ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ  

  Από: tooljim13 στις 09/02/2012 7:29 μμ.

Cpt. Haddock"Αντε και τα δίνουμε σε ενα ελληνικο εργοστάσιο."

Άς τα δώσουμε πρώτα,ας αλλάξουμε έστω και λίγο και ίσως να'ρθουν πιο βολικά για μας τα πράγματα.

Cpt. Haddock"Το οποίο δουλεύει με μηχανές ΜΑΝ, γεννητριες MTU, ηλεκτρικους πινακες siemens, φωτιστικα legrand, διακινει τα προϊόντα του με φορτηγά Mercedes, έχει πιστοποίηση απο την Tuv, κλπ κλπ"

Εντάξει,σε κάποια πράγματα έχουμε μείνει λίγο πίσω,το λες...
Εμείς δεν παράγουμε τέτοια πράματα,τί να κάνουμε τώρα;

Cpt. Haddock"Απαντήστε μου στο πρώτο ερώτημα. Ο Ιατρικός Συλλογος Αθηνων που καλει σε μποϋκοταζ θα πει στα μέλη του να μην συνταγογραφούν φαρμακα της Bayer και της Boehringer?"

Ελπίζω πως ναί .Άμα είναι να καλούν όλους τους έλληνες να μποϋκοτάρουν τα γερμανικά προϊόντα ενώ αυτοί συνεχίσουν να τα συνταγογραφούν τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ  

  Από: Cpt. Haddock στις 09/02/2012 7:45 μμ.

Κατι μου λέει οτι θα μείνεις με την ελπιδα
"...all I ask is a tall ship and a star to steer her by..."

Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ  

  Από: johnygalan στις 09/02/2012 9:22 μμ.

Καλό είναι πάντως όσο μπορούμε να στηρίζουμε τα ελληνικά προιόντα!
" Ω ΞΕΙΝ, ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ"

Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ  

  Από: Costas στις 09/02/2012 9:53 μμ.

Αυτό που μας κατέστρεψε ήταν τα γερμανικά προϊόντα ή οτι ψηφίζουμε βλακωδώς πολιτικούς οι οποίοι λέγανε οτι λεφτά υπάρχουν ένω ήδη είχαν συμφωνήσει με το ΔΝΤ;
Εδώ έχει καταληθεί η Δημοκρατία της χώρας από Ελληνική κυβέρνηση και αντί να ασχοληθούμε με το πώς θα ξεβρωμίσουμε τον τόπο συζητάμε για το αν η ασπιρίνη θα είναι Γερμανική ή Αγγλική.

Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ  

  Από: Billie στις 09/02/2012 10:10 μμ.

Άμα κάνει κάποιος μια βόλτα από γνωστή αλυσίδα γερμανικού συπερμάρκετ, θα βρει πολλά προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα (τρόφιμα κυρίως).
Νομίζω ότι το "μποικοτάζ στα Γερμανικά προϊόντα" αφενός θέλει μια μαυρόασπρη σκέψη που εδώ δε μπορεί να ισχύσει γιατί τα πάντα είναι σε τόνους του γκρίζου. Όπως επίσης δεν είναι εφαρμόσιμη, γιατί όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εμείς ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ πια. Ή μήπως θα στραφούμε στα κινέζικα;
"Facts do not cease to exist because they are ignored" Aldous Huxley

Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ  

  Από: leonithastz στις 10/02/2012 12:57 πμ.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ
Μας έχουν ζαλίσει οι δηµοσιογράφοι µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα.
Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.
Μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και βολεψάκηδες.
Μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά.
Διαßάστε εδώ εξαγωγικές ''πρωτιές'' της χώρας

Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Αλουµίνιο: Εδώ και µερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η µεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή
αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, µεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος
εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στοτο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.


Η Ελλάδα είναι 3η στην παγκόσµια παραγωγή ελιάς και λαδιού

Η Ελλάδα είναι 15% της παγκόσµια παραγωγής (ελιά-λάδι)

Η Ελλάδα είναι 3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron)

Η Ελλάδα είναι 5η σε εξαγωγες σπαραγγιων

Η Ελλάδα είναι 7η παγκοσµίως σε εξαγωγές ßαµßακιού

Η Ελλάδα είναι 11η σε παραγωγή ßαµßακιού

Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστων. 18,2 εκ

Η Ελλάδα είναι 16η σε εξαγωγές τυροκοµικών προιόντων

Η Ελλάδα είναι 1η στην παγκόσµια ναυτιλία

Γιατί υποτιμόνται και αποσιοπούνται όλα αυτά;

Ποιοί τα έχουν πετύχει ;

Ας σταματήσει η προσπάθεια αυτο-υποτίμησης !

Το μόνο που προσφέρει, είναι να δείχνει άλλους "καλύτερους"

και να μας κάνουν τελικά αυτοί κουμάντο.
[size=200:1w8ajxcf]μη σκας για ότι μπορείς να διορθώσεις και για ότι, δεν μπορείς να διορθώσεις

Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ  

  Από: Billie στις 10/02/2012 2:24 πμ.

Καλό το μαγνήσιο, ο βωξίτης, το νικέλιο και όλα τα υπόλοιπα πετρώματα, αλλά δεν τρώγονται. Όπως επίσης το βαμβάκι και οι τουρίστες. Όσο για τη ναυτιλία...θα έκανε κάτι, αν αποφάσιζε το κράτος να φορολογήσει όπως έπρεπε τους μεγαλοεφοπλιστές.
Επισης, δε μπορείς να επιβιώσεις μόνο με λάδι και τυρί (και σπαράγγια, μπλιαχ) και ο κρόκος είναι μπαχαρικό. Οπότε τι άλλο μας μένει να φάμε; έχουμε ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ να εισάγουμε γάλα από τη Γερμανία, βοδινό από τη Γαλλία, λεμόνια από την Αργεντινή, ζάχαρη από τη Σερβία κλπ κλπ. Και αυτά είναι μόνο τα "βασικά", χωρίς να υπολογίζουμε άλλα είδη που χρειάζεται το νοικοκυριό (πχ απορρυπαντικά). Όσο για είδη ένδυσης και υπόδυσης, οι περισσότερες από τις βιοτεχνίες που υπήρχαν, έκλεισαν, λίγες έχουν παραμείνει, δε μπορούσαν να συναγωνιστούν τα κινεζικα. Πού είναι οι παλιές βιομηχανίες, πού είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία, πού είναι η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη;
Καλό να βλογάμε τα γένια μας, αλλά αυτό δε βάζει φαγητό στο πιάτο. Και δεν υποννοώ σε καμία περίπτωση ότι είμαστε κλέφτες, τεμπέληδες, βολεψάκηδες και διεφθαρμένοι. Αυτό που λέω ξεκάθαρα είναι ότι είμαστε πρόβατα και αντί να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση καθόμαστε και αναλωνόμαστε σε χαζομάρες. Τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ξεπουλάμε τον εθνικό πλούτο της χώρας, έχουμε γίνει ρεζίλι των σκυλιών διεθνώς με την ανοχή μας, μας βρίζουν και μας προσβάλουν με τις ευλογίες μας και αυτό που μας νοιάζει είναι λαϊκισμοί του στυλ "όχι στα Γερμανικά προϊόντα", "πουτ@@@α Μέρκελ", "φασίστες Γερμανοί" και άλλα τέτοια σχετικά. Προσπαθούμε να βρούμε τις εξωτερικές αιτίες και φοβόμαστε να κοιτάξουμε στον καθρέφτη, να αναγνωρίσουμε και να παραδεχτούμε τα λάθη μας και να ανασκουμπωθούμε για να φτιάξουμε μια τη χώρα που θέλουμε. Oσο καθόμαστε και ακούμε το κάθε παπαγαλάκι που λέει το μακρύ του και το κοντό του, όσο αναλωνόμαστε και εκτονωνόμαστε σε ηλιθιότητες, τόσο θα επιτρέπουμε σε κάθε προδότη πολιτικό να ισοπεδώνει τα πάντα και να εξαθλιώνει τον κόσμο. Τις αρετές του ένας λαός δεν τις αναδεικνύει ρίχνοντας λάσπη στους υπόλοιπους, τις αναδεικνύει με τα ΕΡΓΑ.

Και για να μη ξεφύγω κι άλλο από το θέμα, μου φαίνεται λίγο αστείο το να λεμε "μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα" λες και έτσι θα κάνουμε ντα τους Γερμανούς. Μου θυμίζει λίγο τα παιδάκια στο δημοτικό, που όταν δεν τους άρεσε κάτι, έλεγαν "δε σε παίζω" . Και ακόμα πιο αστείο να λέμε στηρίξτε ελληνικά προϊόντα όταν αυτά δε φτάνουν ούτε για ζήτω να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου σε περίπτωση που όντως γίνει κάποιο θαύμα και αρχίζουμε όλοι να αγοράζουμε made in Greece. Ή, όταν σε τέτοιους καιρούς καταλήγουν με τις υπερτιμολογήσεις να είναι κατά σεβαστό ποσοστό ακριβότερα από τα αντίστοιχα εισαγόμενα.

Σορυ για το μέγεθος του κειμένου και για τυχόν έλλειψη συνοχής, αλλά πραγματικά είμαι θυμωμένη και είναι και αργά.
"Facts do not cease to exist because they are ignored" Aldous Huxley

Re: ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ  

  Από: leonithastz στις 11/02/2012 7:52 μμ.

Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου.
Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια.
Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η είσοδος 12 δις ευρώ τον χρόνο στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα; Τι σημαίνει σε επενδύσεις, σε νέες θέσεις εργασίας;
Σε πολύπλοκα προβλήματα λοιπόν, χρειάζονται απλές λύσεις.
Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό.
Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι.
Μην ψαρώνετε από τα πολυδιαφημισμένα ξένα προϊόντα, μη θεωρείτε μόδα την κατανάλωση τους.
Οι πολυεθνικές του τροφίμου, του ποτού, του ρούχου, της συσκευής, μας έκαναν να τρώμε πλαστικά σαν Αμερικάνοι, να ντυνόμαστε σαν Βρεττανοί ή Ιταλοί, να πίνουμε σαν Γάλλοι, να γίνουμε γκατζετάκηδες σαν Γιαπωνέζοι.
Η ματιά μας πρέπει να είναι ανοικτή στον κόσμο, αλλά όχι ως το σημείο να περιφρονήσουμε τους εαυτούς μας και να υιοθετήσουμε συμπεριφορές συλλογικής καταστροφής μας.
Ως εδώ και μη παρέκει.
Αξίζουμε πολύ περισσότερα και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές και ως αυτεξούσιοι πολίτες.
το κείμενο δεν είναι δικό μου αλλά συμφωνώ απόλυτα!!!
[size=200:1w8ajxcf]μη σκας για ότι μπορείς να διορθώσεις και για ότι, δεν μπορείς να διορθώσεις