Επισκευή κινητήρα

Επισκευή κινητήρα  

  Από: Βασιλάς στις 29/04/2017 11:01 πμ.

Καλήμερα στη παρέα ... είμαι κάτοχος tiger 1050 του 07! το είχα όνειρο και το πήρα... πάω στην αντιπροσωπία πριν αγοράσω ότι βρω και ρωτάω! μου λένε θα πάρεις ένα συγκεκριμένο με κλειστά μάτια... το περνώ... με 34,000χλμ.
ήταν απείραχτο με βαλιτσάκια τα πάντα... επειδη είμαι λίγο ανησυχώ πνεύμα και θέλω να το έχω οπός θέλω ξεκιναω και το επεξεργάζομαι... πρώτο!! τρύπιο ψυγείο και μπαλωμένο ! τα χρώματα του μοτέρ σκασμένα... παθαίνω σοκ! πάω αντιπροσωπεια μου λέει όλα έτσι κάνουν μην αγχώνεσαι..κάτι δε μ άρεσε... το ξεπέρασα.. του βάζω προγραμμα εξάτμισή φίλτρο το χαμηλώνω και πριν ξεκινήσω να του δίνω καθημερινός πάω και ρωτάω.... αντέχει;;; η θα το πάρω στα χέρια;; όχι δεν έχει ανάγκη... κάτι είχα ακούσει για πιστόνια κτλ... όχι είναι εικασίες...να βάζω 100αρα βενζίνη;;; όχι... όλα αυτά στη triumph.
ΌΛΑ ΚΑΛΑ άλλα το άκουγα λίγο κούφιο στην εκκίνηση... το προσπερνάω και αυτό... ένα ωραίο πρωί το βάζω μπρος και δούλευε δικύλινδρο.. λέω θα είναι μπουζί.. το πάω σιγά σιγά στην αντιπροσωπία (κρατιόμουν να μην βάλω χέρι εγώ) πριν φτάσω δουλεύει κανονικά... τον ρωτάω μπουζί μου λέει... λέω ας τα πάρω και τα τρία να τα αλλάξω!! το λύνω ανοίγω το πρώτο ρίνισμα στο μπουζί... τα άλλα 2 τίποτα.. παίρνω το μηχανικό μάσαγε τα λόγια του... το κλείνω πάω ένα ταξίδι την επομένη μέρα χαλαρά και ωραία ούτε το πίεσα ούτε τίποτα.. όταν γύρισα βάζω μπροστά ζεσταίνει του κάνω ένα παίξιμο στο γκάζι και βλέπω μαύρο καπνό και μετά μπλε... μου ερχεται το πρώτο εγκεφαλικό...το λέω στο μηχανικό μου λέει δεν είναι τίποτα μην ανησυχείς... η γνωστή καραμέλα της αντιπροσωπειας... μου λέει βάλε πιο χοντρά λάδια!!! άκου τι λέει ο τύπος.... περνώ την απόφαση λύνω ρεζερβουάρ τα πάντα και μετράω συμπίεση... 7,5 και στους 3! 2 εγκεφαλικό!!! το λέω στη Τ μου λέει δε το μέτρησες καλά.... ερχεται και αυτός τελικά είχα δίκιο... επέμενε να βάλω λάδια... του κάνω το χατίρι,,, χειρότερο... ήθελε να βάλω και motor kote δεν πρόλαβα ένα πρωί πάω να το βάλω μπρος τίποτα δε ξανά πήρε!!όλα αυτά σε 6 μήνες και στα 39,000χλμ παίρνω την απόφαση και το λύνω μόνος μου.. ήταν μια ιδιαιτερη επιστήμη σαν το πύραυλο από τη νασα ένα πράγμα... μην τα πολυλογώ τα πιστόνια δεν ήταν σπασμένα άλλα τα χιτωνια ήταν για κλαματα.. έριχνες νερό στον πρώτο και έσταζε απο κάτω ρυάκι..!!!ήμουν έτοιμος να πάω μαζί με τα πράγματα να τα αδειάσω έξω από τη Τ να τα φάνε....κρατήθηκα και πήγα κυρίως και χαμογελαστός!!! όταν τούς είπα ότι το άνοιξα εγώ χλόμιασαν.... μου έβγαλαν ένα κουστούμι 1300 ευρό... για πείτε μου έμενα τώρα το φτιάχνω ποιος μου λέει οτι δε θα ξαναδιαλυθεί;;;

Re: Επισκευή κινητήρα  

  Από: Polymhxanos στις 01/05/2017 1:05 πμ.

Βασιλάς"για πείτε μου έμενα τώρα το φτιάχνω ποιος μου λέει οτι δε θα ξαναδιαλυθεί;;;"


Αστρολογία, ταρωμαντεία, κλήση πνευμάτων, γκαιφές, λαχνομαντεία, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω.
1748 μίλια >>> http://forcev4.blogspot.gr/2017/08/1748-miles.html

Re: Επισκευή κινητήρα  

  Από: deathjim στις 01/05/2017 4:06 μμ.

Μέχρι να πάρεις το μοτέρ στα χέρια, σου έκαιγε λάδια και αν ναι πόσο ανα χίλια χιιόμετρα ( .... ?..../1000ΚΜ)

Re: Επισκευή κινητήρα  

  Από: mario στις 01/05/2017 10:07 μμ.

Του 2007 με 39000 χλμ και σου έμεινε στο χέρι????
Κάτι δεν πάει καλά....μάλλον θα έπεσες θύμα εξαπάτησης .....
Κοίτα πάντως και την λύση να αλλάξεις μοτέρ μάλλον θα σου βγει φθηνότερα.....

Re: Επισκευή κινητήρα  

  Από: Βασιλάς στις 04/05/2017 6:34 μμ.

deathjim"Μέχρι να πάρεις το μοτέρ στα χέρια, σου έκαιγε λάδια και αν ναι πόσο ανα χίλια χιιόμετρα ( .... ?..../1000ΚΜ)"

Τίποτα δεν έκαιγε όλο με μιας το έπαθε!!!

Re: Επισκευή κινητήρα  

  Από: Tigrisss στις 08/05/2017 10:53 πμ.

φιλε μου, τα μεταχειρισμένα είναι πάντα λαχείο.
Ρισκάρεις.

τα μηχανάκια αυτά έχουν ιστορικό με τη συγκεκριμένη ζημιά (πιστόνια-χιτώνια)
έχουν γίνει εκατοντάδες αλλαγές...

προσωπικά άλλαξα στην εγγύηση, με τα πρώτα δειγματα στα 25-27.000 χλμ.
Τώρα έχω 113.000, άρα απαντώ στην ερώτηση σου ότι αν γίνει σωστή δουλειά, το μηχανάκι δεν ξανά χαλάει.

Μου φαίνεται περίεργο οτι ενώ πιάνουν τα χέρια σου (και βλέπουν τα μάτια σου) το αγόρασες αφού είχες δει αυτά τα προβλήματα.

όχι, δεν σκάνε τα ψυγεία, ούτε ξεφτίζει το μοτέρ.
39.000 για μηχανάκι 10 ετών....

Re: Επισκευή κινητήρα  

  Από: sprint900 στις 09/05/2017 10:11 μμ.

Δεν μπορεί να έκανε 5.000κμ με ραγισμένο χιτώνιο χωρίς να σου πετάξει νερά η υπερχείλιση η να βράζει τα νερά το ψυγείο.
Πατάτα έγινε και ράγισαν τα χιτώνια! Χώρια με σπασμένα χιτώνια και μόνο δεν βγαίνει γρέζι στο μπουζί, κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα πιστόνια ελατήρια!
Δεν το έλεγξες σωστά το πρώτο που σε πονηρεύει στο κολλημένο ψυγείο, ότι το μηχανάκι έχει φάει φλάσκα από θερμοκρασία και άρα κινδυνεύει από ζημιά σε φλάντζα η χιτώνια μελλοντικά.
Τώρα το αν είναι επιστήμη της ΝΑΣΑ να ανοίξεις και μετά να δέσεις ένα μηχανάκι και να δουλεύει σωστά, είναι μια άλλη τεράστια κουβέντα!
Σαφώς αν σου το έδωσαν από αντιπροσωπεία με εγγύηση σε δούλεψαν χοντρά! Και αν είχες 6μηνη εγγύηση που δίνουν στα μεταχειρισμένα σαφώς με τα χοντρά λάδια πήγαιναν να σε καθυστερήσουν να βγεις εκτός!
Αλλά δεν έπρεπε να το λύσεις εσύ!
Να πάς σε ένα σωστό συνεργείο, γράφει παντού μέσα στο φόρουμ σε ποιο και να του το φτιάξουν.
Μάταιόν εστι παρά θεών αιτείσθαι ά τις εαυτώ χορηγήσαι ικανός εστι.