Συναγερμός και Ασφάλεια . . . γενικά !!!

Re: Συναγερμός και Ασφάλεια . . . γενικά !!!  

  Από: Sprinter στις 16/12/2009 1:06 μμ.

Το Σωμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ, www.soe.gr) δεν νομίζω πώς ασχολείται με τέτοιου τύπου αξίες. Την εκτίμηση την κάνει ο εμπειρογνώμων της ασφαλιστικής.

Ειναι διαφορετικό θέμα η εκτίμηση πρίν την ασφάλιση για τον προσδιορισμό της ασφαλιστέας αξίας (και ώς εκ τούτου του ασφαλίστρου) και διαφορετικό θέμα η εκτίμηση σε περίπτωση θέματος πληρωμής αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία. Σε περίπτωση διαφωνίας στην δεύτερη περίπτωση τον λόγο έχει το δικαστήριο που συμβουλευεται 'ανεξάρτητο' εμπειρογνώμονα. Αν υπάρχει εκτίμηση της ασφαλιστικής εταιρείας κατά την σύναψη του συμβολαίου, δύσκολα η εταιρεία θα μπορεί να ανατρεψει την ίδια της την εκτίμηση σε περίπτωση δικαστικής διαμάχης.

Που σημαίνει με απλά λόγια: Aν εκτιμηθεί και συμφωνηθεί ή αξία κατα τη σύναψη του συμβολαίου και ακόμα καλύτερα και ο ρυθμός απαξίωσης, τουλάχιστον είστε σχετικά σίγουροι ότι αυτή θα είναι και η αξία πάνω στην οποία θα υπολογισθεί η αποζημίωση, σύμφωνα πάντα με τους όρους του συμβολαίου. Αλλιώτικα ασφαλίζετε κάτι χωρίς να γνωρίζετε την εκτιμητέα αξία του. Πράγμα που προσπαθούν να επιτύχουν όλες οι ασφαλιστικές βασιζόμενες στην αγνοια του καταναλωτή.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Re: Συναγερμός και Ασφάλεια . . . γενικά !!!  

  Από: tamis στις 16/12/2009 5:23 μμ.

πεστα ρε Sprinter... πες τα... χρυστοστομο θα σε πω!!! ακριβώς αυτό που αναφέρεις έγινε σε περίπτωση κολλητου που του το σηκώσανε το αυτοκινητο και δεν μπορούσε να βρεί το δίκιο του αφου στα 2 χρόνια ήθελαν να του καταβάλουνε το 45% της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου.... πηγε δικαστικά και δικαιώθηκε αλλα 2 χρονια ταλαιπωρία και εξοδα... είχε το πακέτο και απλά μπορούσε και το έκανε γιατι τον τσατίσανε με την συμπεριφορά τους. αν το παθαινα εγώ που ΔΕΝ εχω το πακέτο για δικαστικα εξοδα και δικηγόρους θα την είχα πατήσει...
White Tiger on the road...