Triumph Adventure 1200

Re: Triumph Adventure 1200  

  Από: dimchrist στις 14/05/2012 11:05 πμ.

BMW R 1200 GS VS TRIUMPH EXPLORER 1200

http://bikeit.gr/dokimes/onoff/597-sigk ... -1200.html


Triple Way

Re: Triumph Adventure 1200  

  Από: Glober στις 14/05/2012 11:35 πμ.

dimchris"BMW R 1200 GS VS TRIUMPH EXPLORER 1200

http://bikeit.gr/dokimes/onoff/597-sigk ... -1200.html

"


Πολύ ενδιαφέρον και ότι πρέπει σαν προσάναμα επικών μαχών (σε forums, καφενεία κτλ) Triumphαδων Vs BMWακηδων!

By the way... κόιταζα τις φωτο απο τα grips του Tiger...

Με τόσα κουμπάκια, θα αισθανόμουν σαν τον Τραμπάκουλα με το τηλεκοντρόλ στο χέρι (ωρ τιν' τούτα... κοκκινα πράσινα κίτρινα... χαμός γίνετ'...) ....

Re: Triumph Adventure 1200  

  Από: john doufexis στις 14/05/2012 μεσημέρι

εεερε τι εχουμε να ακουσουμε, θα γινει ΣΙΚΑΓΟ εχεχεχεχε, παντως για ακομα μια φορα οπως κ στο 800 κομπιαζουν να το πουν καλυτερο, κ το ριχνουν απλα στην τιμη !!!!!
Βρε θα αργησεις και θα σου κρυωσει η μπριτζολα !!!!

Re: Triumph Adventure 1200  

  Από: mastersam13 στις 23/05/2012 3:56 μμ.

Σημειώνω ότι όλα όσα γράφω τα καταθέτω σε σχέση μόνο με το 800 που έχω στα χέρια μου τους τελευταίους 15 μήνες
αφενός γιατί οποιαδήποτε σύγκριση με άλλη μοτοσυκλέτα θα έπρεπε να με οδηγήσει πολλά χρόνια πριν όταν και είχα την αμέσως προηγούμενη και αφετέρου γιατί δεν έχω τζιες ούτε μούλτι αφού είμαι μέλος του forum μας και όχι των ντουκατίστι.

Λοιπόν παίδες έχω να δηλώσω τα εξής μετά την πρώτη μικρή βόλτα (λόγω χρόνου) με τον τίγρη σε συνθήκες που θα τις χαρακτήριζα πόλης... και πριν την δεύτερη βόλτα που θα είναι σε λίγες μέρες και με συνθήκες βόλτας.
1ον.
Το μηχανάκι είναι όντως βαρύ αλλά φαίνεται μόνο όταν πρωτοανέβεις ή όταν προσπαθήσεις να το γύρεις λίγο σταματημένο. Εν κινήσει τα κιλά ψιλοεξαφανίζονται... αλλά όχι εντελώς. Έχεις πάντα την αίσθηση ότι οδηγείς μεγάλη μοτοσυκλέτα κάτι που με το 800 δεν νοιώθεις σε καμία περίπτωση.
2ον.
Το μηχανάκι είναι όντως γρήγορο, αλλά δύσκολα πιο γρήγορο από το 800 κατά την ταπεινή μου άποψη. (Δεν πήγα με 150+)
3ον.
Η θέση οδήγησης κάνει σίγουρα και για κοντούς (εγώ είμαι 1.83 και πάταγα υπεράνετα κάτω και με τα δύο πόδια)
4ον.
Η ζελατίνα της μαμάς προστατεύει ικανοποιητικά μέχρι τα χιλιόμετρα που πήγα και σίγουρα περισσότερο από την αντίστοιχη μαμίσια του 800
5ον.
Τα φρένα απέχουν έτη φωτός από αυτά του 800. Το βύθισμα πατώντας το μπροστινό φρένο ήταν πραγματικά απίστευτο και σε έκανε να νιώθεις αρκετή, έως μέγιστη ασφάλεια. Το ABS που προσπάθησα να τεστάρω δεν ενεργοποιούνταν τόσο εύκολα, πατώντας ακόμα και το πίσω φρένο μόνο (μάλλον οφείλεται στα αρκετά κιλά της μοτοσυκλέτας)
6ον.
Η κατανάλωση (είχα το trip computer στην στιγμιαία) μου θύμισε το 800 και ίσως σε μερικές περιπτώσεις που το με το γκάζι δεν επιτάχυνα, αλλά συντηρούσα την ταχύτητά μου, να ήταν λίγο μικρότερη!!!
7ον.
Η θέση της οδήγησης και η σέλα είναι πάρα πολύ καλές, η πίσω θέση που δεν δοκίμασα, μάλλον δείχνουν ανετότερες από του 800
8ον
Οι αναρτήσεις του απέχουν επίσης έτη φωτός από του 800. Μαλακές επαναφορές και περάσματα από λακούβες (στην Πάτρα κάνουμε πρωταθλητισμό σε αυτό τον τομέα) που πραγματικά σε προδιαθέτουν για άνετη βόλτα ή ταξίδι.
Σημειώνω ότι με τον ενθουσιασμό μου δεν πείραξα τις αναρτήσεις (το πήρα από τον προηγούμενο και τις άφησα έτσι)
9ον.
Το ηλεκτρονικο γκάζι είναι καθαρά θέμα συνήθειας (μετά από λίγα χιλιόμετρα το συνηθίζεις)
10ον.
Ο θόρυβος του άξονα με ξένισε. Είναι όμως το πρώτο μηχανάκι που οδηγώ με άξονα και καλύτερα να μην το λάβετε υπόψιν σας.
11ον.
Οι ταχύτητες έμπαιναν με εξαιρετική ευκολία, κούμπωναν όμως εξαιρετικά ηχηρότερα και σκληρότερα από το 800. Σημειώνω ότι με την παραμικρή κίνηση (έστω και κατά λάθος) στο αριστερό πόδι... ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Επαναλαμβάνω ότι δεν ήταν πενταμάλακες μόνο, αλλά... δυσκολευόμουν να βρω το νεκρό από την πρώτη!!!

Σας χρωστάω εντυπώσεις από την δεύτερη βόλτα μου που θα είναι σε συνθήκες βόλτας και όχι πόλης και με περισσότερο χρόνο και διάθεση να εξερευνήσω το τιγράκι. Ούτως ή άλλως σήμερα πήγα να το δω στην έκθεση και να ρωτήσω περίπτωση ανταλλαγής με το δικό μου.
Και μην βαράτε. Αυτές είναι οι δικές μου εντυπώσεις.
Ευτυχία δεν είναι να κάνεις αυτό που θέλεις, αλλά να μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις.

Ζαν-Ζακ Ρουσσώ

Re: Triumph Adventure 1200  

  Από: vendetta στις 20/01/2013 4 μμ.

Την μηχανή δυστυχώς δεν την έχω δει ακόμα απο κοντά,στις φωτογραφίες μόυ αρέσει πολύ.
Απο προβλήματα γνωρίζουμε κάτι?