Αεροψυκτη Bonneville προβλημα σε μεγαλα ταξιδια?

Αεροψυκτη Bonneville προβλημα σε μεγαλα ταξιδια?  

  Από: sprouter στις 08/05/2021 9:06 μμ.

Καλησπερα,

Θελω να αγορασω μια μεταχειρισμενη Bonneville και ξερω οτι οι προ-2016 ειναι αεροψυκτες. Θα εχω προβλημα σε μεγαλες αποστασεις στην Ελλαδα το καλοκαιρι? Πχ σε ενα ταξιδι Αθηνα-Θεσσαλονικη? Ανεβαζουν πολυ θερμοκρασια και θα πρεπει να σταματαω κλπ?

Ευχαριστω!

Re: Αεροψυκτη Bonneville προβλημα σε μεγαλα ταξιδια?  

  Από: jlkoutsoukos στις 09/05/2021 1:08 μμ.

Σε ολα τα μοτερ εσωτερικης καυσης, ειτε ειναι αεροψυκτα, ειτε ειναι υδροψυκτα η ελαιοψυκτα, οι μεγαλυτερες θερμοκρασιες εμφανιζονται σε κινηση πολης (πχ σταματα-ξεκινα και μικρες ταχυτητες) τους καλοκαιρινους κυριως μηνες οταν εχει αρκετη ζεστη.
Στην οδηγηση στην εθνικη και με την προυποθεση οτι δεν εισαι μεσα στα κοκκινα του στροφομετρου (που συνηθως δεν εισαι), το μοτερ ψυχεται πολυ καλυτερα  (ασχετα αν ειναι αεροψυκτο η οχι) λογω της ταχυτητας που κινειται η μοτοσυκλετα, παρ'ολο που η παραγομενη θερμοτητα απο το μοτερ ειναι μεγαλυτερη απο αυτην της πολης (μην ξεχναμε οτι η θερμοτητα που παραγει ενα μοτερ ειναι αναλογη με το φορτιο που παραγει). Παραγει μεν μεγαλυτερη θερμοτητα αλλα και ψυχεται σαφως καλυτερα.
Επομενως για να απαντησω στο ερωτημα σου, μην φοβασαι καθολου μια διαδρομη στην εθνικη (η γενικα σε δρομο που αναπτυσεις καποια ταχυτητα) με μια αεροψυκτη μηχανη ακομα και τους καλοκαιρινους μηνες. Πιο πολυ θα ελεγα να ανησυχεις με την ιδια μηχανη μεσα στο μποτιλιαρισμα της πολης, αν και η τεχνολογια των λαδιων (συνθετικα) και των μοτερ ειναι τετοια που δεν θα παθουν καμμια ζημια ακομα και στις αντιξοες συνθηκες πολης.
Προχωρα λοιπον και παρε οποια μοτο σου αρεσει και μην ανησυχεις για τιποτα!!!
 Τελευταία διόρθωση από: jlkoutsoukos στις 09 Μάι 2021 13:10, διορθώθηκε 1 φορά συνολικά.

Re: Αεροψυκτη Bonneville προβλημα σε μεγαλα ταξιδια?  

  Από: sprouter στις 09/05/2021 4:03 μμ.

Ευχαριστω πολυ για την λεπτομερη απάντηση! Βοηθαει πολυ! 👍👍