ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ  

  Από: aimiliosbmw στις 11/01/2011 1:29 πμ.

Φιλοι και φιλες θα ηθελα τα φωτα σας σε οσους γνωριζουν περι αποζημιωσης.
Μόλις έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα και αγόρασα του κουτιού TIGER 1050 ABS σκέφτηκα να την ασφαλίσω για κλοπή αφού με δυσκολία την απέκτησα. Δεν είχα ασφάλεια κλοπής σε παλαιότερες μηχανές μου αλλά μάλλον η θεια φώτιση με παρακίνησε και πάντα λόγο χρημάτων αφού μιλαγες για TRIUMPH και γελαγαν κάποιοι μέχρι χτες.
Την αγόρασα 19/1/2009 με τιμή 11760€ συν τα δωράκια της αξίας 1500€ τότε και κατά συνέπεια μπουγιουρντί 630€ το χρόνο στην INTERAMERICAN.Μου σύστησαν ένα ασφαλιστή τα είπαμε τηλεφωνικός και μου έδωσε αρ. λογαριασμού ώσπου έκανα και τη κατάθεση για να εκδοθεί η ασφάλεια για να μπορέσω να παραλάβω το ΤΙΓΡΑΚΙ μου. Πέρασε ο χρόνος και πάλι τηλεφωνικός με ενημέρωσε ο ασφαλιστής για ανανέωση την 19/1/2010 και τα νέα ασφάλιστρα είναι 619€ πλέον...καταθέτω πάλι μέσω τραπέζης τα χρήματα και χωρίς κάποια προσωπική επαφή πάλι, ταχυδρομικός τσουπ στη πόρτα το ασφαλιστήριο όπου τα 11760€ έγιναν 9500€ τιμή που ακόμα δε παίζει πόσο μάλλον 1ετους μηχανής με 4500khm.Μετά το ατυχές συμβάν την 19/11/2010 eklaph-triumph-tiger-1050-le-k-t2890.html#p34808 όπου και εκλάπη με 9800khm περίπου αναμμένο το τρίμηνο ώστε να αποζημιωθώ οικονομικά τουλάχιστον γιατί ηθικά έχω γίνει κουρέλι. Αν και η μηχανή με τιμολογημένα αξεσουάρ(xenon 5000κ στις δυο σκάλες,led πορείας ,ρευματολήπτη 12V,carbon φτερά μπρος πίσω ,carbon tank pad,carbon πίσω μαρσπιε,carbon καπάκι γραναζιού, μανιτάρια κινητήρα & σασί GSG,εξάτμιση REMUS HEXACONE TITANIUM,FAT BAR nikken τιμόνι triumph μαύρο ματ, ζελατίνα μαύρη φυμε MRA με το διπλό προστατευτικό, θερμαινόμενα grip,diablo rosso 3,R&G SPINDLE SLIDERS πίσω τροχού για stand) έχει φτάσει 14500+ ο ασφαλιστής λέει ότι θα έπρεπε να τα είχα δηλώσει κατόπιν εορτής και δε ξέρω πόσα λεφτά + θα μου ζηταγαν οι αθεόφοβοι. Τεσπα λέω και συμβιβασμένος με τα 9500€ κάτι μου ψιθυρίζουν για νέο παζάρι....που δεν είμαι προετοιμασμένος με τίποτα και επειδή αρχίζω και τα παίρνω στο κεφάλι σας λέω δεν έχω συμβόλαιο ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο, δεν έχω υπογράψει πουθενά για τις αυτόματες προσαρμογές τους που έχουν στο φάκελο τους και έχω στη κατοχή μου μόνο το αποδεικτικό είσπραξης ασφαλίστρων. Παρακαλώ βοηθήστε με κι αν χρειαστεί να κινηθώ νομικά θα το έχουν.
Η Μοτεκ ασχολείται με τέτοιου είδους περιπτώσεις?

Re: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ  

  Από: vagtyrp στις 11/01/2011 7:51 πμ.

φίλε, απευθύνσου σήμερα και όλας στην ΜΟΤΕΚ. φυσικά και ασχολούνται, μίλα με τον γιάννη. στείλε και ένα μαιλ, γιατί τα παιδιά εκεί δεν είναι κάθε μέρα ανοιχτά, καθώς όλοι τους κάνουν άλλες δουλειές.και γώ είμαι στην ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, και σύμφωνα με τον ασφαλιστή μου, παρόλο που έχω 50000χλμ, και το μηχανάκι είναι του 09, μέχρι και το μάιο αποζημιώνομαι για ολόκληρο το ποσό, δηλαδή βάση τιμολογίου, 12290ευρόπουλα.μετά το τιμολόγιο προσαρμόζεται αναλόγως.κακώς δεν έχεις το συμβόλαιο για να το διαβάσεις.....εγώ το έχω αν και δεν το έχω κοιτάξει ποτέ, αλλά ευχαρίστως να το βρώ και να στο προμηθεύσω!
όσον αφορά το παζάρι που λές, το έχω ξαναακούσει και παίζουν με τον πόνο σου για να κερδίσουν κανα φράγκο, λες και δεν βγάζουν αρκετά. στη ΜΟΤΕΚ θα σε βοηθήσουν σίγουρα, αν και ίσως μπλέξεις δικαστικά και αργήσεις να δεις την αποζημίωση....μην καθυστερείς πάντως και περιμένεις να περάσει το τρίμηνο πρώτα, ξεκίνα τις διαδικασίες από ΤΩΡΑ!
ότι χρειαστείς στη διάθεσή σου.........

μπορώ να σε στείλω κατευθείαν στο δικό μου ασφαλιστή στο μαρούσι μέσα στα κεντρικά της εταιρίας, πού είναι ανώτερο στέλεχος να μιλήσεις απευθείας και αν θες πάμε και μαζί γιατί το θέμα με αφορά άμεσα....πριν 1 μήνα τον είχα ρωτήσει και μου απάντησε επακριβώς < ακόμα και αν την αφήσεις σήμερα την μηχανή ανοιχτή στο δρόμο με το κλειδί πάνω και στην πάρουν, σε 3 μήνες θα πάρεις 12290ευρώ, αλλά αν πριν το 3μηνο βρεθεί έστω και ο αριθμός πλαισίου σου δεν παίρνεις τίποτα.>

Re: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ  

  Από: GNAZ στις 11/01/2011 10:36 πμ.

Όλα μου τα μηχανάκια εδώ κ 7-8 χρόνια ασφαλίζονται κ για κλοπή. Στην INTERAMERICAN φυσικά μιας κ είναι η μόνη ασφαλιστική που το κάνει. Πριν 2 χρόνια μου είχαν κλέψει το παπί κ αποζημιώθηκα πλήρως με βάση το συμβόλαιο.

Για το δικό σου θέμα τώρα. Καταρχάς είναι λάθος σου που έκανες τα πάντα τηλεφωνικά. Φωτογραφίες της μηχανής δεν έβγαλαν ? Είναι απαραίτητες για ασφάλεια κλοπής απ'όσο ξέρω. Δεν κατάλαβα αν έχεις τα συμβόλαια ή όχι. Δε σου έστελναν το ασφαλιστήριο στο σπίτι ? Πως κυκλοφορούσες ? Η υπογραφή σου χρειάζεται μόνο στο πρώτο συμβόλαιο νομίζω, οι ανανεώσεις γίνονται αυτόματα. Εφόσον το αρχικό τιμολόγιο που -φυσιολογικά- κατέθεσες δεν περιείχε τα extra έπρεπε να ασφαλιστούν εκ των υστέρων. Με βάση το συμβόλαιο κ αν δεν ζητήσεις κάτι διαφορετικό η ασφαλιζόμενη αξία της μηχανής μειώνεται 10% κάθε χρόνο. Εφόσον πλήρωνες ασφάλεια σίγουρα υπάρχει στο αρχείο της ασφαλιστικής οπότε κ μπορείς να ζητήσεις επανέκδοση του συμβολαίου.

Αν μέσα στους 3 μήνες δεν βρεθεί κομμάτι της μηχανής που να αποδεικνύετε οτι είναι από την δική σου (αρ. πλαισίου, αρ. κινητήρα) είναι υποχρεωμένοι να σου καταβάλουν ολόκληρο το ποσό του συμβολαίου.

Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να εμπλακείς με δικηγόρους. Αυτό ακριβώς κάνει το συμβόλαιο. Απ'τη στιγμή που το βρεις απλά αποζημειώνεσαι το ποσό για το οποίο πλήρωνες.

Απ'όσο ξέρω (άσχετο αν δεν συμβαίνει πάντα) πρέπει να παραδώσεις τα κλειδιά της μηχανής όταν αποζημειωθείς οπότε δεν είμαι σίγουρος οτι ισχύει αυτό που λες vagtyrp

Re: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ  

  Από: aimiliosbmw στις 11/01/2011 11:13 πμ.

βεβαιωση ασφαλειας εχω...συμβολαιο δεν πηρα ποτε

Re: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ  

  Από: GNAZ στις 11/01/2011 11:28 πμ.

aimiliosbmw"βεβαιωση ασφαλειας εχω...συμβολαιο δεν πηρα ποτε"


το πρώτο που θα έκανα εγώ θα ήταν να ζητήσω το συμβόλαιο. είναι υποχρέωση τους κ σίγουρα το έχουν.
δες το ποσό για το οποίο ήταν ασφαλισμένη η μηχανή, πάρε χαρτί από την αστυνομία οτι δεν βρήκαν τπτ στο τρίμηνο και πήγαινε απλά να πληρωθείς όταν σε καλέσει η ασφαλιστική.
απ'τη στιγμή που υπάρχει συμβόλαιο όλα είναι απλά (για την αποζημείωση τουλάχιστον)

Re: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ  

  Από: aimiliosbmw στις 21/02/2011 6:22 μμ.

Φίλοι μου τελικά μετά από τρεις μήνες προσμονής και επιμονής ο τιγρακος μου βρέθηκε στη περιοχή Αμαρούσιου από τυχαία περιπόλια της αστυνομίας.Η κατάσταση της οπτικά τουλάχιστον είναι αρκετά καλή με μοναδικές ζημίες σε διακόπτη, τάπα βενζίνης και απώλεια τελικού εξάτμισης .Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι το τρίμηνο της ασφάλειας έχει παρελθει απο 11/11/2010 εως 11/2/2011 όπου και πήρα βεβαίωση απ την αστυνομία ότι δεν είχε βρεθεί στο διάστημα αυτό. Πήρα το χαρτί και στις 14/2/2011 ημέρα δευτέρα κατέθεσα στα κεντρικά της INTERAMERICAN κλειδιά χαρτιά και ότι έχει σχέση με τη μηχανή για να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης. Τρίτη πρωί τηλ και η πρώτη προσφορά δε με βρίσκει σύμφωνο …. κλείνοντας συζητήσαμε για τη νέα τιμή όπου και θα πρέπει να το συζητήσουν. Αναμένοντας νέο τηλεφώνημα από INTERAMERICAN ημέρα παρασκευή κτυπάει τελικά από το τμήμα Αμαρούσιου και σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα ότι η μηχανή βρέθηκε. Πανικός ….και συναισθηματικά φορτισμένος για άλλη μια φορά. Φεύγω σφαίρα όπου την κοίταζα με αμηχανία και ικανοποίηση αλλά δίχως να έχω το δικαίωμα να τη παραλάβω χωρίς χαρτιά κάτι που και η INTERAMERICAN μου το επιβεβαίωσε την ημέρα που κατέθεσα τα χαρτιά μου κι ας μην έχω αποζημιωθεί ακόμα αφού έληξε το τρίμηνο.

Οπότε δευτέρα ξανά αναμονή για να δούμε τι θα γίνει …..ευτυχώς και να ναι καλά τα παιδιά του τμήματος που μου πρόσφεραν το στεγασμένο γκαράζ τους για το σαββατοκύριακο.

Re: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ  

  Από: aimiliosbmw στις 21/02/2011 6:22 μμ.

Πρώτη μέρα επικοινωνίας με INTERAMERICAN με αποτέλεσμα το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ
Το κορυφαίο της υπόθεσης να πάρω τηλ σήμερα το πρωί τη κύρια που έχει το φάκελο και να μου λέει αύριο μεθαύριο θα γίνει το συμβούλιο για την έγκριση της τιμής και γω της απάντησα ότι μέχρι να το σκεφτούν η μηχανή βρέθηκε και τι θα πρέπει να κάνουμε.
Μιλήστε με το προϊστάμενο το μεσημέρι. Παίρνω τηλ το προϊστάμενο μιλήστε με τη κύρια που έχει το φάκελο μου λέει…..γκρρρρρ…….κι αφού τον ενημέρωσα, με υφακι τόλμησε να εννοηθεί ότι γνώριζα κιόλας επειδή χρονικά είναι κοντά στο τρίμηνο.
Αύριο θα με βρουν τετ α τετ προσκομίζοντας και τη βεβαίωση του τμήματος ότι βρέθηκε 21:45 17/2/2011.
Όποιος γνωρίζει και μπορεί να συμβουλέψει το χειρισμό της υπόθεσης θα παρακαλούσα να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου.

Re: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ  

  Από: Sprinter στις 21/02/2011 11:11 μμ.

aimilie, μας τα κανες μαντάρα με τα διπλά θρεντ. Αποφάσισε και ζήτησε απο τον μοντ να κλείσει το ένα γιατί ζαλιζόμαστε όλοι και εσύ δε βοηθιέσαι.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Re: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ  

  Από: aimiliosbmw στις 22/02/2011 1:24 πμ.

Έχεις απόλυτο δίκιο...αλλά τα συναισθήματα βγαίνουν με χίλια και έχω χάσει το control...sorry