Βελτιωτικά απόδοσης κινητήρα

Βελτιωτικά απόδοσης κινητήρα  

  Από: Costas στις 20/06/2011 2:08 μμ.

Ψάχνοντας κάτι άλλο και όχι το συγκεκριμένο, έπεσε το μάτι μου σε ένα βιντεο με ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα, που αφορά τα βελτιωτικά απόδοσης. Στο πανεπιστήμιο Oxford Brookes της Αγγλίας διαθέτουν εξοπλισμένες εγκαταστάσεις για το μεταπτυχιακό τους τμήμα Racing Engine Design και έκαναν έρευνα για το πόσο τα διάφορα βελτιωτικά του εμπορίου όντως ανεβάζουν την απόδοση. Το σημαντικό της έρευνας πιστεύω οτι είναι η εγκυρότητα, μιας και τα αποτελέσματα προήλθαν από μετρήσεις και μελέτες σε ειδικά μηχανήματα και όχι με το μάτι ή με την έκτη αίσθηση όπως συνήθως μπορεί να ακούμε σε ιστορίες φίλων.


http://www.youtube.com/watch?v=2jbcCr2ll3c

Με λίγα λόγια και για αυτούς που δε θέλουν να μεταφράζουν, από τις μετρήσεις βρέθηκε οτι αντί να ανεβάζουν την απόδοση τη ρίχνουν από -2% μέχρι -6%.

Υ.Γ. Κάπου ίσως να έχει γίνει τέτοια συζήτηση μέσα στο φορουμ, δεν την βρήκα.

Re: Βελτιωτικά απόδοσης κινητήρα  

  Από: vagtyrp στις 20/06/2011 4:24 μμ.

ωραίο πόστ.....πλάκα πλάκα τώρα προσφέρουν τίποτα αυτά τα βελτιωτικά βενζίνης; και δεν εννοώ αν θα πετάει ο τίγρης μου και θα περνάει τις μπούσες στις στροφές με τρίτη αλλά αν πχ χρησιμοποιούσα κάτι τέτοιο όταν ταξιδεύω και βάζω βενζίνη από τα κωλοβενζινάδικα της εθνικής ( που ούτε τους ξέρεις και πού ούτε θα τους ξαναδείς ), που δεν ξέρεις τί σου βάζουν ,θα προστατεύω τον κινητήρα μου ή του προκαλώ περισσότερη βλάβη;

έκανα ένα γρήγορο τσεκ στο google αλλά τα περισσότερα αποτελέσματα αφορούσαν αυτοκίνητα και οι απόψεις εκεί ήταν κατα κύριο λόγο , ότι έχουν κάποιο αποτέλεσμα σε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων ή ότι αν το παρακάνουμε με τα οκτάνια θα προκαλέσουμε φθορές στο κινητήρα μας σε βάθος χρόνου.

τί λέτε; το έχει δοκιμάσει κανείς ;

Re: Βελτιωτικά απόδοσης κινητήρα  

  Από: patapios στις 20/06/2011 4:46 μμ.

Λεγε τετοιες λαλακιες να σε ακουσει η triumph να μας βγαλει κανενα βελτιωτικο "αντισπαστικο" πιστονιων με 30 ευρω τα 150ml να τρεχουμε κ να μην φτανουμε

Re: Βελτιωτικά απόδοσης κινητήρα  

  Από: sinister στις 20/06/2011 11:32 μμ.

A ωραια,πρωτα οι μαγνητες που ευθυγραμμίζουν τα μορια της βενζινης κ τωρα τα βελτιωτικα. Μια χαρα,απορω πως κυκλοφορουν κ διαφημιζουν οτι εχουν αυξηση της αποδοσης,μηπως αυτο λεγεται παραπλανητικη διαφήμιση?
http://www.mrbike.gr/website/o-pagkos/A ... fotos.html

Re: Βελτιωτικά απόδοσης κινητήρα  

  Από: bekris στις 24/06/2011 11:52 πμ.

Οι mythbusters (αν και δεν ξέρω κατα πόσο είναι έγκυροι διότι δεν έχει δει το συγκεκριμένο επεισόδιο) το είχανε βγάλει myth.
Δεν μπορώ να βρω το Linc ¨ομως ....

Re: Βελτιωτικά απόδοσης κινητήρα  

  Από: Sprinter στις 24/06/2011 12:18 μμ.

Ασχέτως με την χρησιμότητα ή μη συγκεκριμένων προιόντων, μη μπερδεύετε τη βελτίωση της αντικροτικών χαρακτηριστικών του καυσίμου με αύξηση απόδοσης ούτε του ίδιου του καυσίμου ούτε βέβαια του κινητήρα

Ετερον εκάτερον (εμμέσως σχετιζόμενα μεν, διαφορετικά πράγματα δε) και πολλές παρεξηγήσεις ξεκινούν από εκεί. Το diesel π.χ. έχει σαφώς αυξημένη θερμοδυναμική απόδοση, δε σημαίνει πως μπορούμε να βάλουμε diesel στον κινητήρα μας.

Τα βελτιωτικά των αντικροτικών χαρακτηριστικών (δηλ. octane boosters) πρέπει να κρίνονται αυστηρά και μόνο ως πρός το αν πραγματικά παρέχουν βελτιώση των αντικροτικών χαρακτηριστικών και κατα πόσο και όχι αν παρέχουν υψηλότερη απόδοση, ασχέτως αν το marketing των εταιρειών τα διαφημίζει ως τέτοια.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Re: Βελτιωτικά απόδοσης κινητήρα  

  Από: Harrys στις 29/07/2011 12:36 πμ.

Εγω έχω χρησιμοποιήσει παλιότερα το motorcote λάδι σε μηχανή κ αυτοκίνητο να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα διαφορά αλλα σε μια παρουσίαση που αφορούσε τριβές και συμμετείχα κ εγω είδα οτι μείωνονταν από λίγο σε καθόλου το οποίο σημαίνει λιγότερες τριβές σε σασμαν κ κινητήρα...άλλοι μηχανικοί το προτέινουν κ άλλοι σου λένε όχι...