Σπασμένος πείρος που συγκρατεί την κάτω βάση του κινητήρα

Σπασμένος πείρος που συγκρατεί την κάτω βάση του κινητήρα  

  Από: stamatisx στις 24/04/2015 8:36 p.m.

Σήμερα στο δρόμο για τη δουλειά μέσα στην Αττική Οδό ένιωσα τη μηχανή να έχει περισσότερους κραδασμούς από το συνηθισμένο. Μετά από έναν γρήγορο οπτικό έλεγχο διαπίστωσα ότι έλειπε ο πείρος ο οποίος ενώνει τις 2 πλευρές του πλαισίου και περνάει και συγκρατεί την κάτω βάση του κινητήρα.Από γρήγορο googleάρισμα είδα ότι έχει σπάσει και σε άλλα Daytona προηγούμενων ετών βέβαια.
http://www.triumph675.net/forum/showthread.php?t=145106
http://www.triumph675.net/forum/showthread.php?t=117121

Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει κίνδυνος να κάνω μεγαλύτερη ζημιά αν το οδηγήσω σπίτι μετά τη δουλειά και αν τη Δευτέρα πρέπει να ζητήσω να μου αντικαταστήσουν και τους υπόλοιπους αντίστοιχους πείρους μιας και υποθέτω ότι θα έχουν δεχτεί ήδη μεγαλύτερα φορτία από αυτά που προβλέπεται και υπάρχει μελλοντικός κίνδυνος αστοχίας τους. Υπάρχει περίπτωση ο κινητήρας να έχει μετακινηθεί έστω και λίγο και να έχει φύγει από τα κέντρα του? (απ΄ότι διάβασα χρειάζεται μια συγκεκριμένη σειρά σφιξίματος αυτών των βιδών)

Η άλλη απορία είναι αν θα πρέπει να μου το αντικαταστήσουν μέσα στην εγγύηση ή θα το πληρώσω από την τσέπη μου μιας και δεν έχω το συγκεκριμένο κομμάτι στα χέρια μου (υποθέτω ότι θα βρίσκεται κάπου στην άκρη της Αττικής οδού και όχι καρφωμένο σε κανένα αμάξι που με ακολουθούσε)

Re: Σπασμένος πείρος που συγκρατεί την κάτω βάση του κινητήρ  

  Από: stamatisx στις 04/06/2015 10:45 p.m.

Η βίδα αντικαταστάθηκε εντός εγγύησης και το σπάσιμο προκλήθηκε από το χαλάρωμα μιας ασφάλειας που είχε και με το μπόσικο που απέκτησε έσπασε υπό την πίεση. Κίνδυνος για το πλαίσιο δεν υπήρχε γιατί ο κινητήρας δένει σε άλλα 5 σημεία.

Re: Σπασμένος πείρος που συγκρατεί την κάτω βάση του κινητήρ  

  Από: Tigris3 στις 06/06/2015 2:37 p.m.

Τέλος καλό, όλα καλά!