Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές

Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: Costas στις 21/11/2010 7:22 μμ.

Πιστεύω θα ήταν καλό να μαζέψουμε μερικά στοιχεία για να βγάλουμε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα μιας και το φαινόμενο δείχνει να είναι σε έξαρση.
Θα ήθελα αν μπορούν τα μέλη τα οποία υπέστησαν κλοπή,να γράψουν τί αντικλεπτικά συστήματα είχαν στη μοτοσυκλέτα τους την ώρα της κλοπής(πχ συναγερμός,κλείδωμα στο τιμόνι,λουκέτο στο δισκόφρενο) και ακόμα καλύτερα να αναφέρουν συγκεκριμένα τη μάρκα και τον τύπο τους.

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: bob16 στις 21/11/2010 11:01 μμ.

Κώστα καλησπέρα,
Κατα την γνώμη μου θα πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός οτι δεν μπορεί την τελευταία εβδομάδα να "χτύπησαν" (απο οσο γνωρίζω 5 TIGER ).
Γι'αυτο προτείνω :
- Να καταγραφούν ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ τα περιστατικά που σημειώθηκαν .
- Περιοχή-ημέρα και ώρα,διότι δεν πιστεύω να είναι τόσο . . . αθώα περιστατικά. ! ! !
-Περιγραφή τους . . . υπάρχει γιατί σε κάπειες περιπτώσεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ , ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΞΑΝΑ, το νού σας.

Επιπλέον θα προτείμουσα να μας προτείνεις συστήματα GPS tracker.
Ευχαριστώ

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: Costas στις 21/11/2010 11:21 μμ.

Όλα αυτά είναι πολύ χρήσιμα και πρέπει να καταγραφούν.Θα δημιουργηθούν κι άλλα thread.Αυτό το άνοιξα για ενα συγκεκριμένο λόγο.Να δούμε ποιά είναι τα συστήματα που παραβιάστηκαν τις περισσότερες φορές και να βρουμε εναν καλύτερο τρόπο προφύλαξης.Δηλαδή από τους 10 μπορεί οι 8 να μην είχαν πάνω κλειδαριές κ να είχαν κλειδώσει μονο το τιμόνι μαζί με συναγερμό.Μπορεί επίσης οι πιο πολλοί να είχαν ένα συγκεκριμένο τύπο λουκέτου η συναγερμού οπότε να ξέρουμε οτι παραβιάζεται εύκολα.Πιο πολύ είναι για να μαζέψουμε στατιστικά και να βρούμε καλύτερους τρόπους προφύλαξης.
Προσωπικά όπου και να έχω τη μηχανή,την κλειδώνω με 2 λουκέτα.Στον μπρος και στον πίσω τροχό.Θέλω να δω κατα πόσο οι μηχανές που εκλάπησαν ειχαν τέτοια λουκέτα κ αν γίνεται και ποιά είναι η μάρκα τους.Φυσικά το θέμα δεν ειναι μονο τα λουκέτα,το φέρνω σαν παράδειγμα για τις πληροφορίες που μπορεί να μας βοηθήσουν.

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: HelenKoR στις 22/11/2010 9:31 πμ.

Costas"Δηλαδή από τους 10 μπορεί οι 8 να μην είχαν πάνω κλειδαριές κ να είχαν κλειδώσει μονο το τιμόνι μαζί με συναγερμό."


χωρις να θελω να σας τρομαξω, θα σας πω οτι μπορουν μεσα σε δευτερολεπτα να ξεκλειδωσουν το τιμονι της μηχανης καταστρεφοντας την κλειδαρια (ή μπορει να του παρει ενα λεπτο -δηλαδη λιγο περισσοτερο- χωρις να την καταστρεψει)
φανταζομαι οτι το ιδιο ευκολο ειναι να ξεκλειδωσουν και καποιο λουκετο δισκοφρενου.
θυμαστε εκεινα τα λουκετα με τα κυλινδρικα κλειδια που τα ανοιγανε με το καπακι απο στυλο (υπαρχει και βιδεο στο γιουτιουμπ αν δεν κανω λαθος) ...

αν βαλουν στο ματι την μηχανη, θα την κλαψετε

εκτος κι αν σταθειτε τυχεροι!
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: tharis στις 22/11/2010 12:19 μμ.

Προσωπικα πιστευω μια ασφαλεια κλοπης θα σε κανει τουλαχιστον να κοιμασαι χωρις αγχος...

Δευτερον προτιμω ενα συναγερμο, εστω των 80euro, που θα χτυπησει αμεσως και ισως τον ακουσω κι ολας, παρα ενα disclock της ιδιας αξιας ..

Και τελος νομιζω τα πεταλα ή εστω μια κουλουρα (κλειδαρια) ειναι πολυ ασφαλεσταρα απο τα disclock

Τα disclock ειναι καλα μονο για να την κλειδωνεις εξω απ την καφετερια ..
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: mako στις 22/11/2010 4:44 μμ.

Το disc-lock στον μπροστά τροχό .... αν διαθέτουν λίγο χρόνο .... δεν κάνει και πολλά. Λύνουν τις βίδες του δίσκου ... και γεια σας. Με αυτόν τον τρόπο πήραν την (μόλις 2 μηνών) 3 μηχανή του γιου μου από την πιλοτή.-

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: HelenKoR στις 22/11/2010 10:08 μμ.

mak" Με αυτόν τον τρόπο πήραν την (μόλις 2 μηνών) 3 μηχανή του γιου μου από την πιλοτή.- "


god damn it!
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: aimiliosbmw στις 23/11/2010 2:23 μμ.

Πιστεύω πως στην εποχή που ζούμε κι επάνω της να είσαι θα στη πάρουν είτε με το καλό η είτε με το κακό τρόπο. Είναι αδίστακτοι και θρασείς...βλέπε περιστατικό που μέχρι με απειλή όπλου του το έκλεψαν...http://www.mybike.gr/topic/28087-%CE%BD ... %84%CE%BF/
Γνώμη μου είναι να γίνει κάτι οργανωμένο στο πως θα τους πιάσουμε η πως δε θα γίνουμε συνένοχη στο έγκλημα τους(αγοράζοντας κλεμμένα)γιατί αύριο μπορεί να αγοράσεις κι εσύ κάτι δικό σου και όχι στο πως θα προφυλαχτούμε κι άλλο...(ποια λουκέτα, τι συναγερμοί, τι gps να σου κάνουν που συντηρούμε με το τρόπο μας αυτά τα λαμόγια, η αστυνομία και τα δικαστήρια τους βάζει ένα ποσό εξαγοράσιμο, δυο μήνες διακοπές σε κάποια φυλακή ή τους απελάσει σε περίπτωση αλλοδαπών που σε μια μέρα είναι πάλι πίσω. Πλημμέλημα σου λένε... πλάκα μας κάνουν!!!
Προσοχή σε όλους και ειδικά σε κατόχους Tiger απ ότι φαίνεται ...καθόλου τυχαίο έχουν χτυπήσει σε όμορες περιοχές πάνω από 5 στο σύνολο με επιτυχία ή αποτυχία(κάτι που δε τους εμποδίζει στο να ξανά προσπαθήσουν μετά από λίγες ημέρες)μέσα σε μια εβδομάδα.
Απ την άλλη τι κάθομαι να λέω μιας και κάποιοι σίγουρα γνωρίζουν αλλά ίσως βολεύονται απ τη κατάσταση αυτή(τσάμπα ανταλλακτικά και άμεσα) ή αφού δε το περνάνε οι ίδιοι ας κόψουν το λαιμό τους οι υπόλοιποι. Πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά και όχι εκτός συνόρων όπως θέλουν να πιστεύουμε. Αλλά και έξω να βρίσκονται όπως πολλά άλλα π.χ. αυτοκίνητα, μηχανές, jet ski, σκάφοι τρακτέρ κι ότι κατέβει ο νους σας ....ένα μεγάλο αίσχος που ζούμε σ αυτή τη χώρα και στους πολίτες της που τυγχάνει να λέγονται ΕΛΛΗΝΕΣ εξάγοντας παράνομα τη περιουσία μας για ένα χαρτζιλίκι.
Σαν έρθει η μέρα που θα τη δω στο δρόμο έστω και τα κομμάτια της... γιατί όλοι ξέρουμε μέχρι τα αμελητέα σημαδάκια πάνω στο οποιοδήποτε σημείο της....!!!δεν υπόσχομαι ότι δεν θα τον σκοτώσω.
Συμπέρασμα μου είναι καθαρά θέμα τύχης να μη σου συμβεί κι αν σου τύχει τότε....θα χαλαστείς τόσο πολύ που δε θα θες ούτε να ξαναγοράσεις μηχανή ή οτιδήποτε άλλο υλικό αγαθό γουστάρεις και αγαπάς γιατί ανά πάσα στιγμή κινδυνεύεις να το χάσεις.

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: ATN PANOS στις 24/11/2010 4:20 μμ.

εχετε ποτε σκεφτει οτι καποιοι απο αυτους τους αλητες
μπαινουν σε διαφορα φορουμ και συλλεγουν πληροφοριες που απλοχερα δινουμε??


γιαυτο ειχα προτεινει να κλειδωθει μερος του φορουμ.
http://www.atn-forever.com

4 wheels move the body, 2 wheels move the soul.

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: HelenKoR στις 24/11/2010 4:24 μμ.

ATN PANOS"εχετε ποτε σκεφτει οτι καποιοι απο αυτους τους αλητες
μπαινουν σε διαφορα φορουμ και συλλεγουν πληροφοριες που απλοχερα δινουμε??
"


NAI
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: Native στις 24/11/2010 4:43 μμ.

Τι πληροφορίες δίνουμε δηλαδή?
Είναι γλυκό το γκάζι...στο φρένο είναι η πίκρα...

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: Costas στις 24/11/2010 5:23 μμ.

Δεν ξέρω τί είδους πληροφορίες μπορεί να συλλέγουν οι κλέφτες.Πάντως μέχρι τώρα δεν απάντησε κανείς σ αυτό που ρώτησα στο θρεντ οπότε μάλλον θα πάει για κλείδωμα.Οτι άμα σου βάλουν τη μηχανή στο μάτι θα στη φάνε είναι σχεδόν σίγουρο,αυτό όμως δεν είναι λόγος να μην την κλειδώσεις.Κάποια μηχανή που έχει πάνω 2-3 κλειδαριές μπορεί να θέλει αρκετό χρόνο για να κλαπεί οπότε ο επίδοξος κλέφτης να στραφεί αλλού.
Αυτό που ήθελα να μαζεψουμε είναι κάποια στατιστικά που θα μας βοηθούσαν.Δηλαδή οτι οι τάδε κλειδαριές είναι ευπαθείς,ή οτι οι μισοί είχαν τον τάδε συναγερμό αλλά δε δούλεψε κτλ.
Τέλος πάντων,αφού δεν έγινε κάτι τέτοιο σταματάει εδώ το θέμα.

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: aimiliosbmw στις 24/11/2010 8:47 μμ.

Costas"Δεν ξέρω τί είδους πληροφορίες μπορεί να συλλέγουν οι κλέφτες.Πάντως μέχρι τώρα δεν απάντησε κανείς σ αυτό που ρώτησα στο θρεντ οπότε μάλλον θα πάει για κλείδωμα.Οτι άμα σου βάλουν τη μηχανή στο μάτι θα στη φάνε είναι σχεδόν σίγουρο,αυτό όμως δεν είναι λόγος να μην την κλειδώσεις.Κάποια μηχανή που έχει πάνω 2-3 κλειδαριές μπορεί να θέλει αρκετό χρόνο για να κλαπεί οπότε ο επίδοξος κλέφτης να στραφεί αλλού.
Αυτό που ήθελα να μαζεψουμε είναι κάποια στατιστικά που θα μας βοηθούσαν.Δηλαδή οτι οι τάδε κλειδαριές είναι ευπαθείς,ή οτι οι μισοί είχαν τον τάδε συναγερμό αλλά δε δούλεψε κτλ.
Τέλος πάντων,αφού δεν έγινε κάτι τέτοιο σταματάει εδώ το θέμα."


admin να με συγχώρεσης αν μιλώ με ένταση και βγήκα εκτός θέματος.
H στενοχώρια και η οργή μιλάει αυτές τις μέρες...
Οι συναγερμοί πάντως και τα λουκέτα μόνο αποτρέπουν ή καθυστερούν!!!Μόνο με gps θα ενημερωθούμε για την προσπάθεια παραβίασης και άμεση ενημέρωση για το που οδηγείτε.
Ας μιλήσει κάποιος με τα gps συστήματα τι παίζει κι αν κάποιος έχει βάλει(εγώ ήξερα αλλά τώρα έμαθα για τα καλά και θα βάλω μέχρι στο σώβρακο)ποιο δουλεύει καλυτέρα.
GPS ανεξάρτητο? παράλληλα με συναγερμό? όλα σε ενα νοικοκυρεμένα? κόστη? μάρκες

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: vagtyrp στις 24/11/2010 9:20 μμ.

κωστή, πιστεύω το τόπικ είναι πολύ σωστό, όπως και πιστεύω ότι όλα αυτά τα κωλόπαιδα παρακολουθούν τα φόρουμ.ίσως θα ήταν μια καλή αρχή να μην αναγράφεται ή τουλάχιστον να μην φαίνεται το πού μένουμε, ούτε καν σαν αθήνα ή θεσ/κη κλπ, και βλέπουμε.
όσων αφορά εμένα κουβαλάω πάντα ένα λουκέτο της abus, χωρίς συναγερμό με κόστος 80 ευρώ αν θυμάμαι καλά. επειδή όμως άμα θέλουν να την σηκώσουν θα την σηκώσουν, και δεν σε σώζει ούτε το gps, πληρώνω 600 ευρώ το χρόνο στην interamerican ασφάλεια κλοπής, ολική, που όπως έχω ξαναπεί, είναι η μοναδική που δίνει 100%.καλύτερα έτσι παρά χωρίς μηχανή και το δάνειο να παραμένει........όλα τα άλλα είναι ημίμετρα που πιθανώς να καθυστερήσουν τους ερασιτέχνες, όπως έγινε και στα παιδιά. του αιμίλιου, το είχε και κουκλί...θα το έκλεβα και εγώ, ετσι που το έχει.....
επιπλέον πάντα σε πάρκινγκ, έστω και πιλοτής, καλυμένο με κουκούλα, να μην δίνει στόχο, και .............τύχη...............ή πουλάμε όλοι τα τιγράκια και παίρνουμε βαρκαντέρο που δέν έχει κλαπεί ούτε μία εδώ και 2-3 χρόνια!!!!!!!!!!!!!
τί να πω ,μακάρι να βρεθούν τα κλεμένα και να φάνε ένα γαμήσι τα κωλόπαιδα, που δεν είναι και πολύ παιδάκια...αλλά και αυτοί που τους βοηθούν.....( έχω ακούσει για κύκλωμα με ασφαλιστές, αστυνομικούς κλπ....)

Re: Αντικλεπτικά συστήματα και κλοπές  

  Από: chris34 στις 25/11/2010 9:16 πμ.

Οπως πολυ σωστα ειπε ο Κωστας κανεις δεν απαντησε σε αυτο που ρωτησε!
Που την ειχαμε την μηχανη, τι συναγερμο ειχε, τι κλειδαρια στο δισκοφρενο κτλ κτλ!
καλο θα ηταν να τα αναφερουμε για ολους τους υπολοιπους μηπως και μπορεσουμε να πρυφυλαξουμε λιγο καλυτερα τηις μηχανες μεσα σε αυτο το χαος που υπαρχει.
Ο Βαγγελης πολυ σωστα εχει κανει την ασφαλεια κλοπης και ετσι ισως πρεπει να κανουμε ολοι(χρηματων ευχερεια βεβαια) για να εχουμε λιγο πιο ησυχο το κεφαλι μας βρε αδερφε!
Τωρα για τις πληροφοριες που μπορει να δινουμε δεν νομιζω να εχει να κανει τιποτα αφου παρακολουθουν εσενα προσωπικα και την καταληλη στιγμη "χτυπανε" τα λεγομενα στο φορουμ θα τους σταματησουν;
Τελος παντον το θεμα ειναι να ειμαστε οσο πιο προσεχτικοι μπορουμε και να μην αφηνουμε στο ελεος των καθαρματων τις αγαπημενες μας!!
Λευκος Τιγρης!!see you................