ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΚΙΝΗΣΗΣ  

  Από: dimack στις 07/08/2016 3:18 p.m.

Με 200 km περίπου με φορτωμένη τετάρτη ακούγεται ένα γκούμπ στιγμιαίο μπλοκάρισμα του πίσω τροχού συμπλέκτης και σταμάτημα της μηχανής. Η αιτία φαίνεται στις φωτογραφίες.

Re: ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΚΙΝΗΣΗΣ  

  Από: vassat στις 07/08/2016 5:53 p.m.

Εκτιμώ, ότι είσαι υγιής εφόσον γράφεις για το γεγονός., το οποίο είναι και το σημαντικότερο.
Άλλες λεπτομέρειες: ήταν ΟΕΜ εξάρτημα ή aftermarket; πόσα χλμ είχε "γράψει"; θεωρείται αστοχία υλικού; άλλη αιτία; εγγύηση;
/ Β

Re: ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΚΙΝΗΣΗΣ  

  Από: dimack στις 07/08/2016 7:30 p.m.

Είχα αλλάξει αλυσιδογράναζα πριν από 25000km αγοράζοντας ένα κιτ με JT γρανάζια και DID αλυσίδα.Σημειωτέον πάντα κάνω σχολαστική συντήρηση αλυσίδας. Με τρείς μηχανικούς που μίλησα και οι τρεις μου είπαν για αστοχία υλικού και οτι δεν έχουν ξανακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο.

Re: ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΚΙΝΗΣΗΣ  

  Από: vassat στις 07/08/2016 11:29 p.m.

Αν η επιφάνεια το σπασίματος παρουσιάζει "λαμπιρίσματα" σαν διαμαντάκια ας πούμε και η αίσθηση στην αφή είναι σαν γυαλόχαρτο, τότε ενισχύεται η εκδοχή της κόπωσης. Δεν χάνεις τίποτα να στείλεις μέιλ στη κατασκευάστρια και να ζητήσεις αποκατάσταση, δεδομένου ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ιδιαίτερα δυσάρεστες/επώδυνες καταστάσεις.
/ Β

Re: ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΚΙΝΗΣΗΣ  

  Από: sprint900 στις 08/08/2016 2:28 p.m.

Αν η αλυσίδα είχε τόσα μπόσικα όσα χρειαζόταν να το ξεκαβαλήσει το γρανάζι και να στριμωχτεί ανάμεσα σε αυτό και στο μπλοκ της μηχανής , το σπάσιμο του όχι ότι είναι κάτι που συνηθίζεται αλλά έχει λογική εξήγηση . Νομίζω φαίνεται και στην φωτώ ότι η αλυσίδα άρπαξε το κάτω μέρος των κάρτερ . Αν η αλυσίδα ήταν στα φυσιολογικά πλαίσια τεντώματος και είσαι σίγουρος για αυτό , γιατί με τα από τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα παίρνει γρήγορα μπόσικα λόγο φυσιολογικής φθοράς , τότε ναι είναι μια πολύ ασυνήθιστη ζημιά .
Βέβαια μέσα στην ατυχία σου είσαι τυχερός , που δεν σε πέταξε κάτω κάνοντας την ζημιά πολύ μεγαλύτερη .
Μάταιόν εστι παρά θεών αιτείσθαι ά τις εαυτώ χορηγήσαι ικανός εστι.