Μικρος ψαχνεται...

Re: Μικρος ψαχνεται...  

  Από: sprint900 στις 02/01/2013 1:51 μμ.

avastardis"Για αρχή χρονια πολλά και καλή χρονιά σε όλους με πολλά πολλά χιλιόμετρα.
Παρακολουθώ το φορουμ αλλά δεν γράφω εύκολα.
Στο συγκεκριμένο θέμα σαν νέος κάτοχος ενός Tiger 800, (απο τον 3ο 20012) εχω να να πω κάτι ίσως κι ώς συμπέρασμα:
1. Αν είχα διαβάσει συγκριτικά σχετικά με τη μότο είναι σίγουρο ότι δεν θα την έπερνα. Αναφορά παντού άπειρων προβλημάτων (μικρών, μεγάλων) κι από εδώ στο φορουμ. - Εγω δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό.
2. Ημουν κάτοχός ενός Transalp 600 (98) απο δευτερο χέρι απο το 2005 ως το 2012. Δεν εγβαλε το παραμικρό πρόβλημα ΠΟΤΕ. Μολις πουλήθηκε στο μήνα επάνω εκαψε τον κινητήρα!!! αγνωστο πως ?

Τα συμπερασματα δικά σας."


Χρόνια πολλά φίλε και σε εσένα , σου έχω μια ερώτηση αν βλέπεις ανεξάρτητα από αξιοπιστία και τα σχετικά διαφορά μεταξύ του transalp , το πώς το αισθανόσουν στον δρόμο και πως πάταγε και του tiger ;
Πολλά transalp χτυπούν μπιέλα , αλλά εκεί μάλλον είναι συνήθως ότι κάποιοι βάζουν λάθος λάδια , πολύ χαμηλού ιξώδους για αυτό τον κινητήρα και άλλοι τον αφήνουν χωρίς λάδια ξεχνώντας να τα ελέγξουν στην στάθμη αν περνάνε της 5-5.500 rpm και ξέρω περιπτώσεις από αναβάτες που δεν πέρναγαν τα 100-120 κμ στο ταξίδι και χτυπιόντουσαν ότι δεν καίει λάδια και μόλις σε 1500-2000κμ ο επόμενος που το τελίκιαζε το έκαιγε μη γνωρίζοντας το χούι οτι πάνω απο 5.500rpm καίει λάδια και οσο ποιο ψηλά οι στροφές τοσο ποιο πολλά , πιστεύοντας τον πρώτο που άλλωστε δεν έλεγε και ψέματα .
Να λέμε και τα έτσι και τα αλλιώς , είναι εκεί που λέει πολύ σωστά ο φίλος galileos ανάλογα την χρήση και το επίπεδο γνώσης του αναβάτη .
Είναι πως λέμε εμείς στα triumph από παλιά σαν τους KTM , συμπλέκτη πατημένο και ξεκινώντας και σβήνοντας το μηχανάκι .

Μάταιόν εστι παρά θεών αιτείσθαι ά τις εαυτώ χορηγήσαι ικανός εστι.

Re: Μικρος ψαχνεται...  

  Από: avastardis στις 03/01/2013 4:09 μμ.

Η συγκριση Transalp με Tiger 800. Θα το πω αλλιως. Το μόνο κοινό τους είναι οι ρόδες!!!. Και στα δύο έχω βαλίτσες. Στο Tiger ειναι της Triumph. Καμιά σχέση. Το Transalp φορτωμένο πάει βάρκα γιαλό όπου θέλει κι όπως θέλει. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σούπερ οδηγό, οκ 20 χρόνια εμπειρια έχω από παπιά κι On-Off αλλά ως εκεί. Επειδή πηγαινωέρχομαι Ανδρο, με τον αέρα είναι απλά επικίνδυνο. Από την άλλη το tiger στο συντομο χρόνο που το έχω, φορτωμένο στο νησί με πολύ αέρα πάει τρένο, δεν εμπνέει καμιά ανησυχία. Μπορείς να το πας αρκετά γρήγορα χώρίς κανένα πρόβλημα.

Σχετικά με το φορουμ τώρα. Οκ σε κάθε δημόσιο χώρο ακους διάφορα. Το θέμα είναι να τα αξιολογείς σωστά. Το φορουμ το παρακολουθώ σχεδον καθημερινα. Και έχω μάθει πράγματα που μάλλον δεν τα βρίσκεις εύκολα αλλού. Αρα η αξία του είναι δεδομένη.

Το πρόβλημα των Transalp είναι ακριβώς αυτό όπως το περιγράφει ο sprint900.

Αυτά τα λίγα

Re: Μικρος ψαχνεται...  

  Από: sprint900 στις 04/01/2013 1:10 πμ.

avastardis"Η συγκριση Transalp με Tiger 800. Θα το πω αλλιως. Το μόνο κοινό τους είναι οι ρόδες!!!. Και στα δύο έχω βαλίτσες. Στο Tiger ειναι της Triumph. Καμιά σχέση. Το Transalp φορτωμένο πάει βάρκα γιαλό όπου θέλει κι όπως θέλει. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σούπερ οδηγό, οκ 20 χρόνια εμπειρια έχω από παπιά κι On-Off αλλά ως εκεί. Επειδή πηγαινωέρχομαι Ανδρο, με τον αέρα είναι απλά επικίνδυνο. Από την άλλη το tiger στο συντομο χρόνο που το έχω, φορτωμένο στο νησί με πολύ αέρα πάει τρένο, δεν εμπνέει καμιά ανησυχία. Μπορείς να το πας αρκετά γρήγορα χώρίς κανένα πρόβλημα.

Σχετικά με το φορουμ τώρα. Οκ σε κάθε δημόσιο χώρο ακους διάφορα. Το θέμα είναι να τα αξιολογείς σωστά. Το φορουμ το παρακολουθώ σχεδον καθημερινα. Και έχω μάθει πράγματα που μάλλον δεν τα βρίσκεις εύκολα αλλού. Αρα η αξία του είναι δεδομένη.

Το πρόβλημα των Transalp είναι ακριβώς αυτό όπως το περιγράφει ο sprint900.

Αυτά τα λίγα"


Λίγα αλλά με πολύ περιεχόμενο , έτσι είναι και δεν χρειάζεται να είσαι οδηγός αγώνων για να κρίνεις δυο μοτοσυκλέτες στα χοντρικά σημεία που έχουν σημασία .
Αλλωστε όλοι μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε .
Και φυσικά αδιαφιλονίκητη η άξια της εποικίζοντας μέσω των forum για την εμπειρία που προσθέτει στον καθένα μας .
Το αδιαφιλονίκητο χαρτί της εποχής μας με τα υπέρ του και τα κατά του .
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και για της απόψεις σου φίλε .

Μάταιόν εστι παρά θεών αιτείσθαι ά τις εαυτώ χορηγήσαι ικανός εστι.

Re: Μικρος ψαχνεται...  

  Από: jimmakos1050 στις 08/01/2013 2:53 πμ.

Σωστα ολα αυτα που λετε. Η προκαταληψη δεν παλευεται στην Ελλαδα. Καποια στιγμη επιασα κουβεντα σε μια δημοσια υπηρεσια στην ουρα με ενα τυπο
Τυπος Καβαλας;
Εγω Ναι
Τ ποιο μηχανακι;
Ε Τιγρη 1050
Τ Αγγλικο δεν ειναι αυτο;
Ε ναι
Τ χαλανε αυτα παρε ενα βαραντερο
Μετα γελασα και ειπα οκ δεν γμτ αστο να παει. Προτιμω τον τιγρη με ολα τα πλην του απο ενα βαρκαδερο. Τι να εξηγησεις και τι να κουβεντιασεις;;;