Παλιό σπίτι στην Πλάκα

Παλιό σπίτι στην Πλάκα  

  Από: Polymhxanos στις 12/03/2014 7:56 μμ.

Πέρασα σήμερα ένα περίπατο και το είδα. Το αναγνώρισα αμέσως. Μου αρέσουν τα πράγματα που αντέχουν στον χρόνο. Με φθορές έστω, με απώλειες, αλλά που αντέχουν. Που κάποτε κάτι ήταν σημαντικό, που μια ιστορία κρύβουν μέσα τους, κι ας μην τους φαίνεται.

Εσείς το αναγνωρίζετε;



Κι όπως φαίνεται από τον δρόμο.



Δυστυχώς είναι κλειδωμένο, έχει ανασκαφεί η αυλή του και έχουν βρεθεί αρχαία, οπότε το έχει κλειδαμπαρώσει η αρχαιολογική υπηρεσία. Πολύ θα ήθελα να κάτσω να δω λίγο την θέα από το μπαλκόνι, όπως την έβλεπε ο παλάβρας ο Αντωνάκης, η Ελένη η κυρία Κοκοβίκου, η Παγώνα, η φίλη Μπεμπέκα, ο στρατιωτικός που τα λέει τσεκουράταβ αλλά ως μπούλης ρουφάει το αυγό του, οι φίλες που τάπανε ταποφασίσανε, ο παρλαπίπας δικηγόρος, ο Μικές που πνεύμα κάνει του λόγου του, και ο ρεζίλας ο αδερφός που ακούει Αντωνάκης και γίνεται σπούτνικ...
1748 μίλια >>> http://forcev4.blogspot.gr/2017/08/1748-miles.html

Re: Παλιό σπίτι στην Πλάκα  

  Από: Costas στις 12/03/2014 8:49 μμ.

Απίστευτο! Μετά από τόσα χρόνια και φαίνεται καθαρά. Στην ταινία πάντως φαίνονται και άλλα κτίσματα μέσα στην αυλή (όχι οτι το θυμόμουν, με έβαλες να το ξαναδώ )τα οποία πρέπει να έχουν γκρεμιστεί. Σ αυτό το απόσπασμα είναι μερικές από τις σκηνές που φαίνεται το σπίτι http://youtu.be/SebM0CznAmE?t=23m14s

Ωραίο ποστάκι

Re: Παλιό σπίτι στην Πλάκα  

  Από: Polymhxanos στις 12/03/2014 8:54 μμ.

Ναι. Στον τοίχο του κτιρίου στα αριστερά , φαίνονται τα ίχνη των τοίχων που ήταν μικρότερο μπροστά, δλδ στην αριστερή μεριά της αυλής.

Αυτά δεν πολυφαίνονται στις φωτό μου, διότι είχα τον ήλιο κόντρα, και δεν μπορούσα να βγάλω προς τις κατευθύνσεις αυτές.

Επίσης τα ξύλα και οι δοκοί στα μπαλκόνια έχουν ξαναφτιαχτεί, δεν είναι ακριβώς ίδια, και έχει προστεθεί ένα μεγάλο ξύλινο πάνελ, που σκεπάζει το αριστερό άκρο των μπαλκονιών.

Αξίζει αν περάσετε πάντως, να ρίξετε μια ματιά.
1748 μίλια >>> http://forcev4.blogspot.gr/2017/08/1748-miles.html

Re: Παλιό σπίτι στην Πλάκα  

  Από: jimstag στις 13/03/2014 3:42 μμ.

ένα υπέροχο κτίσμα της κλασσικής Αθήνας, στην υπέροχη Πλάκα (οδός Τριπόδων 32)...
Μπροστά από το κτήριο υπάρχουν κ μερικά σκάμματα με αποκαλυμμένα αρχαία, αφημένα μάλλον στην τύχη τους - με άγρια βλάστηση να απλώνεται από πάνω τους.
“Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα” ήταν η υπέροχη ταινία (1965!) ! Το οίκημα πλέον ανήκει στα νεοκλασικά και διατηρητέα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Όμως η πώληση του χαρακτηρίζεται “σχεδόν αδύνατη” και αυτό λόγω της αρχαιολογικής αξίας της περιουσίας, αφού κάτω από τα θεμέλιά του κρύβεται αρχαίος θησαυρός. Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο με σκέψεις αξιοποίησης του κτηρίου, πιθανά για κάποιου είδους μουσείου... μακάρι, γιατί αλλιώς θα το φάει ο χρόνος....
Change before you have to!

Re: Παλιό σπίτι στην Πλάκα  

  Από: PTiger800 στις 14/03/2014 8:59 πμ.

Φανταστικό πράγματι...
Πόσες φορές είχες δει την ταινία και το γνώρισες;

Όπως λέει και ο Δημήτρης πρέπει να είναι ολόκληρο σκαμμένο μπροστά, καθότι στην ταινία φαίνεται λιθοστρωμένη η αυλή και οριζόντια, όχι κατηφορική όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Όσο για τον αρχαιολογικό θησαυρό, πιστεύω ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, όπου και να σκάψεις στην Πλάκα, αρχαία Αθήνα θα βρεις από κάτω...
...metal under tension, begging you to touch and go...

Re: Παλιό σπίτι στην Πλάκα  

  Από: orange στις 14/03/2014 4:25 μμ.

Μόλις βλέπεις τη φωτογραφία το αναγνωρίζεις!

Αλλά δεν περίμενα με τίποτα ότι θα υπήρχε ακόμα!!!

Εξαιρετικό!

Re: Παλιό σπίτι στην Πλάκα  

  Από: tommy στις 15/03/2014 12:36 πμ.

Ωραίο post. Ευχαριστούμε Polymhxane!

Re: Παλιό σπίτι στην Πλάκα  

  Από: HelenKoR στις 17/03/2014 10:45 πμ.

Πολύ ωραίο ποστ, Πολυμήχανε...
Μπορεί να μην έχω περάσει ούτε απ'εξω, σίγουρα όμως έχω κι εγώ τις δικές μου, παλιές, αναμνήσεις... Τότε που η γιαγιά μου η Ελένη ζούσε. Τότε που καθόμασταν στο κρεβάτι της και βλέπαμε ελληνικές ταινίες στην τηλεόραση.
Ωραίες εποχές!
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.