Αγορά μεταχειρισμένης bonneville

Αγορά μεταχειρισμένης bonneville  

  Από: palioxaraktiras στις 27/03/2013 12:20 μμ.

Γειά σας και καλώς σας βρήκα. Θα σας πω τον καημό μου...
Είμαι ο Γιώργος, 31 χρονών. Όλα αυτά τα χρόνια από μικρός μου άρεσε να καβαλάω δίκυκλα, όμως καβαλούσα διάφορα πρακτικά μεν- αδιάφορα δε παπιά και σκούτερ και δίσταζα, γιατί ήξερα οτι δεν έχει φτάσει ακόμα η ώρα να γίνω μηχανόβιος. Τίποτα δεν με γοήτευε, δεν είχε βρεθεί το άτι που θα με σαγήνευε και θα με ωθούσε να κάνω το μεγάλο βήμα.
Μέχρι που είδα για πρώτη φορά το boneville. Αυτό ήταν, ο χρόνος σταμάτησε, ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Μετά από τόσα χρόνια προσμονής, ένιωσα ένα καμπανάκι να χτυπάει μέσα μου και πλέον ονειρεύομαι τον εαυτό μου φτωχό και μόνο καμπόη να καλπάζει στο ηλιοβασίλεμα καβάλα σε μια μπονεβιλέ.

Αλλά παρόλο που βρήκα τη Ντόλυ των ονείρων μου, έχω 2-3 ανασφάλειες που με προβληματίζουν πριν γίνω Λουκιλούκ...

Κοιτάζω αποκλειστικά για μεταχειρισμένο. Βρίσκω μοντέλα 2002-2005 με καρμπυρατέρ γύρω στα 4-5 χιλιάρικα

π.χ.

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3495223/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3430212/

και νεότερα μοντέλα 2008-2011 (injection) στα 6-7 χιλιάρικα

π.χ.

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3498320/

Εμένα από άποψη τιμής θα με συνέφερε να πάρω ένα παλιότερο μοντέλο.
Όμως υπάρχει περίπτωση να μπλέξω με ένα σωρό βλάβες λόγω παλαιότητας ή επειδή έχει καρμπυρατέρ; Γενικά (πέρα από τα σέρβις) απεχθάνομαι τα μαστορέματα και τα συνεργεία...ούτε τεχνικές γνώσεις έχω, ούτε γνωστούς μάστορες, ούτε φίλους μηχανόβιους να με βοηθάνε.
Θα ήθελα να πάρω μια μηχανή (ας είναι και μοντέλο 10ετίας, ας έχει και 100.000 χλμ., δεν με πειράζει) αλλά να είναι σε καλή κατάσταση να την παίρνω και να φεύγω, όχι να δώσω π.χ. 4 χιλιάρικα και να θέλει άλλα 2 για συμμάζεμα γιατί με κορόιδεψε ο έμπορος ή ο ιδιώτης πωλητής επειδή δεν ήξερα, και να μου τα ζαλίζει και να ψάχνω μηχανικούς και ανταλλακτικά. Αλλιώς να δώσω εξ' αρχής περισσότερα και να πάω σε κάτι πιο πρόσφατο, ή να κάνω υπομονή κι αποταμίευση και να την πάρω του κουτιού.
Γενικά διαβάζω οτι τα μεταχειρισμένα bonneville είναι γενικά σκληροτράχηλα και αξιόπιστα, δεν έχουν σημαντικές βλάβες, δεν είναι "σκισμένα" μηχανάκια, και γενικά προέρχονται από μερακλήδες ιδιοκτήτες που τα πρόσεχαν και έκαναν λίγα χιλιόμετρα. Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω; Θα είναι η πρώτη μου κανονική μηχανή και διστάζω αρκετά, αλλά γουστάρω πολύ ρε γμτ...

Re: Αγορά μεταχειρισμένης bonneville  

  Από: orange στις 27/03/2013 2:59 μμ.

γεια χαρά!

αν κάνεις μία αναζήτηση στο forum θα βρεις πολλές πληροφορίες σχετικά με τις απορίες σου.

Η πιο πρόσφατη κουβέντα για τις bonneville έγινε πριν λίγες ημέρες εδώ: http://www.forumtriumph.gr/popsifios-katoxos-bonneville-kai-apories-t5265.html. Νομίζω ότι θα σε καλύψει για αυτά που σε ενδιαφέρει να μάθεις.

Διάβασε, ψάξε κι αν έχεις κι άλλες απορίες ξαναρωτάς.