Καλησπέρα παίδες!!!(Τιγκερουπα)

Re: Καλησπέρα παίδες!!!(Τιγκερουπα)  

  Από: komis στις 10/11/2012 1:46 πμ.

Cpt. Haddock"
woosi"Οπως μπορεις να παρατηρησεις υπάρχει διαφορα μιας τάξης μεγέθους. Βαση αυτης της διαφορας λοιπον ο χρονος που θα πρέπει να αναλώσω στο ψαξιμο της σωστης μηχανης ειναι 10πλασιος απο αυτον που πρεπει για εξοπλισμο μιας και κρανος/μπουφαν/γάντια "


Οχι, καμία σχέση. Αυτό ειναι ενα συμπερασμα δικό σου και αυθαίρετο. Αλλα εαν του δώσουμε βαση πρεπει να το αντιστρέψεις και να αφιερώσεις πολλαπλάσιο χρονο στον εξοπλισμο γιατι αυτος θα σε σώσει, όχι η μηχανη.

woosi"Το να βρεις το σωστο κρανος μπουφαν και γάντια ειναι μια διαδικασια 2-3 ωρων, να πας σε 5 μαγαζια και να παρεις αυτο που γουστάρεις."


Οχι, δεν ειναι διαδικασία 2-3 ωρών. Ειναι αρκετα μεγαλυτερη και πρεπει να δεις τι ειδους μπουφαν θες (δερμα / κορντούρα, μεσατο ή 3/4), τι κρανος θες, ποια μαρκα θα ταιριαζει στο κεφαλι σου και πολλα άλλα.

Λυπάμαι εαν αυτα που σου λέω δεν ειναι αυτα που θες να ακούσεις ωστε να βαλεις ενα thank you απο κατω. Ειναι όμως πραγματα που, αρκετοι απο εμας που επισης ξεκινησαμε μεγαλοι (και μεγαλυτεροι) να οδηγούμε, μαθαμε the hard way.

Δεν ειναι κακο να μη γνωριζεις. Κακό ειναι να εκνευριζεσαι επειδη δε γνωριζεις...


Native"Χτύπα το χαλαρά το 800αρι, αρνακι είναι ουτως η αλλως δεν εχεις κατι να φοβηθείς απο ξεσπασματα και επιταχυνσεις, αρκει κι εσυ να εισαι συνετος με το γκάζι. Είναι οπως το είπες, σαν να παίρνεις καποιο απο την 650 κατηγορία. "


Ναι, μονο που η 650 κατηγορια εχει τα μισα αλογα σχεδον σε ιπποδυναμη "


Καλησπέρα κι από εμένα,

Είμαι 33, μετά από 1.5 χρόνο εμπειρία με σκούτερ αποφάσισα να πάρω και μια μηχανή και κατέληξα στο tiger 800, εδώ και ένα μήνα. Δε θεωρώ ότι ακολούθησα την πιο ασφαλή πορεία (250, 600, 800+), έχω όμως πλήρη επίγνωση της ευθύνης κι επειδή σκοπεύω να εξοικιωθώ, κι όχι να σκοτωθώ, έβαλα το περιοριστικό ισχύος της Triumph που κατεβάζει την ιπποδύναμη στα 35 άλογα (περιορίζοντας τις στροφές). 25 ευρώ κομμάτι είναι και θα το συνέστηνα σε κάθε αρχάριο, ώστε να μπορέσει να συνηθίσει στο βάρος και το ύψος της μηχανής χωρίς να έχει το άγχος ότι είναι πολλά τα άλογα.

Συμφωνώ όμως, με τους προλαλήσαντες ότι ακόμα και με το περιοριστικό, χρειάζεται άπειρη προσοχή και σύνεση, να σέβεσαι δηλαδή και να κατανοείς πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι οι δυνατότητες της μηχανής είναι πολύ πιο πάνω από τις δικές σου. Προσοχή: Όχι να το φοβάσαι. Αλλά να το σέβεσαι.

Προς το παρόν το χειρότερο που έχω πάθει είναι ότι έχω καταφέρει να μου πέσει η μηχανή μια φορά (από στάση) γιατί δεν είχα βάλει καλά το πόδι μου. Τη γλύτωσα με ένα σπασμένο φλας και δυο γρατζουνιές στο πλαστικό και τον καθρέφτη. Περιττό να πω ότι συνεχίζω να οδηγώ πολύ συντηρητικά, δεν κάνω χωσίματα στην πόλη, στους επαρχιακούς προσέχω να παίρνω σωστές γραμμές, φρένα πριν, κρατάω αποστάσεις, γενικά οδηγώ όσο μπορώ πιο προβλεπόμενα και ήρεμα, και σίγουρα όχι όπως με το σκούτερ. Πάντως θεωρώ ότι να έχει οδηγήσει κανείς (στην καθημερινότητά του, όχι σε σχολή οδηγών) οτιδήποτε μηχανοκίνητο δίτροχο είναι μεγάλο σχολείο, ειδικά για το που πρέπει να τοποθετείσαι στο δρόμο και για να κατανοείς πως λειτουργεί η συμπεριφορά ενός οχήματος με πίσω κίνηση.

Τέλος είναι αλήθεια ότι εκεί που πρέπει να σπαταληθεί απείρως περισσότερος χρόνος είναι το θέμα του εξοπλισμού. Είναι πολύ λάθος να νομίζει κανείς ότι με 2-3 βόλτες στα μαγαζιά έχει καθαρίσει. Να πάει με κάποιον που ξέρει, που έχει ήδη μηχανή, και να μην τσιγκουνευτεί τα λεφτά του.

Αναφορικά με το test ride πάντως φίλε woosi, δε νομίζω να βρεις αντιπροσωπεία να στο δώσει με "φρέσκο" δίπλωμα...

Αυτά από εμένα και καλώς σας βρήκα!

Re: Καλησπέρα παίδες!!!(Τιγκερουπα)  

  Από: ikarian στις 10/11/2012 10:12 πμ.

Διαβασα και εγω με την σειρα μου ολες τις αποψεις των παιδιων για το θεμα.Βεβαια τωρα δεν ξερω αν παιζει ρολο η γνωμη μου γιατι ισως ο φιλος μας εχει ηδη αγορασει τον μικρο τιγρη.Εγω στα 38 μου μετα απο 12 μεγαλου κυβισμου γιαπωνεζικα μηχανακια και 9 bmw εχω καταληξει να παρω τον μικρο τιγρη.τωρα μικρος με 95 αλογα δεν θα τον ελεγα.Προς θεου δεν λεω οτι καποιος για να τον παρει πρεπει να αλλαξει 20 μηχανες.επειδη το επαγγελμα μου τα τελευταια 5 χρονια ειναι εκπαιδευτης υποψηφιων οδηγων σε εναν μαθητη αν με ρωτουσε τι να παρει θα ελεγα κατι πιο μικρο σε υποδυναμη,πιο ελαφρυ(το 800 ειναι 210 κιλα) και να πατανε πολυ καλα τα ποδια του κατω.Επισης
το tiger ειναι τοσο ωριμη και χρηστικη μηχανη αφου τα κανει ολα απο ταξιδια μεχρι γρηγορη οδηγηση.Θελω να πω οτι το tiger ειναι μια μηχανη η οποια θα κατασταλαξεις μαζι της και οχι να την παρεις για πρωτη μοτοσικλετα αφου σιγουρα εφοσον ειναι η πρωτη θα την βαρεθεις και θα θελεις κατι αλλο και θα ειναι πιο δυσκολο να την δωσεις απο τι ενα πιο μικρου κυβισμου και κοστους.