street triple - θεία = 0-1

street triple - θεία = 0-1  

  Από: zoomzoom στις 13/11/2011 2:17 μμ.

Χθές το βράδυ είχα τροχαίο με πεζή κυρία.
Η κυρία διέσχισε δρόμο τρέχοντας, χωρίς να κοιτάξει καν τον δρόμο, εκτός διάβασης, με αποτέλεσμα να βρεθεί στις ρόδες μου πριν προλάβω καν να αντιδράσω. Το αποτέλεσμα: Τραυματισμός δικός της και δικός μου, το μηχανάκι για κλάματα και η ψυχολογία μου επίσης..
Μοναδικός μάρτυρας ήταν ο άνδρας της.
Γνωρίζει κανείς τι ακολουθεί? Υπαρχει περίπτωση να αποζημειωθώ?

Re: street triple - θεία = 0-1  

  Από: tharis στις 13/11/2011 4:49 μμ.

Καλη αναρωση σε σενα και στην θεια αρχικα κ μετα πιστευω θα τα βρειτε.. Για αποζημιωση μαλλον με την ασφαλεια σου πρεπει να το ψαξεις αν εχει καποια προστασια για τετοιο συμβαν γτ αλλιως να παρεις λεφτα απο πεζο δεν θα ειναι ευκολο ..
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Re: street triple - θεία = 0-1  

  Από: redfoot στις 13/11/2011 7:35 μμ.

Υπομονη και κουραγιο, ταχεία ανάρρωση εύχομαι και μαλακά με την κυρία.. Ενδεχομένως παίζει συνυπαιτιότητα της εαν παραβίασε τον ΚΟΚ . Εχω συγγενείς δικηγόρους, εάν επιθυμείς μπορώ να κάνω μια ερώτηση.
the road is made clear when viewed from above..

Re: street triple - θεία = 0-1  

  Από: Billy στις 13/11/2011 10:52 μμ.

Πιάσε το Μπάρμπα με το καλό,για να δηλώσει στο ποινικό ότι δεν έφταιγες.
Στο αστικό θα καθαρίσει η ασφαλειά σου.
Καλή δύναμη φίλε.

Re: street triple - θεία = 0-1  

  Από: zoomzoom στις 14/11/2011 2:27 μμ.

Παίδες ευχαριστω. Να φορατε όλοι σας εξοπλισμό. Το Μπουφαν κυριολεκτικά έσωσε τον ώμο και τον αγκώνα μου.. Αν φορούσα και τις μποτες θα γλυτωνα κ τον νάρθηκα. Για αυτο παντού κ Πάντα ας Φοραμε Ότι έχουμε. Redfoot θα σου Ήμουν υποχρεος αν έκανες μια ερώτηση. Απο την τροχαία πάντως με συμβουλεψαν να κάνω αγωγή καθώς δεν ετρεχα κ ενω υπήρχαν αρκετές διαβάσεις στην περιοχή η κυρία δεν χρησιμοποίησε κάποια για να διασχίσει τον δρόμο.

Re: street triple - θεία = 0-1  

  Από: nafpaktios στις 14/11/2011 2:47 μμ.

Σε παρομοιο τροχαιο που ειχα εγω πριν χρονια φιλε μου βγαλαν 100% υπαιτιοτητα και του πληρωσε η ασφαλεια την αποζημιωση που του βγαλαν τα αστικα του κολογερου!Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι αλλα τοτε ο πεζος ειχε παντα δικιο.Και σε μενα περασε το δρομο σφαιρα και δεν προλαβα να αντιδρασω,εγω μπηκα μεσα σε ενα φουρνο και χτυπησα στο σβερκο και ο κολογερος εσπασε το ποδι του.Παντως παιζει ρολο και ο καλος δικηγορος γιατι εγω θυμαμαι ειχα μπλεξει με χασοδικη!Βρες καλο δικηγορο γνωστη και ο θεος βοηθος!
If it works don't fix it!!!

Re: street triple - θεία = 0-1  

  Από: redfoot στις 19/11/2011 2:04 μμ.

zoomzoom"Παίδες ευχαριστω. Να φορατε όλοι σας εξοπλισμό. Το Μπουφαν κυριολεκτικά έσωσε τον ώμο και τον αγκώνα μου.. Αν φορούσα και τις μποτες θα γλυτωνα κ τον νάρθηκα. Για αυτο παντού κ Πάντα ας Φοραμε Ότι έχουμε. Redfoot θα σου Ήμουν υποχρεος αν έκανες μια ερώτηση. Απο την τροχαία πάντως με συμβουλεψαν να κάνω αγωγή καθώς δεν ετρεχα κ ενω υπήρχαν αρκετές διαβάσεις στην περιοχή η κυρία δεν χρησιμοποίησε κάποια για να διασχίσει τον δρόμο."


Λοιπον φίλε μου, ρωτησα και τα πραγματα εχουν ως εξης:
1. Δεν υπαρχει συγκεκριμενος νομος που οριζει εξ αρχης τα ποσοστα υπαιτιοτητας ή συνυπαιτιότητας
2. Ολα ειναι θέμα αποδειξης: το βασικοτερο όλων είναι η τροχαία που πιστοποιησε το ατυχημα να κατεγραψε τη θεση της κυρίας ΕΚΤΟΣ διαβασης . Επίσης έχει μεγαλη σημασία η ταχυτητα που είχες εκείνη τη στιγμή (μπορεί να αποδειχτει με μαρτυρα ή τα σημαδια απο τα φρενα ή το βαθμο τραυματισμου. Αν ας πουμε ησουν με 30 ολα καλα, αν ησουν με 100, όπου και να ταν η Κυρια την πατησες.
3. Τοο παιχνίδι θα παιχτει μεταξυ των ασφαλιστικων, αν τα βρουνε σωθηκες, αν οχι ακολουθεί αστικό ή και ποινικο δικαστηρίο
4. αναλογως των παραπανω μπορει να εχεις αν εισαι τυχερος (και εχεις καλο δικηγορο) μηδενική υπαιτιοτητα, αν οχι τότε αναλογως, εχεις συνυπαιτιοτητα ή 100% υπαιτιοτητα. Οπως καταλαβες ειναι ρευστό το τοπιο

ελπιζω να πανε ολα καλα
the road is made clear when viewed from above..

Re: street triple - θεία = 0-1  

  Από: zoomzoom στις 19/11/2011 3:06 μμ.

Redfoot σε ευχαριστώ.

Η τροχαία πράγματι κατέγραψε την κυρία εκτός θέσης και επισήμανε οτι την χτύπησα ανάμεσα από 2 διαβάσεις που θα μπορούσε να επιλέξει για να διασχίσει τον δρόμο (καθώς και άλλες 2 καθετες με την κατεύθυνσή της). Τα σημάδια που άφησε η μηχανή στον δρόμο από οτι έμαθα δεν αποτελούν ένδειξη καθώς δεν μπορεί από αυτά να υπολογιστεί η ταχύτητά της. Σημάδια από φρενάρισμα δεν υπάρχουν καθώς δεν πρόλαβα ούτε να σκεφτώ να φρενάρω. Μοναδικός μάρτυρας (που δεν ξέρω καν αν μπορεί να θεωρηθεί) ήταν ο άνδρας της ο οποίος δεν αποπειράθηκε καν να διασχίσει τον δρόμο. Τώρα όσον αφορά τον τραυματισμό, εγώ έπαθα διάστρεμμα 2ου βαθμού και μερική αποκόλληση συνδέσμων (και από τις 2 πλευρές του αστραγαλου). Η κυρία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με ενημέρωσε οτι έσπασε ένα πλευρό, αν και το νοσοκομείο στο οποίο την μετέφερε το ΕΚΑΒ με διαβεβαίωσε οτι δεν υπήρξε καποια εισαγωγή ή εξέταση με αυτό το όνομα, πράγμα το οποίο με βάζει σε σκέψεις για το αν υπήρξε πράγματι τραυματισμός δικός της.

Αλήθεια, εσείς τι θα κάνατε;

Το μόνο σίγουρο είναι οτι η μηχανή θα φτιαχτεί. Το θεωρώ όμως κρίμα και άδικο, να μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες (έξοδα επισκευής, ταλαιπωρία τραυματισμού κ οτι άλλο σημαίνει αυτό) επειδή κάποια την είδε Flash . Ειδικά οταν σκέφτομαι οτί τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, αν δεν φορούσα το μπουφάν ή αν η τύχη με ήθελε να πέσω από την πλευρά των παρκαρισμένων...

Re: street triple - θεία = 0-1  

  Από: redfoot στις 19/11/2011 6:37 μμ.

Εχεις δίκιο. Για οποιον κούκου περνά το δρόμο μη ελέγχοντας φταιει ο οδηγός? οχι βέβαια.
Το γεγονός ότι δεν την εχουν στα εισερχόμενα είναι υποπτο, εκτος αν χρησιμοποιησε το δικό της επίθετο ή συμβαίνει κάτι άλλο. Εάν δεν εχει μπει ή μπηκε και βγηκε ανευ τραυματισμου εισαι υπερτυχερός. Σε κάθε περίπτωση εγω θα επεδίωκα να μην πληρωσω απολυτως τίποτε, ιδίως εφόσον εχει πιστοποιηθεί η εκτος διάβασης θέση της απο την τροχαία (πολυ καλο αυτό). Θα επανελθω με νέα απαντηση αφου ενημερωσω το δικηγόρο για τα δεδομένα που ανέφερες.
the road is made clear when viewed from above..

Re: street triple - θεία = 0-1  

  Από: tharis στις 19/11/2011 9:45 μμ.

Οταν λες θα τ βρουν οι ασφαλιστικες μεταξυ τους ποιες ασφαλιστικες εννοεις...;; Εχει κ η θεια ασφαλιστικη;
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Re: street triple - θεία = 0-1  

  Από: redfoot στις 19/11/2011 11:38 μμ.

oxι βεβαια, ανεφερα, με την ευκαιρία, το γενικο πλαισιο και εκ παραδρομης εγραψα σε δευτερο ενικο . Στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν υπαρχει δευτερη ασφαλιστικη, η συνεννοηση θα γινει με το δικηγόρο της παθουσης ,εαν εχει.
the road is made clear when viewed from above..

Re: street triple - θεία = 0-1  

  Από: epistimon στις 20/11/2011 2:07 πμ.

υπαρχει καινουργιος νομος που αναφερεται στην συνυπαιτιοτητα.ενα ειναι αυτο που μπορεις να βασιστης για να αποζημιοθεις και το αλλο οτι δεν εκανε εισαγωγη στο νοσοκομειο και σου ειπε οτι εκανε.με το πρωτο να ξερεις οτι μπορεις να ισχυριστεις οτι εξαιτιας της πανικοβληθικες και εχασες τον ελεγχο.(ξερω ατομο απο παρομοιο ατυχημα που δικαιοθηκε)
και απο το δευτερο να ξερεις οτι αργοτερα μπορει να αρχισει να λεει ο τι εχει πονους και τετοιες ιστοριες και να σε τρεχει.αυτο προσεξετω πολυ