SHOEI XR-1000 vs HJC RPHA-10 PLUS

Re: SHOEI XR-1000 vs HJC RPHA-10 PLUS  

  Από: Tigris3 στις 09/10/2014 11:29 μμ.

Μετά από 6 μήνες με το RPHA 10 plus οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής:
Θετικά: Όμορφο, ελαφρύ, με καλή ποιότητα βαφής, ωραία εφαρμογή (στο δικό μου κεφάλι), καλό εξαερισμό, εύκολη αλλαγή ζελατίνας, δώρο έξτρα ελαφρά φιμέ ζελατίνα, πολύ καλό σφράγισμα της ζελατίνας με τον μπροστινό διακόπτη. Καλή αεροδυναμική, δεν κουνάει στα πολλά χιλιόμετρα και από θέμα θορύβου θα έλεγα ότι είναι κάπου στη μέση, ούτε θορυβώδες ούτε ιδιαίτερα ήσυχο.

Αρνητικά: δεν μου εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη ο μηχανισμός κλειδώματος της ζελατίνας. Τα λουράκια τρίζουν ακουμπώντας στο φελιζόλ εσωτερικά του κράνους με ένα πολύ εκνευριστικό αποτέλεσμα στην οδήγηση. Αναγκάστηκα να προσθέσω υφασμάτινη ταινία στα σημεία τριβής για να μειώσω το θόρυβο. Τα μάγουλα νομίζω πως θα κάτσουν σχετικά γρήγορα. Επίσης η σκούρα φιμέ ζελατίνα είναι πιο ανοιχτόχρωμη από οποιασδήποτε άλλης εταιρείας έχω χρησιμοποιήσει με αποτέλεσμα στον πολύ δυνατό ήλιο να έχω ένα μικρό θέμα. Η υφασμάτινη θήκη του κράνους είναι αρκετά λεπτή και δεν προσφέρει ιδιαίτερη προστασία.

Αυτά από όσα θυμάμαι τώρα. Εν κατακλείδι, για ένα κόστος αγοράς μεταξύ 200-300 ευρώ το θεωρώ μια χαρά προϊόν. Από εκεί και πάνω θα έλεγα ότι υπερκοστολογείται. Ειδικά για 450+€ που βλέπω μερικά σχέδια Lorenzo, όχι δεν αξίζει τόσα. Arai και Shoei είναι σαφώς ποιοτικότερα και καλύτερα κράνη για μένα από το HJC.

Re: SHOEI XR-1000 vs HJC RPHA-10 PLUS  

  Από: orange στις 10/10/2014 12:28 μμ.



ευχαριστώ Νίκο!

Re: SHOEI XR-1000 vs HJC RPHA-10 PLUS  

  Από: θεμης στις 11/10/2014 6:46 μμ.

Λοιπον κατοχος κ εγω οπως γραφω κ πιο πανω...

Το κρανακι μ αρεσει πολυ εμενα...

Εχει πολυ καλη αεροδυναμικη κ δεν κουναει καθολου...η μονες στιγμες που κουναει ειναι οταν εχω πισω αλλον κ σε συγκεκριμενα χλμ...καπου συντονιζει η κατασταση...

Το αθορυβο δεν μπορω να το πω αλλα οχι οτι ενοχλησε κι ολας...

Το πακετακι που τα παρεχει ολα μαζι ειναι μεσα στα +...

Ειναι ελαφρυ,,,δεν περιμενα να το καταλαβω αλλα τελικα ναι...ειναι....το καταλαβα στο riding school που εκανα προσφατα...

Εχει παρα πολυ καλη γωνια ορασης...πραγματικα βλεπεις οσο βλεπει το ματι σου...

ενα σπαστικο που εχει,ειναι οτι καπου καποιες στιγμες κατι σιγοσφυριζει αλλα θα το εντοπισω το ρημαδι...

στα + οτι αεριζεται καλα τα κεφαλι...

κ τελος το υποσιαγωνο πιστευω πως θα κανει δουλεια το χειμωνα αλλα ενοχλει αρκετα οταν πας να βγαλεις το κρανος...


Αυτα κ απο μενα...δλδ...ευχαριστημενος αρκετα!