Φουσκωμα βαφης στον κινητηρα

Re: Φουσκωμα βαφης στον κινητηρα  

  Από: monographix στις 18/05/2011 9:36 μμ.



http://s250.photobucket.com/albums/gg24 ... phix/Moto/

τοπικο τριψιμο, ασταρωμα, βαψιμο, στον "κινέζο". Εβαψε βεβαια και την τσιμουχα

Re: Φουσκωμα βαφης στον κινητηρα  

  Από: ΛΑΜΔΑ στις 18/05/2011 10:40 μμ.

Ενταξει ειναι ρε φιλε,μια χαρα.Καλοριζικο

Re: Φουσκωμα βαφης στον κινητηρα  

  Από: Art-I-Sun στις 22/06/2011 11:10 μμ.

Αρχίζει να το παθαίνει και το δικό μου... Μοντέλο Q4 2009... Όταν είναι ζεστό ακριβώς μετά από βόλτα, μπορείς να νιώσεις με το νύχι σου ότι η βαφή στο συγκεκριμένο σημείο είναι πιο μαλακή από άλλα σημεία του κινητήρα που είναι το ίδιο ζεστά. Το πιο πιθανό είναι ελλατωματική βαφή. (Να σημειώσω πως δεν το έχω πλύνει ποτέ σε πλυντήριο, χρησιμοποιώ κανονικά σαμπουάν αυτοκινήτων). Τσεκάρετε και οι υπόλοιποι κάτοχοι για ενδείξεις τώρα που ζεσταίνει ο καιρός. Προσοχή μην ξύσετε δυνατά γιατί είναι πολύ μαλακή όταν ζεσταίνεται. Πίς...
Μια πατατιά τηγάνες...

Re: Φουσκωμα βαφης στον κινητηρα  

  Από: black_power στις 22/06/2011 11:59 μμ.

Το σαμπουάν καλά έκανες και το χρησιμοποίησες, μαλακτικό έβαζες πρώτα;; ααμμμμ δε πρόσεχες
πέρα απ τη πλάκα εύχομαι να ναι μικρό το κακο και να μην έχεις κ αλλου πρόβλημα ...

Re: Φουσκωμα βαφης στον κινητηρα  

  Από: monographix στις 23/06/2011 10:20 πμ.

Οπως και να το κανεις ειναι ξενερωμα. επρεπε η T. να εχει βελτιωσει τον τροπο βαφης των μοτερ. Αυτο ειναι επισης συχνο φαινομενο σε ... ducati Στην αγγλια παντως οπως εγραψα παρουσιαζεται κατα κορον και εαν ειναι μεσα στην εγγυηση η Τ. σου επιστρεφει τη μηχανη χωρις φουσκαλες στο μοτερ, δεν ανακαλυψα ακομα πως το κανουν ομως, τοπικη βαφη? Ντοντ νόου γιετ ...

Re: Φουσκωμα βαφης στον κινητηρα  

  Από: indreas στις 28/06/2014 8:20 μμ.

Ήρθε και η δική μου σειρά στο φούσκωμα της βαφής στην δεξιά πλευρά του κινητήρα, να σημειώσω πως η μηχανή είναι μοντέλο 2009 και ζήτημα να έχει πλυθεί 5 φορές μέχρι στιγμής και αυτό γιατί βγαίνει μόνο τους καλοκαιρινους μήνες..ποτέ δεν πλύθηκε ενώ ήταν ζεστή και πάντα με ειδικό σαπούνι και χωρίς πίεση άρα ξεκάθαρα έχουμε να κάνουμε με αστοχία υλικού. Δευτέρα θα πάρω στην αντιπροσωπία αν και είμαι εκτός εγγύησης... Γνωρίζει κάποιος που μπορεί να φτιαχτεί κάτι τέτοιο και στο περίπου πόσο κοστίζει? Ευχαριστώ

Re: Φουσκωμα βαφης στον κινητηρα  

  Από: CK1 στις 22/12/2015 2:01 μμ.

Καλησπέρα, έχουμε καμμία δοκιμή - λύση σχετικά με το παραπάνω θέμα. Έχω φίλο με tiger 800 του ’12 που σε εκείνον έχει "φουσκώσει" η μπογιά στο κάρτερ από την δεξιά πλευρά. Δυστυχώς δεν έχω φώτο. Έχει δοκιμάσει κανείς σπρέι θερμοκρασίας?

Re: Φουσκωμα βαφης στον κινητηρα  

  Από: voyager1970 στις 23/12/2015 11:37 πμ.

Φίλε Χάρη

Το να χρησιμοποιήσεις φιαλίδιο σπρέι υψηλής Θερμοκρασίας σε μπλοκ κινητήρα, δεν θα έχει αντοχή στον χρόνο η βαφή αυτή.
Δηλαδή σε 1~2 εβδομάδες (ανάλογα την χρήση και τις καιρικές συνθήκες) θα ξεφλουδίσει πάλι. Δεν αποκλείεται επίσης να χειροτερέψει η κατάσταση της υπάρχουσα εργοστασιακή βαφή εάν «περάσει» πάνω της η νέα στρώση μπογιάς!

Ένας από τους βασικούς λόγους είναι το είδος και ο τύπος βαφής του κινητήρα που γίνεται στα εργοστάσια. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορεί να δέσει «δέσει» άλλη στρώση μπογιάς και ειδικά με φιαλίδιο σπρέι. Προσωπικά, έχω δοκιμάσει με σπρέι υψηλής Θερμοκρασίας μόνο σε τελικό εξάτμισης (μαύρο), με αρκετά καλά αποτελέσματα.

Τέλος πάντων, εάν θες οπωσδήποτε να προχωρήσεις στην λύση του σπρέι, Η πλέον βασική προϋπόθεση είναι η κατάλληλη προεργασία στην επιφάνεια του μοτέρ που θα θέλεις να βάψεις.

Re: Φουσκωμα βαφης στον κινητηρα  

  Από: CK1 στις 23/12/2015 1:24 μμ.

Φίλε Γιώργο, ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσουμε, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη λύση. Το να ξήλωσει το καρτερ και να το στείλει σε βαφείο για αμμοβολή και ηλεκτροστατική δεν συμφέρει. Λογικά ότι γίνει πρέπει να γίνει τοπικά και εννοείται ότι θα χρειαστεί προεργασία με αφαίρεση της φουσκωμένης μπογιας και αστάρωμα.

Re: Φουσκωμα βαφης στον κινητηρα  

  Από: GregD στις 21/03/2021 4:28 μμ.

Καλησπέρα,θα μπορούσε ο φίλος monographix( ή οποιαδήποτε άλλος έχει παρόμοια εμπειρία με το συγκεκριμένο θέμα) να κάνει ένα update στο θέμα με το ξεφλούδισμα του χρώματος του κινητήρα αν έχει κάνει κάποια προσπάθεια για βαφή και πόσο μπορεί να αντέξει ή εάν ξαναπαρουσιαζεται το πρόβλημα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προκαταβολικά.