήγητη, γρήγορη, παιχνιδιάρα, οικονομική, καλοστημένη! Δικαίως μια εμπορική επιτυχία.

Καλοστημένη; Χμμμμ, ναι αν οι οδηγικές απαιτήσεις είναι τύπου, είστε κοπελίτσα που το πήρε αντί για σκούτερ, για να το παίζει αμαζόνα στις φίλες της.

Για όλους τους υπόλοιπους, το αμορτισέρ στην πίσω ανάρτηση, βγαίνοντας από στροφή σε δρόμο με καλή πρόσφυση και ανοίγοντας το γκάζι, αρχίζει τα τσάμικα, τα καλαματιανά και καταλήγει σε ρέγκε... Χώρος για βελτίωση εδώ το λοιπόν.

Η λύση απλή και εύκολη, αντιγράφουμε την συνταγή από τα Street triple 675R και Daytona 675. Τοποθετούμε αμορτισέρ από αυτά.

Η διαδικασία είναι ΓΕΛΛΟΙΩΔΩΣ εύκολη, πιο εύκολη και από αλλαγή αμορτισέρ πίσω σε κλασσικό παπί C50. Το 675 αποδεικνύεται ΚΑΙ στο θέμα λύσε-δέσε, εξαιρετικό.


Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε:
1-Καστάνια με καρύδι 14mm και μπόλικη προέκταση να είμαστε άνετοι (και με μικρή προέκταση γίνεται η δουλειά, απλά όχι τόσο άνετα).
2-Άλεν 8mm.
3-Κάποιας μορφής ανυψωτικό γρυλλάκι, π.χ. το υδραυλικό εδώ
4-Πανί και καθαριστική βενζίνη
5-Γράσσο απλό (εδώ μου τέλειωσε και χρησιμοποιώ βαζελίνη που κάνει εξίσου)
6-Ένα μαγνητάκι, άμα μας πέσει κανά εξάρτημα κάπου μέσα, να μην κάνουμε ζίου ζίτσου τα δάχτυλά μας.


Παραλαμβάνουμε το αμορτισέρ από Daytona. Στην αγορά θα βρείτε εύκολα, γιατί αγωνιζόμενοι με Daytona τα αφαιρούν, για να βάλουν ακόμα καλύτερα, για χρήση πίστας.


Κρίμα είναι να μην το καθαρίσουμε. Ο ερασιτέχνης μάστορας, δεν αρκείται να κάνει την δουλειά, αλλά να την κάνει και αισθητικά ωραία. Πανί και καθαριστική βενζίνη και γίνεται λαμπίκο.


Σε αντίθεση με άλλες πιο πολύπλοκες μοτοσυκλέτες (συχνά ΑΔΙΚΑ πολύπλοκες) το μόνο που χρειάζεται να λυθεί στην περίπτωση μας, είναι η πάνω και η κάτω βίδα του αμορτισέρ. ΔΕΝ χρειάζεται να βγει ο τροχός, δεν χρειάζεται να βγει άλλη βίδα του μοχλικού, δεν χρειάζεται να λυθεί η εξάτμιση, ΔΕΝ χρειάζεται τπτ άλλο, και τα εύσημα στους σχεδιαστές της T. για την καλή μελέτη που έχουν κάνει. Οι βίδες και τα παξιμάδια που πρέπει να λύσουμε:

.

.

.


Φυσικά η μοτοσυκλέτα πρέπει να στηριχθεί για να λύσουμε. Γρυλλάκι και με την βοήθεια των ανώτερων μαθηματικών ( είδατε που χρειάζονται τελικά; ) στηρίζουμε και ανυψώνουμε την μοτοσυκλέτα.



ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για να γίνουν όλα ακόμα πιο εύκολα και χωρίς βία, σε πρώτη φάση, ανυψώνουμε την μοτοσυκλέτα, τόσο, ώστε ο πίσω τροχός να ΜΗΝ σηκωθεί από το έδαφος, αλλά ΚΑΙ η ανάρτηση να εκτονωθεί πλήρως. ΓΙΑΤΙ αυτό; Για να μην ασκείται κάθετη δύναμη στις βίδες, ούτε γιατί πιέζει το βάρος της μοτοσυκλέτας, ούτε γιατί πιέζει το βάρος τροχού-ψαλιδιού που κρέμεται στον αέρα. Με τον τρόπο αυτό οι βίδες βγαίνουν πανεύκολα, με την δύναμη ενός δακτύλου.

Στηρίζουμε λοιπόν με τον παραπάνω τρόπο, παίρνουμε την καστάνια-προέκταση-14mm και το άλλεν για κόντρα από την άλλη μεριά, και λύνουμε και αφαιρούμε ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΒΙΔΑ ΜΟΝΟ.

Αν θέλουμε δλδ, λύνουμε και την κάτω. Τραβώντας όμως για να βγει, ανακαλύπτουμε ότι ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ να βγει, γιατί βρήσκει στο εξόγκωμα του καταλύτη.
1748 μίλια >>> http://forcev4.blogspot.gr/2017/08/1748-miles.html
 Ανανεώθηκε στις 30 Απρ 2020 16:47, διορθώθηκε 2 φορές συνολικά.

Re: How to: Τοποθέτηση αμορτισέρ Daytona 675 σε Street Tripl  

  Από: Polymhxanos στις 11/02/2011 12:52 πμ.

Στο σημείο αυτό ανασηκώνουμε ΚΙ ΑΛΛΟ την μοτοσυκλέτα με το γρυλλάκι, μέχρι να κρεμάσει αρκετά το ψαλίδι, προσέξτε πως κατεβαίνει το πάνω άκρο του αμορτισέρ (στην φωτό έχει ήδη τοποθετηθεί το daytona αμορτισέρ, αλλά δεν αλλάζει κάτι στο νόημα αυτό)...


...ώστε η κάτω βίδα, να κατέβει κι αυτή πιο χαμηλά από το εξόγκωμα του καταλύτη, στο στενό κομάτι του σωλήνα της εξάμτισης και να βγει χωρίς πρόβλημα.


Αφού βγει και η κάτω βίδα, με ένα απλό μανουβράρισμα, βγαίνει πανεύκολα το στοκ αμορτισέρ.


και αντίστροφα μπαίνει το daytona αμορτισέρ.


Η διαδικασία του δεσίματος, είναι ακριβώς η αντίστροφη του λυσίματος. ΠΡΩΤΑ ευθυγραμίζουμε με το χέρι το κάτω άκρο του αμορτισέρ με την τρύπα, περνάμε την κάτω βίδα, και δένουμε με το παξιμάδι από την άλλη μεριά. Πριν βάλλουμε την βίδα, την καθαρίζουμε αν έχει βρωμιές και την γρασσάρουμε.

Στην συνέχεια χαμηλώνουμε λίγο-λίγο το γρυλλάκι, μέχρι η πάνω τρύπα του αμορτισέρ, να ευθυγραμιστεί με την τρύπα της υποδοχής, την βοηθάμε να μπει κιόλλας με το χέρι. Βάζουμε βίδα κι εκεί (αφού καθαρίσουμε-γρασσάρουμε), δένουμε παξιμάδι, έτοιμο.

.


Κατεβάζουμε τελείως το γρυλλάκι, αφαιρούμε, μαζεύουμε εργαλεία, έτοιμο, καλοτάξιδο και να μην τρέχεις...
1748 μίλια >>> http://forcev4.blogspot.gr/2017/08/1748-miles.html