Εξατμίσεις (2 σε 2) για Bonneville se

Εξατμίσεις (2 σε 2) για Bonneville se  

  Από: makis bonnie se στις 20/05/2012 2:42 πμ.

Γεια χαρά σε όλους, πριν 3 εβδομάδες αγόρασα ένα Bonneville se. Θα ήμουν υπόχρεος αν κάποιος από το forum έχει προσωπική εμπειρία να μου απαντήσει σχετικά με τις ελεύθερες εξατμίσεις (2 σε 2) που προτείνει η triumph. Α) Ο μηχανικός της triumph δηλώνει πως με την αλλαγή εξατμίσεων φίλτρου αέρα και προγράμματος αυξάνεται η ιπποδύναμη και η ροπή περί το 10%, αληθεύει; Β) Στην κατανάλωση – ή και αλλού - τι επιπτώσεις υπάρχουν; Γ) Είδα (και άκουσα) τις εξατμίσεις της British custom, ο ήχος είναι εντυπωσιακός αν και κάπως κραυγαλέος για τα δικά μου γούστα, οι ελεύθερες της triumph (που είναι πανομοιότυπες με τις «μαμά») μου αρέσουν καλύτερα αλλά ακούγοντας τις σε κάποια video στο “you tube” η διαφορά στον ήχο μου φάνηκε πολύ μικρή. Είναι όντως έτσι; Δ) Οι τιμή των 550€ είναι σε όλο το δίκτυο ίδια; Μου φαίνεται πολύ ακριβή όπως επίσης πανάκριβο μου φαίνετε το service λάδια – φίλτρο + φίλτρο αέρα να κοστίζει 205€.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Makis 

Re: Εξατμίσεις (2 σε 2) για Bonneville se  

  Από: green-675 στις 20/05/2012 12:04 μμ.

205!!!!!!!!!
το triple 675 εγινε sprint st 1050 το 2009, το st έγινε tiger sport τέλους του 2016 και το tiger sport έγινε tiger 1200xca τον Φεβρουάριο του 2020!!!!

Re: Εξατμίσεις (2 σε 2) για Bonneville se  

  Από: bonnie στις 20/05/2012 3:09 μμ.

makis bonnie se"Γεια χαρά σε όλους, πριν 3 εβδομάδες αγόρασα ένα Bonneville se. Θα ήμουν υπόχρεος αν κάποιος από το forum έχει προσωπική εμπειρία να μου απαντήσει σχετικά με τις ελεύθερες εξατμίσεις (2 σε 2) που προτείνει η triumph. Α) Ο μηχανικός της triumph δηλώνει πως με την αλλαγή εξατμίσεων φίλτρου αέρα και προγράμματος αυξάνεται η ιπποδύναμη και η ροπή περί το 10%, αληθεύει; Β) Στην κατανάλωση – ή και αλλού - τι επιπτώσεις υπάρχουν; Γ) Είδα (και άκουσα) τις εξατμίσεις της British custom, ο ήχος είναι εντυπωσιακός αν και κάπως κραυγαλέος για τα δικά μου γούστα, οι ελεύθερες της triumph (που είναι πανομοιότυπες με τις «μαμά») μου αρέσουν καλύτερα αλλά ακούγοντας τις σε κάποια video στο “you tube” η διαφορά στον ήχο μου φάνηκε πολύ μικρή. Είναι όντως έτσι; Δ) Οι τιμή των 550€ είναι σε όλο το δίκτυο ίδια; Μου φαίνεται πολύ ακριβή όπως επίσης πανάκριβο μου φαίνετε το service λάδια – φίλτρο + φίλτρο αέρα να κοστίζει 205€.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων"



καλημερα και καλως ηρθες!
καλοταξιδη κ η ομορφη σου!

λοιπον....
αν αλλαξεις εξατμισεις, θα αλλαξεις κ φιλτρα... θα αυξηθει σιγουρα η ιπποδυναμη κ η ροπη, θα νιωσεις το γκαζι σου πολυ πιο ελευθερο, αλλα θα αυξηθει κ η καταναλωση... καμποσο, αλλα οχι σε τραγικο σημειο... για μενα, αξιζει τον κοπο, κ μονο που ακουω αυτον τον ηχο κατω απ τα ποδια μου....
10% αυξηση ομως μου φαινεται πολυ, μονο για αλλαγη τελικων... αν αλλαζες κ λαιμους ισως να επαιρνες κατι παραπανω...
το ζητουμενο σε αυτα τα μηχανακια με τις αλλαγες τελικων, δεν ειναι τοσο η αυξηση ιπποδυναμης, οσο η αισθηση και η απελευθερωση του γκαζιου... κ ο ηχος φυσικα!!!

οι εξατμισεις της british customs (οι τιγκα ανοιχτες ομως), ειναι εκπληκτικες, τις εχω ακουσει απο κοντα, ο ηχος που κανουν δεν παιζεται!! αλλα θεωρω οτι ειναι παρα πολυ ακριβες...
οι ανοιχτες της Triumph ειναι πολυ καλες, εγω αυτες φοραω, ο ηχος που κανουν ειναι ο κλασικος νορτονοΔικυλινδρος.. δυνατος κ μπασος, λιγοτερο απο της b.c. αλλα παρα πολυ καλος... η τιμη τους ειναι γυρω στα 500, αλλα δεν θυμαμαι, μπορω να τσεκαρω την δευτερα κ να σου πω ακριβως.
η διαφορα τους στον ηχο με τις μαμα, δεν ειναι τεραστια, οντως, αλλα ειναι αρκετα ικανοποιητικο, αν θες την γνωμη μου...
με τις μαμα, κανει σαν ραπτομηχανη, με τις ανοιχτες κανει σαν racing ραπτομηχανη !


και τελος, το μικρο σερβις, αυτο που αναφερεις, δεν ξερω που το βρηκες τοσα πολλα λεφτα, αλλα η τιμη σε εξουσιοδοτημενο ειναι κατω απο 100 ευρω!!!!! για την ακριβεια, 75 ειναι τα λαδια, 13 το φιλτρο λαδιου και φιλτρο αερα κανα 10αρικο, κατι τετοιο... ειναι τιμες αντιπροσωπειας, αναρτημενες στα συνεργεια.
στριβω, αρα υπαρχω...

Re: Εξατμίσεις (2 σε 2) για Bonneville se  

  Από: makis bonnie se στις 20/05/2012 4:08 μμ.

“bonnie”σε υπερευχαριστώ για τις ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με τις εξατμίσεις. Όσον αφορά τις British customs δεν είμαι σίγουρος αν μιλάμε για τις ίδιες (http://www.british-customs.com/triumph- ... ckage.html) η τιμή του «EFI Basic Performance Package» βγαίνει στα 770 δολάρια, αν υπολογίσουμε -30% λόγο ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου τότε μιλάμε για αγορά στα 540€ περίπου. Βέβαια δεν έχω υπολογίσει κόστος αποστολής και τοποθέτησης στην Ελλάδα οπότε ίσως να έχεις δίκιο. Τώρα όσον αφορά το service μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ακριβώς που «παίζει» αυτή η τιμή; Η μοτοσικλέτα μου έχει 7.700km και ο λόγος που θα κάνω την συντήρηση των 10.000 Km είναι (σύμφωνα με τον κατασκευαστή) η πάροδος 12 μηνών από το προηγούμενο service. Την τιμή μου την έδωσαν εγγράφως (από το επίσημο δίκτυο φυσικά. Το χαρτί είναι στη διάθεση όποιου επιθυμεί να του το στείλω) οπότε 3 εξηγήσεις υπάρχουν: ή στο κούτελο μου γράφει μ@....κας ή κάτι δεν έχω καταλάβει ή κάποιος εφαρμόζει δική του πολιτική. Οι τιμές υπάρχουν κάπου αναρτημένες; Αν όχι μπορείς σε παρακαλώ να μου προτείνεις κάποιον αξιόπιστο και τίμιο μέσα στο δίκτυο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Makis 

Re: Εξατμίσεις (2 σε 2) για Bonneville se  

  Από: bonnie στις 21/05/2012 7:36 μμ.

οι εξατμισεις της bc ειναι διαφορετικες απο τις αλλες που ελεγα εγω, αυτες μπουμπουνιζουν λιγοτερο!!
αν λες αυτες, τοτε ναι, η οικονομικη διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη..
450 τιμη λιανικης ειναι οι ανοιχτες της Τ, σε οποιοδηποτε official dealer πας να τις βαλεις.. συν το κοστος τοποθετησης... το οποιο ειναι 17-18 ευρω.

οποια κ αν διαλεξεις παντως, ο ηχος θα ειναι καλυτερος κ δυνατοτερος απο των μαμα.

διευκρινιση οσον αφορα το σερβις...
εκ των υστερων ειδα οτι θα κανεις των 10,000χλμ., οποτε
ανακεφαλαιωση:
σερβις 5000χλμ (δηλαδη το μικρο, λαδια κ φιλτρο μονο) : γυρω στα 95 ευρω.

σερβις 10,000:
λαδια 76 ευρω
φιλτρο λαδιου 13 ευρω
φιλτρο αερα 30 ευρω
εργασια 70 ευρω.
συνολο: 189 ευρω, αν μετραω καλα.
τιμες καταλογου αντιπροσωπειας απο την Ηλιοφιλ.


συγνωμη αν παρερμηνευσα, δεν ειχα δει τα χλμ σου..


αυτα...
απο συνεργεια, αν θελεις εξουσιοδοτημενο, εχεις 3 επιλογες: Πιερρακος Αλιμος, Πιερρακος Μιχαλακοπουλου, Ιντερμοτο Πειραιας.
(βλ. ενοτητα με τα συνεργεια)

αν θελεις καποιο αλλο, προτεινομενος ο Σακης Κοντης, ψαξε εδω μεσα κ θα βρεις πολλες πληροφοριες.


αυτα....

στριβω, αρα υπαρχω...

Re: Εξατμίσεις (2 σε 2) για Bonneville se  

  Από: makis bonnie se στις 22/05/2012 1:20 πμ.

“bonnie” και πάλι ευχαριστώ για την αμεσότητα και την ανάλυση σου. Δεν παρερμήνευσες κάτι απλά εγώ δεν ήμουν σαφής σχετικά με τα km. Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ «τσίπης» (βλ. φτηνιάρης) ακόμα και τα 189€ στην δική μου(υποκειμενική φυσικά) αντίληψη και με την έως σήμερα εμπειρία μου φαίνονται ακριβά, τα 206€ δε μου φαίνονται ληστεία για δουλειά που άλλες αντιπροσωπείες χρεώνουν 140€ – 150€. Μάλλον η triumph απευθύνεται σε εύπορους Ελβετούς. Με βλέπω να καταλήγω στον Κοντη μιας και έχει τις καλύτερες αξιολογήσεις στο forum αλλά μου τον έχουν συστήσει και φίλοι. Ελπίζω μόνο να μην έχω πρόβλημα με την εγγύηση. Τέλος, σχετικά με τις εξατμίσεις θα ακολουθήσω την πεπατημένη όπως πρότεινες. Και πάλι σε ευχαριστώ.
Makis 

Re: Εξατμίσεις (2 σε 2) για Bonneville se  

  Από: bonnie στις 22/05/2012 1:30 πμ.

makis bonnie se"Ελπίζω μόνο να μην έχω πρόβλημα με την εγγύηση. "



δεν θα εχεις!
στριβω, αρα υπαρχω...