Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Οδού

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: Native στις 23/03/2014 10:34 πμ.

γενικως αμα εισαι μεχρι 30 χιλιομετρα πανω απο το οριο οι καμερες δε νομιζω οτι γραφουν. Δηλαδη οριο 70 στο κοντερ πας μεχρι 100, οριο 130 (το 120 δεν ισχυει πλεον απλα δεν εχουν αλλαξει τις ταμπελες), μπορεις να πηγαινεις με 160. η Κλήση μέχρι 30 χιλιομετρα πανω απο το οριο ειναι μικρη και δεν σου παιρνουνε διπλωμα.

Η φιλη σου πρεπει να ειχε 115-120 στο κοντερ εκεινη την ωρα αν υπολογισουμε οτι το κοντερ κλεβει 5%-8%
Είναι γλυκό το γκάζι...στο φρένο είναι η πίκρα...

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: voyager1970 στις 23/03/2014 2:35 μμ.

Σε καθημερινή βάση στην τροχαία Αττικής Οδού, έρχονται περίπου 20-30 άτομα για κλήση υπερβολικής ταχύτητας για προσφυγή μείωσης της ποινής αφαίρεσης διπλώματος. Τις Δευτέρες, όπως και μετά απο τριήμερα, αργίες, αυτός ο αριθμός αυξάνεται!

Σε συζήτηση που είχα κάνει με αστυνομικό της τροχαίας μου ανέφερε πως οι κάμερες κάνουν την φωτογράφιση (ψηφιακή) και αποθηκεύονται σε servers όπου μετά γίνεται η τελική επεξεργασία και επιλογή σε ποιές θα σταλούν για κλήση. Οπότε καταλεβένει κανείς για τι όγκο φωτογραφιών συζητάμε.
Σε ερώτηση που έκανα σε αξιωματικό της εκεί τροχαίας για τα GPS και τα κινητά που έχουν δυνατότητα προειδοποίησης για κάμερας ταχύτητας, μου ανέφερε πως αυτό δεν τους δημιουργεί κανένα θέμα μια και το τελικό αποτέλεσμα είναι οι οδηγοί να ελαττώνουν ταχύτητα εντός του ορίου (και δεν είναι παράνομο)!!

Καταλήγοντας λοιπόν, κάθε φορά που μπαίνω Αττική οδό με τον Τigerακο μου, ενεργοποιώ το application στο κινητό και είμαι σίγουρος πως δέν θα μου στείλουν ξανά αλλη φωτογραφία!

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: Menkara στις 24/03/2014 11:02 πμ.

Ωραία συζήτηση με αρκετές σωστές απόψεις (voyager - PTiger) … και από τα 2 στρατόπεδα.
Αυτό που θέλω να προσθέσω σαν μία παρατήρηση, είναι ότι στην Αγγλία στα σημεία που έχει κάμερες υπάρχει προειδοποίηση με ταμπέλες (όχι γενικές του στιλ "η ταχύτητα ελέγχετε με ραντάρ - αλλά με συγκεκριμένες πχ. "σε 200 μέτρα υπάρχει κάμερα ... όριο 50μίλια) και επίσης υπάρχει αντίστοιχη σήμανση/ειδοποίηση και στο οδόστρωμα με κίτρινο χρώμα. Υποσημείωση, η κάμερες είναι βαμμένες με φωσφοριζέ κίτρινο χρώμα και τις βλέπεις από το χιλιόμετρο.

Βλέποντας κάτι τέτοιο σε κάνει να σκέφτεσαι ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να σου ρίξουν απλά μια κλήση από κριμένη κάμερα στα μουλωχτά, σκοπό έχουν να μειώσεις πραγματικά στα συγκεκριμένα σημεία την ταχύτητά σου. Φυσικά και το μέτρο έχει αποτέλεσμα.

Αυτό προϋποθέτει να μπουν οι κάμερες και στα σωστά/γνωστά επικίνδυνα σημεία (μία δύσκολη στροφή – είσοδος/έξοδος οχημάτων κτλ.) και όχι σε μία ευθεία του ενός χιλιομέτρου και των 3ών ρευμάτων κυκλοφορίας.

Αυτά τα λίγα και από μένα.
Καλές βόλτες σε όλους.

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: PTiger800 στις 24/03/2014 11:10 πμ.

Ωραίος ο Menkara...

Είναι θέμα παιδείας, κράτους και πολιτών.
Τώρα το ποιά προηγείται και ποιά έπεται χωράει πολλή κουβέντα. Αλλά σαν ιδέα είναι πολύ σωστή και πρακτική, επιβάλλει την ασφάλεια, χωρίς να ενθαρύνει πρακτικές στα όρια της νομιμότητας. Προσαρμόζεται στην πραγματικότητα αντί να προσπαθεί να την μεταβάλλει...

...metal under tension, begging you to touch and go...

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: voyager1970 στις 24/03/2014 1:22 μμ.

Φίλε Menkara,

Στην Αττική οδό, όπως και Εγνατία αλλά και στην Εθνική οδό υπάρχει προειδοποιητική ταμπέλα (υπόψην αυτή είναι και η σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία), αλλά δεν αναγράφει σε πόσα μέτρα!
Απο προσωπική μου παρατήρηση πρέπει να είναι γύρω στα 200~400 μέτρα πριν την κάμερα. Παραδόξως τα κουτία των καμερών είναι βαμένα λεύκα και διακρίνονται σχετικά εύκολα. Όμως, σε περίπτωση που είναι πισω απο ηλεκρονικούς πίνακες ανακοινώσεων, κλπ. δεν μπορείς να τις δεις, παρα μόνο το βράδι (η και με έντονη συννεφία) που θα δείς την "αστραπή" (ή απο το αντίθετο ρεύμα)!

attachment=0]camera1.jpg[/attachment]



Σχετικά για την σήμανση στο οδόστωμα... ε! Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας σε αυτή την χώρα!

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: PTiger800 στις 24/03/2014 1:34 μμ.

Από πονηριά άλλο τίποτα το γαμωκράτος...
...metal under tension, begging you to touch and go...

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: epistimon στις 24/03/2014 5:10 μμ.

PTiger800"Ωραίος ο Menkara...

Είναι θέμα παιδείας, κράτους και πολιτών.
Τώρα το ποιά προηγείται και ποιά έπεται χωράει πολλή κουβέντα. Αλλά σαν ιδέα είναι πολύ σωστή και πρακτική, επιβάλλει την ασφάλεια, χωρίς να ενθαρύνει πρακτικές στα όρια της νομιμότητας. Προσαρμόζεται στην πραγματικότητα αντί να προσπαθεί να την μεταβάλλει...

"


πολυ σωστα τα λεει ο φιλος.οταν το κρατος προσπαθει να σε γραψει καθαρα για φοροεισπρακτικους λογους με καθε τροπο(ποσοι εχουμε πετυχει αστυνομικους να κρυβονται με τα ρανταρ?)και οχι να εχει παρει μετρα για να συνετησει τους οδηγους ειτε να τους αποτρεψει να κανουν παραβαση τοτε και οι οδηγη προσπαθουν με καθε τροπο να ξεγελασουν το κρατος και να τη γλυτωσουν.δε λεω οτι ειναι σωστο απο μεριας και των δυο αλλα ειναι το γαμωτο που το κρατος επιβαλει οτι θελει και αυτο παντα ειναι το νομιμο.ας ηταν ποιο σωστο το κρατος στα μετρα προλυψης και ας ηταν ποιο αυστηρο στα προστημα τοτε κανενας μας δεν θα ειχε δικαιολογια για κλησης

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: sprint900 στις 24/03/2014 5:20 μμ.

Μην μπερδεύουμε το δικό μας το κράτος με τα ευρωπαϊκά .
Τον κώδικα στην Ελλάδα τον έχουν όλοι μα όλοι και όλες γραμμένο εκεί που δεν πιάνει το μελάνι , φυσικά στο ποιό επικίνδυνο για εμάς τους μοτοσυκλετιστές μηλάω πεδίο μέσα στης πόλεις ,με τα κινητά με την αλλαγή λωρίδων παντού με της αναστροφές με όλα αυτά που μας σκοτώνουν , ακόμα και τα κάγκελα στα πεζοδρόμια είναι ουσιαστικά παράνομα αλλά στην Ελλάδα ψάξε να βρεις άκρη .
Σε αυτή την Ελλάδα το λοιπόν ήρθε μια ωραία πρωία ο κύριος Λιάπης ο γνωστός κύριος και αποφάσισε αυτά τα εξοντωτικά πρόστιμα και μαζί με τα άλλα εκεί ακριβώς που η μοτοσυκλέτα έχει το επάνω χέρι στης εθνικές οδούς ώστε να αποφύγει της κινούμενες παγίδες .
Ακόμα και τα φορτηγά πηγαίνουν με 120 χιλιόμετρα σε κάτι σημεία των εθνικών .
Και ζητούν από έμενα στα τυφλά να υπακούω στα γελοία και άσχετα όρια ώστε ακόμα και στην εθνική η στης οδούς ταχείας κυκλοφορίας να με σκοτώνουν οι ηλίθιοι που τους έχει μοιράσει διπλώματα αυτό το υπέρ κράτος .
Με βασικότερο πρόβλημα σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας τον απέραντο βλάκα που με το τέρας των δυο τόνων μου κολλάει στα 5 μέτρα από πίσω στα 130-140 νόμιμα χιλιόμετρα που πηγαίνω ώστε να με σκοτώσει με την ησυχία του αν φρενάρω .
Όχι φίλοι , δεν πιάνει πάνω από 220-230 πραγματικά χιλιόμετρα η γριά μου με μένα επάνω ,αλλά εκεί να πάω μόνος μου και ευχαριστημένος και όχι από ένα ηλίθιο η μια ηλίθια που μηλάει στο κινητό η βλέπει το GPS στην μέση της Αθηνών Κορίνθου.
Όχι μόνο πινακίδα να αφαιρέσω , αλλά να κάνω και όλη την μηχανή αόρατη , σκασίλα μου μεγάλη και αυτοί και τα όρια τους και οι νόμοι τους οι κάμερες και τα ραντάρ τους .
Για αυτό και μοτοσυκλετιστές της δίας και οι ζητάδες που ζουν αυτή την ελληνική πραγματικότητα προς τιμή τους παίρνουν το δικό μας μέρος .
Και δεν μπορώ να καταλάβω την νοοτροπία ορισμένων που θέλουν να τους καταντήσουν τους δικούς μας τους τροχαίους ,φυσικά όσους είναι ωραίοι και όχι τυπικά στραβόξυλα και ευτυχώς είναι πολλοί ,σαν τους αμερικανούς σερίφηδες που πιθανόν να σε πυροβολήσουν αν σε μια ευθεία στο απόλυτο πουθενά στην μέση της έρημου παραβιάζεις το όριο κατά 10 μίλια .
Ας συμμαζέψουν τους γιωταχήδες ,ας μαζέψουν τα διπλώματα που αγόρασαν και αγοράζουν ακόμα και σήμερα πάρα πολλοί συνάνθρωποι μακελάρηδες ,ας μαζέψουν τους αλβανούς από τους δρόμους που ούτε καν έχουν δώσει για δίπλωμα και μετά θα υπακούσω και εγώ στα όρια .
Ως τότε τους έχω γραμμένους να μην πω σε τι ,ο νοών νοείτω και αυτούς και τους νόμους τους και τα όρια τους .

Μάταιόν εστι παρά θεών αιτείσθαι ά τις εαυτώ χορηγήσαι ικανός εστι.

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: PTiger800 στις 24/03/2014 7:30 μμ.

Για κάθε μία μαλακία που χρεώνουμε στους ΙΧδες, μπορώ να σας πω άλλες τόσες που θα μπορούσαμε να χρεωθούμε εμείς οι ίδιοι σαν μοτοσυκλετιστές. Ενδεικτικά:
1. Η απόλυτη πεποίθηση ότι έχουμε προτεραιότητα. Στ' αρ... μας αν ο άλλος παλεύει να αλλάξει λωρίδα σε μποτιλιάρισμα για να πάει στη δουλειά του. Εμείς να περάσουμε πρώτοι και ας πα να γ....θεί.
2. Τα πεζοδρόμια μας ανήκουν. Δε λέω να μην καβαλήσεις. Καβάλα η πραγματικότητα το επιβάλλει. Άσε όμως ελεύθερο χώρο για τον πεζό.
3. Κομμένες εξατμίσεις. Τι με νοιάζει εμένα αν ο άλλος θέλει να κοιμηθεί στο σπίτι του. Εγώ έτσι γουστάρω να ακούγομαι. Άλλωστε έτσι είμαι και ασφαλέστερος γιατί με ακούνε οι ΙΧδες. Κούνια που σε κούναγε...
4. Μονόδρομος; Για τους άλλους, εγώ χωράω.

Μην κοιτάμε μόνο του άλλου την καμπούρα. Έχουμε και εμείς.

Υπάρχει πάντα και άλλη οπτική γωνία στα πράγματα.
π.χ. φίλε sprint900
sprint900"Όχι φίλοι , δεν πιάνει πάνω από 220-230 πραγματικά χιλιόμετρα η γριά μου με μένα επάνω ,αλλά εκεί να πάω μόνος μου και ευχαριστημένος και όχι από ένα ηλίθιο η μια ηλίθια που μηλάει στο κινητό η βλέπει το GPS στην μέση της Αθηνών Κορίνθου."

Εκτός αν ο "ηλιθιος" αποφασίσει να αλλάξει λωρίδα μπροστά σου γιατί απλώς ρε αδερφέ δεν έχει την ικανότητα να εκτιμήσει πόσο γρήγορα έρχεσαι ή έκανε λάθος. Ποιός δεν έχει κάνει ποτέ λάθος; Ή ακόμα αν ο "ηλίθιος" αναγκαστεί να φρενάρει γιατί βρε αδερφέ κάτι βρέθηκε μπροστά του. Και τότε, δυστυχώς θα είσαι εσύ ο μοτοσυκλετιστής που θα πληρώσεις το βαρύτερο τίμημα.

Παλιότερα στην εθνική οδό, οδηγούσα βολίδα με το κουτάκι μου στην αριστερή, όντας 20 κάτι χρονών, τότε που τα "ήξερα" όλα. Ένας λοιπόν ηλίθιος μπροστά μου, φρενάρει "αδικαιολόγητα", χωρίς να έχει καν αυτοκίνητο μπροστά του. Εν συνεχεία κάνει μία κίνηση προς τα δεξιά. Τότε και μόνο τότε, εγώ, που τα ήξερα όλα, είδα το λάστιχο φορτηγού που είχε στρογγυλοκαθήσει στην αριστερή λωρίδα. Η Παναγιά λοιπόν, έστριψε το τιμόνι μου (γιατί δεν προλάβαινα να φρενάρω, ήμουν γρήγορος βλέπετε) και έδωσε να μην είναι κανείς δεξιά μου.

sprint900"Με βασικότερο πρόβλημα σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας τον απέραντο βλάκα που με το τέρας των δυο τόνων μου κολλάει στα 5 μέτρα από πίσω στα 130-140 νόμιμα χιλιόμετρα που πηγαίνω ώστε να με σκοτώσει με την ησυχία του αν φρενάρω ."

Φύγε από μπροστά του και άφησέ τον να πάει να σκοτωθεί μόνος του.

Κοινώς ρε λεβέντες και λεβέντισσες επειδή καταννοώ τα νεύρα σας και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση. Να αλλάξεις τον κόσμο είναι ωραία αλλά αν δεν αρχίσεις από τον εαυτό σου, από ποιόν να αρχίσεις;
Δύο τρία πράγματα μπορείς να κάνεις...
1) Κοίτα να βελτιώσεις και να κάνεις σωστό τον εαυτό σου. Μην τον κάνεις "μαγκα" καν' τον Μαγκα. Χωρίς εισαγωγικά νεοελληνικού τύπου.
2) Μίλα στους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν, τους φίλους σου, τα παιδιά σου. Βοήθα τους να βελτιωθούν. Δώσε τους παιδεία. Άκουσέ τους. Δεν έχεις πάντα δίκιο. Το να βρίσεις τον ΙΧ που έκανε μαλακία δεν πρόκειται να τον αλλάξει. Μόνο εσύ θα εκτονωθείς (αν δεν μπλέξεις). Αυτός δε θα καταλάβει. Αλλά ακόμη και αν καταλάβει τι μαλακία έκανε τι περιμένεις να σου πει αφού τον έχεις σκυλοβρίσει;
3) Κάθε όσα χρόνια σε φωνάζουν να ρίξεις ένα χαρτάκι σε μία κάλπη, πήγαινε και ρίξε το με το μυαλό και την κρίση σου. Μην το αποφεύγεις. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι λύση. Κάνε το καλύτερο που μπορείς. Όταν οι νοήμονες δεν συμμετέχουν, παραχωρούν συμμετοχές στους ηλίθιους.
...metal under tension, begging you to touch and go...

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: sprint900 στις 28/03/2014 7:25 μμ.

PTiger800"Για κάθε μία μαλακία που χρεώνουμε στους ΙΧδες, μπορώ να σας πω άλλες τόσες που θα μπορούσαμε να χρεωθούμε εμείς οι ίδιοι σαν μοτοσυκλετιστές. Ενδεικτικά:
1. Η απόλυτη πεποίθηση ότι έχουμε προτεραιότητα. Στ' αρ... μας αν ο άλλος παλεύει να αλλάξει λωρίδα σε μποτιλιάρισμα για να πάει στη δουλειά του. Εμείς να περάσουμε πρώτοι και ας πα να γ....θεί.
2. Τα πεζοδρόμια μας ανήκουν. Δε λέω να μην καβαλήσεις. Καβάλα η πραγματικότητα το επιβάλλει. Άσε όμως ελεύθερο χώρο για τον πεζό.
3. Κομμένες εξατμίσεις. Τι με νοιάζει εμένα αν ο άλλος θέλει να κοιμηθεί στο σπίτι του. Εγώ έτσι γουστάρω να ακούγομαι. Άλλωστε έτσι είμαι και ασφαλέστερος γιατί με ακούνε οι ΙΧδες. Κούνια που σε κούναγε...
4. Μονόδρομος; Για τους άλλους, εγώ χωράω.

Μην κοιτάμε μόνο του άλλου την καμπούρα. Έχουμε και εμείς.

Εγώ καλέ μου φιλέ , δεν λέω πουθενά ότι και εμείς οι μοτοσυκλετιστές δεν κάνουμε λάθη η παρατυπίες , απλά βεβαία και οι συνάνθρωποι με τα αυτοκίνητα και αυτοί ένα παραπάνω κυκλοφορούν στους πεζόδρομους με τα αυτοκίνητα τους κάνοντας και όλα τα άλλα που λες οτι κάνουν οι μοτοσυκλετιστές με αυτοκίνητα , αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τα όρια ταχύτητας στην εθνική οδό και της κάμερες .


Υπάρχει πάντα και άλλη οπτική γωνία στα πράγματα.
π.χ. φίλε sprint900
sprint900"Όχι φίλοι , δεν πιάνει πάνω από 220-230 πραγματικά χιλιόμετρα η γριά μου με μένα επάνω ,αλλά εκεί να πάω μόνος μου και ευχαριστημένος και όχι από ένα ηλίθιο η μια ηλίθια που μηλάει στο κινητό η βλέπει το GPS στην μέση της Αθηνών Κορίνθου."


Εκτός αν ο "ηλιθιος" αποφασίσει να αλλάξει λωρίδα μπροστά σου γιατί απλώς ρε αδερφέ δεν έχει την ικανότητα να εκτιμήσει πόσο γρήγορα έρχεσαι ή έκανε λάθος. Ποιός δεν έχει κάνει ποτέ λάθος; Ή ακόμα αν ο "ηλίθιος" αναγκαστεί να φρενάρει γιατί βρε αδερφέ κάτι βρέθηκε μπροστά του. Και τότε, δυστυχώς θα είσαι εσύ ο μοτοσυκλετιστής που θα πληρώσεις το βαρύτερο τίμημα.

Παλιότερα στην εθνική οδό, οδηγούσα βολίδα με το κουτάκι μου στην αριστερή, όντας 20 κάτι χρονών, τότε που τα "ήξερα" όλα. Ένας λοιπόν ηλίθιος μπροστά μου, φρενάρει "αδικαιολόγητα", χωρίς να έχει καν αυτοκίνητο μπροστά του. Εν συνεχεία κάνει μία κίνηση προς τα δεξιά. Τότε και μόνο τότε, εγώ, που τα ήξερα όλα, είδα το λάστιχο φορτηγού που είχε στρογγυλοκαθήσει στην αριστερή λωρίδα. Η Παναγιά λοιπόν, έστριψε το τιμόνι μου (γιατί δεν προλάβαινα να φρενάρω, ήμουν γρήγορος βλέπετε) και έδωσε να μην είναι κανείς δεξιά μου.

Και εδώ φίλε μου δεν κατάλαβες το τι γράφω , ο ηλίθιος και η ηλίθια σε εισαγωγικά βεβαία αυτό , μπορεί να είναι καθηγητής νευροχειρουργός ο οδηγός αλλά σαν οδηγός να συμπεριφέρεται σαν ηλίθιος , απλά βλέποντας το GPS η μιλώντας στο κινητό κάλλιστα μπορούν να σε φάνε λάχανο αν οδηγάς εφησυχασμένος ανάμεσα τους στα ιδία χιλιόμετρα με αυτούς , όσες φορές έχω κινδυνέψει σοβαρά στην ζωή μου είναι όταν πήγαινα σιγά και με ίδια χιλιόμετρα με τα αυτοκίνητα ολόγυρα μου .

Και δεν λέω πουθενά ότι πηγαίνω με 220-230km παντού σπάνια τα πιάνω , ανάλογα με της συνθήκες κανονίζω και τα όρια που θα οδηγήσω με ασφάλεια την μοτοσυκλέτα μου , πάντως μακριά οσο γίνετε από αυτούς τους με τα γιωταχί .
Και επειδή σίγουρα θα παρεξηγηθώ αν δεν το εξηγήσω , είναι ευνόητο ότι δεν θεωρώ όλους τους οδηγούς των αυτοκίνητων ανασφαλείς οδηγούς προς θεού , απλά μιλώ για το ένα τέταρτο από αυτούς που είναι επικίνδυνοι για μένα τον μοτοσυκλετιστή στην οδήγηση .

Απλά όταν η ροη των αυτοκίνητων στην εθνική είναι στα 150-160km εγώ θεωρώ ασφαλές να έχω 20-40km παραπάνω στο κοντέρ της μοτοσυκλέτας μου από αυτούς , το γιατί δεν νομίζω ότι χρειάζεται επεξήγηση περαιτέρω .
Α και σε αυτό που λες περί εμποδίου στο δρόμο ρεζέρβα και λοιπά , έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες να το αποφύγεις αν εισαι μόνος και έχεις ορατότητα και ευχέρεια χειρισμών παρά αν εισαι ανάμεσα στα κονσερβοκούτια και ας έχεις παραπάνω χιλιόμετρα .

Τώρα αν σου λέει να σου πέσει ρεζέρβα μπροστά σου , γνώμη μου είτε με 140km πέσεις επάνω της είτε με 190km μια από τα ίδια , ότι γράφει το καντήλι σου θα γίνει , αλλά μην προσπαθείς να με πείσεις ότι το όριο των 130km έγινε για να με σώσει από αυτό δεν μασάω .

Αυτό είναι μια πιθανότητα στο 0,0001% να σου συμβεί , αλλά ο γέρος , η άσχετη οικοκυρά , ο άσχετος νοικοκύρης φυσικά , ο πακιστανός , ο αλβανός που οδηγάει χωρίς να βλέπει και αισθάνεται τίποτα επειδή αγόρασε τον γιατρό που το έδωσε το χαρτί η τον εξεταστή που του έδωσε το χαρτάκι με το πέρασε , είναι μια πιθανότητα να είναι δίπλα σου στο 25% και αυτό προσπαθώ εγώ να αποφύγω .

Και αν είναι μου συμβεί να πέσω στο 0,0001% απο αντικείμενο στον δρόμο , δεν θα αγόραζα μοτοσυκλέτα , θα άκουγα την μαμά μου θα αγόραζα αυτοκίνητο φίλε και ούτε καταδύσεις θα έκανα και ψαροντούφεκο , συμβαίνουν παπαριές καμιά φορά το ξέρω , αλλά το αποδέχομαι σαν πιθανότητα και δεν το φοβάμαι .




sprint900"Με βασικότερο πρόβλημα σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας τον απέραντο βλάκα που με το τέρας των δυο τόνων μου κολλάει στα 5 μέτρα από πίσω στα 130-140 νόμιμα χιλιόμετρα που πηγαίνω ώστε να με σκοτώσει με την ησυχία του αν φρενάρω ."

Φύγε από μπροστά του και άφησέ τον να πάει να σκοτωθεί μόνος του.

Και ξανά φιλέ μου δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου , κατά αρχάς εγώ δεν έχω καμιά υποχρεώσει να φύγω μπροστά από τον πάνβλακα , αυτός είναι υποχρεωμένος να κρατεί την σωστή και ασφαλή απόσταση .
Και τι να κάνω ακριβώς φιλέ μου , αν δεν ανοίξω το γκάζι μου να φύγω ; Παραβιάζοντας φυσικά και το χαζό νόμιμο όριο ; Να φρενάρω να περάσει από πάνω μου ; Να κάνω δεξιά να μου κολλήσει ο επόμενος από πίσω και να κοιτώ αντί για μπροστά μου που πρέπει τους καθρέπτες τι κάνουν οι βλάκες ;
Να μην κοιτώ τους καθρέπτες και όταν με σκοτώσει να του κάνω μήνυση ;


Κοινώς ρε λεβέντες και λεβέντισσες επειδή καταννοώ τα νεύρα σας και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση. Να αλλάξεις τον κόσμο είναι ωραία αλλά αν δεν αρχίσεις από τον εαυτό σου, από ποιόν να αρχίσεις;
Δύο τρία πράγματα μπορείς να κάνεις...
1) Κοίτα να βελτιώσεις και να κάνεις σωστό τον εαυτό σου. Μην τον κάνεις "μαγκα" καν' τον Μαγκα. Χωρίς εισαγωγικά νεοελληνικού τύπου.
2) Μίλα στους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν, τους φίλους σου, τα παιδιά σου. Βοήθα τους να βελτιωθούν. Δώσε τους παιδεία. Άκουσέ τους. Δεν έχεις πάντα δίκιο. Το να βρίσεις τον ΙΧ που έκανε μαλακία δεν πρόκειται να τον αλλάξει. Μόνο εσύ θα εκτονωθείς (αν δεν μπλέξεις). Αυτός δε θα καταλάβει. Αλλά ακόμη και αν καταλάβει τι μαλακία έκανε τι περιμένεις να σου πει αφού τον έχεις σκυλοβρίσει;
3) Κάθε όσα χρόνια σε φωνάζουν να ρίξεις ένα χαρτάκι σε μία κάλπη, πήγαινε και ρίξε το με το μυαλό και την κρίση σου. Μην το αποφεύγεις. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι λύση. Κάνε το καλύτερο που μπορείς. Όταν οι νοήμονες δεν συμμετέχουν, παραχωρούν συμμετοχές στους ηλίθιους."



Τώρα εδώ φίλε μου μια και έπιασες της συμβουλές να σου απαντήσω αλλιώς .
Εγώ έχω κάνει πολλά σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία , ήμουν χρόνια σε μεγάλη λέσχη μοτοσυκλέτας και έκανα πολλά και διάφορα σχετικά και άλλα πράγματα προσπαθώντας να βελτιώσω την υπόθεση μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα .
Εύχομαι εσύ να κάνεις περισσότερα από όσα μπόρεσα εγω .

Πότε δεν οδηγάω με νεύρα καθότι είμαι επαγγελματίας χειριστής γερανών και άμα τύχει μπορεί να βρεθώ να οδηγάω ένα γερανό 19 μέτρων μήκους , 100 τόνων βάρους οσο σχεδόν τρις νταλίκες δηλαδή , που πιάνει όμως 90km και σε διαβεβαιώνω δεν σηκώνει να το οδηγήσεις με νεύρα αυτό το πράγμα στο δρόμο , αν νευριάσω σταματάω σε κάποιο πάρκινκ να ηρεμίσω και μετά ξεκινώ , ποτέ δεν βρίζω τον άλλο στον δρόμο ότι βλακεία και αν έκανε ποτέ δεν κάνω χειρονομίες ειδικά στην εθνική οδό , γιατί ξέρω ότι το μόνο που θα καταφέρω είναι να δημιουργήσω πρόβλημα στους άλλους που δεν φταίνε .

Απλά λέω αυτό που λέμε οι περισσότεροι παλιοί , ότι τα μέτρα περιορισμού της ταχύτητας είναι ηλίθια επικίνδυνα και ανεδαφικά και τα γραφώ στα παλιά μου τα παπούτσια .
Και επιμένω σε αυτό , ειδικά οι κάμερες έτσι όπως χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα , είναι για να της κοροϊδεύεις με όποιο τρόπο μπορείς , ακόμα και κρύβοντας την πινακίδα σου .

Δεν λέω πουθενά να κυκλοφορείς χωρίς πινακίδα , απλά τα συστήματα με της αναδιπλούμενες πινακίδες η την μερική απόκρυψη τους από της κάμερες και μόνον δεν τα θεωρώ παράνομα αλλά πολύ σωστά μέσα σαν άμυνα απέναντι σε μια απαίσια σε συμπεριφορά πολιτεία απέναντι σε μένα τον μοτοσυκλετιστή .

Στο περί κάλπης τι να πω , καλέ μου φίλε , εδώ πτωχεύσαμε ,μας κυβερνά η τρόικα ,με την ψήφο τώρα το κυκλοφοριακό πρέπει να λύσουμε η το να μην πάρουν τα παιδιά μας σκλάβους στο Τζιμπουτί , όπως πάμε να καταλήξουμε .
Εύχομαι πάντως αν και δεν το πιστεύω να φωτίσει ο θεός τον Έλληνα κάποτε να ψηφήσει σωστά , αμφιβάλλω βεβαία ας το εύχομαι για το καλό όλων μας .

Α και είναι παντελώς σίγουρο , η νοημοσύνη δεν έχει να κάνει σε τίποτα μα τίποτα απολύτως με τα όρια ταχύτητας , για να μην λέμε πολλά λόγια , δες το πόσα ατυχήματα έχουν ανά χιλιόμετρο οι γερμανικές αούτομπαν που δεν έχουν ανώτατο όριο ταχύτητας και δες και τους δικούς μας πανάθλιους πολύ ακριβοπληρωμένους δρόμους από εμάς τους ηλίθιους πολίτες αυτής της χώρας , θα εκπλαγείς με τα νούμερα .

Αυτά βεβαία δεν στα λέω προσωπικά εξυπακούεται , αλλά τα έχω συζητήσει πολλές φορές με πολλούς νομοταγείς που τους έχουν πείσει με το μπλα μπλα ότι η ταχύτητα σκοτώνει και όλα θα είναι ρόδινα αν πηγαίνουμε σαν της κότες και τα σχετικά ηλίθια που μας πασάρει η κρατική άχρηστη προπαγάνδα .
Αν συνεχίσουν να βγάζουν ασχέτους οδηγούς ,δες πόσοι μας σκοτώνουν στην πόλη πηγαίνοντας σαν της κότες με 40-50km , το αίμα θα χύνετε άπλετο στον βωμό της βλακείας .

Και η οδήγηση δεν έχει να κάνει με το αν εισαι καλός άνθρωπος η όχι μπορείς να εισαι ο χειρότερος νταβατζής αλλά να θεωρείς ηλίθιο να σκοτωθείς σε ένα στοπ από άγνοια και να οδηγάς σωστά και να εισαι ένας Άγιος ο καλύτερος άνθρωπος και χαρακτήρας και να φας καμιά δεκαριά νοματαίους επειδή κατά λάθος μπήκες σε ανάστροφο ρεύμα στην εθνική οδό , το θέμα είναι να ξέρεις τι είναι επικίνδυνο και τι όχι και να έχεις επαφή με την πραγματικότητα , όπως δεν δίνουν ένα όπλο στα ανειδίκευτα χέρια έτσι δεν έπρεπε να δίνουν και το αυτοκίνητο πράγμα που δυστυχώς κάνουν στην δεύτερη περίπτωση ενώ στην πρώτη όχι .

Σε ευχαριστώ για τον διάλογο φίλε μου .

Μάταιόν εστι παρά θεών αιτείσθαι ά τις εαυτώ χορηγήσαι ικανός εστι.
 Ανανεώθηκε στις 30 Απρ 2020 16:58, διορθώθηκε 2 φορές συνολικά.

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: vassat στις 28/03/2014 8:53 μμ.

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ επικίνδυνο μοτοσυκλέτα να κινείται με ταχύτητα τέτοια που να την "πιάνει" από πίσω η κίνηση των αυτοκινήτων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, σε οποιαδήποτε λωρίδα και αν βρίσκεται.
Οι καθρέπτες -τουλάχιστον σε όσες μότο κατείχα- δεν παρείχαν επαρκή ορατότητα για το τι γίνεται όπισθεν, χώρια που δεν είναι σίγουρο ότι θα εντοπιστεί εγκαίρως ο από πίσω κίνδυνος .
Δύο φορές που βρισκόμουν στη δεξιά λωρίδα κινούμενος αργά και άκουσα φρένα πανικού, από τύπο που έκανε σφήνες, ήταν αρκετές για να κινούμαι λίγο ταχύτερα από την κίνηση (θεωρητικά το ασφαλές όριο είναι μέχρι 20km/h περισσότερο).
/ Β
 Ανανεώθηκε στις 30 Απρ 2020 16:58, διορθώθηκε 1 φορά συνολικά.

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: PTiger800 στις 28/03/2014 9:17 μμ.

sprint900"Εγώ καλέ μου φιλέ , δεν λέω πουθενά ότι και εμείς οι μοτοσυκλετιστές δεν κάνουμε λάθη η παρατυπίες ... "

όντως δεν το λες και δεν σου χρέωσα κάτι τέτοιο.

sprint900"Απλά όταν η ροη των αυτοκίνητων στην εθνική είναι στα 150-160km εγώ θεωρώ ασφαλές να έχω 20-40km παραπάνω στο κοντέρ της μοτοσυκλέτας μου από αυτούς , το γιατί δεν νομίζω ότι χρειάζεται επεξήγηση περαιτέρω ."

συμφωνούμε. Εναλλακτικά βέβαια μπορείς να κρατάς και αποστάσεις, όπως θα κρατούσες αν οδηγούσες αυτοκίνητο. Άλλωστε δεν εξυπακούεται ότι όλων οι μοτοσυκλέτες έχουν τη δυνατότητα να ρίχνουν σε ταχύτητα στα αυτοκίνητα. Αλλά ακόμα και τότε κάποιες φορές κουράζεσαι βρε αδερφέ, σου παίρνει ο αέρας το κεφάλι.

sprint900"Και ξανά φιλέ μου δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου , κατά αρχάς εγώ δεν έχω καμιά υποχρεώσει να φύγω μπροστά από τον πάνβλακα , αυτός είναι υποχρεωμένος να κρατεί την σωστή και ασφαλή απόσταση ."

Γνώμη μου προσωπική είναι ότι θα πρέπει ο πίσω (που έρχεται γρήγορα) να πλησιάσει αλλά να κρατήσει σωστή απόσταση. Ο άλλος (που είναι μπροστά και πάει πιο αργά) θα πρέπει να γνωρίζει τι γίνεται γύρω του (δηλαδή να εντοπίσει τον γρήγορο από τον καθρέπτη), θα πρέπει να βγάλει δεξί φλας, ώστε να ξέρει και ο πίσω ότι τον είδε, να ελέγξει αν υπάρχει κανείς δεξιά του και όταν είναι ελεύθερος να πάει δεξιά και να αφήσει να φύγει αυτός που κινείται πιο γρήγορα. Το ποιός είναι μηχανή και ποιός αυτοκίνητο μου είναι παντελώς αδιάφορο.

sprint900"αλλά μην προσπαθείς να με πείσεις ότι το όριο των 130km έγινε για να με σώσει από αυτό δεν μασάω ."

ποτέ δεν προσπάθησα να σε πείσω γι αυτό. Δεν το πιστεύω ούτε εγώ.

sprint900"Τώρα εδώ φιλέ μου μια και έπιασες τις συμβουλές να σου απαντήσω αλλιώς ."

Δεν είμαι ο μπαμπάς κανενός (όχι εδω μέσα τουλάχιστον), για να συμβουλεύω. Κάνω διάλογο και λέω τις απόψεις μου. Όπως εσύ. Απλώς η απάντησή σου μου έδωσε βήμα να πω κάποια πράγματα. Νομίζω ότι γι αυτό την έγραψες άλλωστε.

sprint900"το θέμα είναι να ξέρεις τι είναι επικίνδυνο και τι όχι και να έχεις επαφή με την πραγματικότητα , όπως δεν δίνουν ένα όπλο στα ανειδίκευτα χέρια έτσι δεν έπρεπε να δίνουν και το αυτοκίνητο πράγμα που δυστυχώς κάνουν στην δεύτερη περίπτωση ενώ στην πρώτη όχι ."

πάλι συμφωνώ. Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρουν σε ποιούς δίνουν όπλα.

sprint900"Αυτά βεβαία δεν στα λέω προσωπικά εξυπακούεται"

Μη σε ανησυχεί, δεν τα παίρνω προσωπικά. Κουβέντα κάνουμε.
...metal under tension, begging you to touch and go...

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: sprint900 στις 28/03/2014 11:54 μμ.

PTiger800"
sprint900"Εγώ καλέ μου φιλέ , δεν λέω πουθενά ότι και εμείς οι μοτοσυκλετιστές δεν κάνουμε λάθη η παρατυπίες ... "

όντως δεν το λες και δεν σου χρέωσα κάτι τέτοιο.





sprint900"Απλά όταν η ροη των αυτοκίνητων στην εθνική είναι στα 150-160km εγώ θεωρώ ασφαλές να έχω 20-40km παραπάνω στο κοντέρ της μοτοσυκλέτας μου από αυτούς , το γιατί δεν νομίζω ότι χρειάζεται επεξήγηση περαιτέρω ."

συμφωνούμε. Εναλλακτικά βέβαια μπορείς να κρατάς και αποστάσεις, όπως θα κρατούσες αν οδηγούσες αυτοκίνητο. Άλλωστε δεν εξυπακούεται ότι όλων οι μοτοσυκλέτες έχουν τη δυνατότητα να ρίχνουν σε ταχύτητα στα αυτοκίνητα. Αλλά ακόμα και τότε κάποιες φορές κουράζεσαι βρε αδερφέ, σου παίρνει ο αέρας το κεφάλι.

Εδώ μια και πιάσαμε την όμορφη κουβέντα χρειάζεται μια διευκρίνηση .
Επειδή όταν προσπαθώ να εναρμονιστώ στον ρυθμό που έχουν τα αυτοκίνητα κρατώντας την σωστή απόσταση , της περισσότερες φορές κάποιος με πλησίαζε επικίνδυνα την έκανα , πολλές φορές ακόμα και προσπερνώντας τον χαζό που καθόταν μπροστά στην αριστερή λωριδα με 130 χιλιόμετρα απαγορεύεται αυτο , από δεξιά και ας είναι παράνομο.
Δεν μπορείς να κάνεις άλλωστε αλλιώς , είναι παράβαση αυτοάμυνας .
Βέβαια αυτό είναι το στυλ που οδηγάω όταν είμαι μόνος και διευκρινίζω όταν είχα λάστιχα στην τρίχα και όχι γιουβέτσι όπως έχω τώρα τετραετίας λάστιχα , απλά τώρα δεν βγαίνω εθνική με το 900 γιατί δεν πληρώ της προϋποθέσεις να πάω με ασφάλεια , αν έχω παρέα αλλον ποτέ δεν τον πιέζω να πάει ποιο γρήγορα από ότι θέλει απλά και εγώ αμύνομαι αλλάζοντας νησίδες ώστε να έχω οσο το δυνατον λιγότερα αυτοκίνητα δίπλα μου .

Στην Αυστρία βέβαια η στην Γερμανία αν κάτσεις στην αριστερή την γρήγορη παραπάνω από ότι χρειάζεται για να προσπεράσεις , εκεί να δεις χαρά στα σκέλια σου , συγγνώμη στα μετρητά σου που τους τα σκας επί τόπου αν σε καμακώσουν για παρεμπόδιση κυκλοφορίας και επικίνδυνη οδήγηση ,αν δηλαδή κάθεσαι άσκοπα στην λωρίδα την αριστερή χωρίς να προσπερνάς κάποιον , πρέπει να προσπερνάς και μετά μεσαία .

Στην Ελλάδα δεν νομίζω να έχει κοπεί ποτέ τέτοια κλήση από την ελληνική τροχαία , ακόμα και όταν είχαν φτιάξει την ομάδα με τα γρήγορα BMW Μ5 και σχετικά που μας έπρηζε η τηλεόραση .

Α και περί αέρα , έμενα δεν μου ενοχλεί καθόλου ας ειναι καλα το φέρινκ που έχει το sprint το κεφάλι από τον αέρα , φοράω άλλωστε ωτασπίδες με το πανάθλιο στον θόρυβο αρχαίο shoei μου , αν θέλω να πάω σιγά υπάρχουν και οι υπέροχοι δευτερεύοντες δρόμοι μας που έχουν και το βουνό στροφιλίκι τους και είμαι βασιλιάς .
Αλλά όταν ταξιδεύω εθνική ελάχιστες φορές ταξιδεύω με κάτω από 150-60 km , μόνο οταν εχω αργη παρέα .



sprint900"Και ξανά φιλέ μου δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου , κατά αρχάς εγώ δεν έχω καμιά υποχρεώσει να φύγω μπροστά από τον πάνβλακα , αυτός είναι υποχρεωμένος να κρατεί την σωστή και ασφαλή απόσταση ."

Γνώμη μου προσωπική είναι ότι θα πρέπει ο πίσω (που έρχεται γρήγορα) να πλησιάσει αλλά να κρατήσει σωστή απόσταση. Ο άλλος (που είναι μπροστά και πάει πιο αργά) θα πρέπει να γνωρίζει τι γίνεται γύρω του (δηλαδή να εντοπίσει τον γρήγορο από τον καθρέπτη), θα πρέπει να βγάλει δεξί φλας, ώστε να ξέρει και ο πίσω ότι τον είδε, να ελέγξει αν υπάρχει κανείς δεξιά του και όταν είναι ελεύθερος να πάει δεξιά και να αφήσει να φύγει αυτός που κινείται πιο γρήγορα. Το ποιός είναι μηχανή και ποιός αυτοκίνητο μου είναι παντελώς αδιάφορο.

Διευκρινίζω εδώ φυσικά δεν θυμάμαι να μου έχει ανάψει ποτέ κανένας τα φώτα για να με περάσει και αν έχει συμβεί αυτό δεν πρέπει να έχει γίνει πάνω από δυο τρις φορές , σαφώς υπάρχουν πολλοί που πηγαίνουν πολύ ποιο γρήγορα από μένα αλλά έχω κάνει δεξιά πολύ πριν τους εμποδίσω αυτό εξυπακούεται .
Για τους πάνβλακες μηλάω όταν δεν μπορείς να περάσεις τον μπροστινό αριστερά η όταν εισαι στην μεσαία νησίδα που δεν εισαι υποχρεωμένος να προσπεράσεις απλά κρατάς αυτή την απόσταση ασφαλείας των 80-100 μέτρων που χρειάζεται στα 130km και σου κολλάει στα 5 μέτρα γιατί θεώρει ότι έχεις μεγάλη απόσταση και θα χάση την σειρά στην σκάρα της εκκίνησης του γκραν πρι ο ραλίστας .


sprint900"αλλά μην προσπαθείς να με πείσεις ότι το όριο των 130km έγινε για να με σώσει από αυτό δεν μασάω ."

ποτέ δεν προσπάθησα να σε πείσω γι αυτό. Δεν το πιστεύω ούτε εγώ.

sprint900"Τώρα εδώ φιλέ μου μια και έπιασες τις συμβουλές να σου απαντήσω αλλιώς ."

Δεν είμαι ο μπαμπάς κανενός (όχι εδω μέσα τουλάχιστον), για να συμβουλεύω. Κάνω διάλογο και λέω τις απόψεις μου. Όπως εσύ. Απλώς η απάντησή σου μου έδωσε βήμα να πω κάποια πράγματα. Νομίζω ότι γι αυτό την έγραψες άλλωστε.

sprint900"το θέμα είναι να ξέρεις τι είναι επικίνδυνο και τι όχι και να έχεις επαφή με την πραγματικότητα , όπως δεν δίνουν ένα όπλο στα ανειδίκευτα χέρια έτσι δεν έπρεπε να δίνουν και το αυτοκίνητο πράγμα που δυστυχώς κάνουν στην δεύτερη περίπτωση ενώ στην πρώτη όχι ."

πάλι συμφωνώ. Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρουν σε ποιούς δίνουν όπλα.

Φανταστική φράση , υποκλίνομαι ((Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρουν σε ποιούς δίνουν όπλα.)) συμφωνώ απόλυτα , το ίδιο ακριβώς κάνουν και με τα αυτοκίνητα , χαχαχχαχχαα .

Και να προσθέσω μια προσωπική ιστορία έτσι ενδεικτική , το 2004 η 2005 νομίζω με φλασάρισε μια κάμερα στα νύχτα τέμπη όταν ανέβαινα στην πανελλήνια στον άδρα 1050 km από την Αθήνα .
Είχα τότε ένα AX1 250cc και έχοντας κάνει ένα λάθος στα λάδια της triumph ανέβηκα με το μικρό επάνω .
Η κάμερα μου την έριξε την ώρα που με προσπέρασε ένα Audi ΤΤ , εγώ αν δεν είχα κρύψει τον αριθμό , γιατί να φάω την κλήση ;
Η θα πίστευε κανένας ότι το ΤΤ με προσπέρασε και εγώ δεν πάταγα το όριο ;
Μετά με φλασάρισε και μια άλλη κάμερα βέβαια όταν ήμουν μόνος , με πόσα στο δαίμονα πήγαινα με τα φώτα του ΑΧ1 νυχτιάτικα ,τα είχα ψιλό φτιάξει βέβαια γιατί έχει ανεμικά λαμπάκια το μηχανάκι στα Τέμπη ;
Και άντε τότε δεν σου έπαιρναν αν θυμάμαι το δίπλωμα , αν το λοιπόν ήμουν με το τώρα δεύτερο ένα tengai 650 που έχω , να μου παίρνανε και το δίπλωμα για δυο μήνες και να χάσω και την δουλειά μου γιατί κατά τύχη την βρήκα στην σημερινή πραγματικότητα φίλε , επειδή μερικοί γραφειοκράτες έβαλαν της κάμερες όπως της έβαλαν μόνο και μόνο για να παγιδεύουν οδηγούς και να παίρνουν τα λεφτά ;
Γιατί να μην αμυνθώ σε αυτό το απαίσιο σύστημα και ο κάθε ενας μας βέβαια ;
Που ήταν και βασικά το κυρίως θέμα μας στο πολύ κατατοπιστικό πόστο του voyager1970 .



sprint900"Αυτά βεβαία δεν στα λέω προσωπικά εξυπακούεται"

Μη σε ανησυχεί, δεν τα παίρνω προσωπικά. Κουβέντα κάνουμε."


Χαίρομαι για αυτό φίλε , απλά το έγραψα γιατί καμιά φορά γίνονται εύκολα παρεξηγήσεις , εύχομαι να τα πούμε σύντομα από κοντά σε κάποιο καφέ η βόλτα του forum .

Α και μια άλλη διευκρίνηση ,έχω να βγω για γρήγορη βόλτα στην εθνική κανένα τριάρι χρόνια , καθότι αφραγκία , για περιττά εκτός της επιβίωσης δεν περίσσευαν μετά από 18 μήνες ανεργίας , δεν ξέρω αν τα ελληνοπούλα έχουν κουράγιο να κρατάνε της ίδιες μουαγέν που θυμάμαι εγώ πριν το μνημόνιο η αν έχουν κόψει τελικές για οικονομία και σήμερα έχει αλλάξει η πραγματικότητα στης εθνικές οδούς κατά κάποιο τρόπο .

Η μόνη μακρινή βόλτα που έκανα φέτος ήταν για την πίτα άλλου μοτοφόρουμ την πρωτοχρονιά , αλλά πήγα από παλιό με ένα άλλο ήρωα με TDM και με καταρρακτώδη ειδικά μετά τα μέγαρα βροχή όποτε δεν έκοψα και κίνηση .




Μάταιόν εστι παρά θεών αιτείσθαι ά τις εαυτώ χορηγήσαι ικανός εστι.

Re: Φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας Άττικης Οδού & Έθνικης Ο  

  Από: voyager1970 στις 02/08/2014 11:22 πμ.

Αγαπητοι Φίλοι,

Επανέρχομαι σε αυτή την θεματάρα, γιατί πρίν μερικές μέρες έμαθα πως μέχρι στιγμής μόνο στην Γαλλία άρχισε η αστυνομία/ τροχαία των εθνικών οδών, να "κυνηγούν" και για συσκευές GPS και smatphone με εφαρμογές GPS, τα οποία έχουν προειδοποιήσεις τοποθεσία της κάμερας ταχύτητας!!!
Το πρόστιμο.... μέχρι και 1500€!

http://www.autoblog.gr/2014/06/21/frenc ... -facebook/

http://www.theaa.com/motoring_advice/ov ... rance.html

Οπότε προσοχή όσοι θα πάνε Γαλλία και θα θέλουν να οδηγήσουν εκεί!

Ας ελπίσουμε πως αυτο το μέτρο δεν θα μας έρθει και εδώ!!!!