Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: bonnie στις 22/09/2011 6:27 μμ.

haris"



Βρε σεις.. Μοτοσυκλετιστικο forum ειμαστε και κυριως σκοπος της εκδρομης ειναι να κανουμε βολτα με τις μηχανες μας.. Ναι αμα φαμε απο 1 ωρα σε 10 σπηλαια και μουσεια η εκδρομη δε βγαινει αλλα δεν παμε γι αυτο ! Αλλωστε δε νομιζω σε καμια αλλη εκδρομη να εχουμε κανει λιγοτερα χλμ σε μια μερα..."


δεν παιζει να γινουν επισκεψεις αβερτα κουβερτα σε μουσεια κλπ..
δεν ειμαστε σχολειο σε εκπαιδευτικη εκδρομη...

πχ. ο αρχαιολογικος χωρος του νεκρομαντειου, αν συμπεριληφθει στην τελικη διαδρομη, ειναι σχεδον on the road, δεν καταναλωνεις χρονο ουτε χλμ εκτος διαδρομης.
τα υπολοιπα μουσεια που αναφερατε, δωδωνη κλπ, χρειαζονται χρονο αρκετο.. τουλαχιστον αυτα που γνωριζω.. αυτα που δεν γνωριζω, δεν εχω αποψη..

τα πολλα χλμ τα θελουμε, αλλα οχι σε εξαντλητικο βαθμο... να αντεχουμε ρε παιδι μου το βραδυ να πιουμε κ κανενα καφασι μπυρες.. μην πεσουμε ξεροι για υπνο...

πανελληνια = having fun in EVERY way!
στριβω, αρα υπαρχω...

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: Cpt. Haddock στις 22/09/2011 8:59 μμ.

haris"[...]Βρε σεις.. Μοτοσυκλετιστικο forum ειμαστε και κυριως σκοπος της εκδρομης ειναι να κανουμε βολτα με τις μηχανες μας.. Ναι αμα φαμε απο 1 ωρα σε 10 σπηλαια και μουσεια η εκδρομη δε βγαινει αλλα δεν παμε γι αυτο ! Αλλωστε δε νομιζω σε καμια αλλη εκδρομη να εχουμε κανει λιγοτερα χλμ σε μια μερα..."


Μοτοσυκλεττιστικο φόρουμ που κανονίζει δυο βόλτες το χρόνο με το ζόρι κι αν τα χλμ ειναι πανω απο 300 αρχιζουν οι "γκρινιες" (παϊδακιάδα Mk II)

tharis, μαλλον δεν κατάλαβες τί εγραψα γι' αυτο το ξαναλέω: Εμείς ναι, περάσαμε γαμΑτα στη βόλτα, αλλα ξεκινήσαμε (7 το πρωί) με μονο σκοπο να ΞΕΠΑΤΩΘΟΥΜΕ στα χλμ. Αφου το καταφέραμε, ειμασταν χαρουμενοι. Αλλα είμασταν λιγοι και γνωστοι, παρ' ολα αυτά δυο εγκατέλιεψαν μετα το Τσεπέλοβο και την εκαναν για Γιαννενα.

Είχαμε το πλεονέκτημα του καλου και ζεστου καιρου, της μεγαλης μερας και του γεγονότος οτι δε μας ενδιέφερε τι θα κάνουμε οταν φτάσουμε στο καταφύγιο της Βωβουσας, παρα μονο να ξεραθουμε στο ροχαλητο.

ΕΑΝ καταφέρετε να φύγετε νωρίς (νωρίς εννοω 8 το πρωι), να τηρήσετε ωράριο, να κάνετε λιγες και μετρημένες χρονικά στασεις και να έχετε ενα ρυθμο "τουριστικά σβέλτο" (καιρού επιτρέποντος), τοτε θα είστε πίσω σε μια ανεκτη ώρα για να ξεκουραστείτε και ίσως να έχετε δυνάμεις για έξω.

Ξαναλέω: Η δεύτερη μέρα βγαινει, έστω και ζόρικα. Η τρίτη (μετα τη δεύτερη), με την καμία (εκτός εαν φτάσετε αργα βραδυ πισω).

Αυτα δεν τα λέω απο το κεφάλι μου, αλλα μετα απο καμποσες τέτοιες βόλτες σε αυτά και παρόμοια εδαφη. Μη δινετε σημασία στα λιγα χλμ που βγαζει το γκουγκλ. Δεν έχουν καμία σημασία...

"...all I ask is a tall ship and a star to steer her by..."

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: tharis στις 22/09/2011 10:12 μμ.

@ tommy
Στο google maps πατας αριστερα Get directions και προσθετεις τα destinations που θελεις. Αφου βγαλεις τη διαδρομη που θες δεξια εχει ενα κουμπακι που σου δινει το link του χαρτη και το ποσταρεις εδω περα. Παρε και παραδειγμα απο αυτους που ποσταρα εγω.

@ Captain
Την διαδρομη της δευτερης μερας (την τελευταια που ποσταρα) επειδη την εχω κανει σχεδον ολη με το αυτοκινητο προσφατα (εκτος του κομματιου Ιωαννινα - Ηγουμενιτσα) πιστευω οτι εγω την βγαζω χαλαρα με 2 μικρες στασεις σε 4 ωριτσες.. Εμεις που θα χουμε 8-9 ωρες πιστευεις δλδ οτι θα ζοριστουμε ? Ή ειναι δυσκολοτερη δλδ απο την πρωτη μερα που τα χιλιομετρα ειναι τα διπλα ?

Τη διαδρομη της 3ης μερας πρωτη φορα θα την κανω αλλα και με 50 να πηγαινουμε το μεσημερι θα ειμαστε Μετσοβο! Μαθηματικα ειναι ..

Εννοειται οτι 9:00-9:30 το πρωι θα ξεκιναμε ετσι ...

Οσο για την εκδρομη σας νομιζω οτι κανατε αρκετα παραπανω χιλιομετρα, ε και δεν ησασταν και λιγοι ... ποσοι παραπανω νομιζεις οτι θα ειμαστε εμεις ?

Εμεις παντως εδω οποτε κανονιζουμε βολτα κανουμε 500-600 χιλιομετρα και καποιοι και παραπανω.. Αν τελος παντων καποιος εχει αλλη διαδρομη στο μυαλο του ας την ποσταρει να την δουμε κι αυτη αλλα αν ειναι 150-200 χιλιομετρα για μια μερα να ερθω με το παπι ...
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: Cpt. Haddock στις 22/09/2011 10:28 μμ.

haris"[...]@ Captain
Την διαδρομη της δευτερης μερας (την τελευταια που ποσταρα) επειδη την εχω κανει σχεδον ολη με το αυτοκινητο προσφατα (εκτος του κομματιου Ιωαννινα - Ηγουμενιτσα) πιστευω οτι εγω την βγαζω χαλαρα με 2 μικρες στασεις σε 4 ωριτσες.. Εμεις που θα χουμε 8-9 ωρες πιστευεις δλδ οτι θα ζοριστουμε ? Ή ειναι δυσκολοτερη δλδ απο την πρωτη μερα που τα χιλιομετρα ειναι τα διπλα ? "


Καμια σχ'εση μηχανη με αυτοκίνητο. Τα δε χλμ της πρωτης μέρας ειναι ολα σχεδον ΠΟΛΥ εύκολα (καμια σχεση με τα πανω)

haris"Τη διαδρομη της 3ης μερας πρωτη φορα θα την κανω αλλα και με 50 να πηγαινουμε το μεσημερι θα ειμαστε Μετσοβο! Μαθηματικα ειναι .. "


Πενηντα μαξ ή 50 μωτ (το πρωτο ειναι πιο πιθανο), τεσπα, αφου ετσι νομιζεις (στην πραξη εχει αποδειχθει το αντιθετο πολλες φορες).

Επισημανση: Δεν εχω δει τη δευτερη διαδρομη που ποσταρες και που πιθανον να ειναι πιο ευκολη

haris"Εννοειται οτι 9:00-9:30 το πρωι θα ξεκιναμε ετσι ..."


ΑΑαααααα, τόοοοοσο νωρις (καλές 10 δλδ)

Καλό δρομο παίδες
"...all I ask is a tall ship and a star to steer her by..."

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: green-675 στις 22/09/2011 10:42 μμ.

tharis η βολτα της παρασκευης μικρη και βατη, δηλ ξεκουραστη......υπολογισε και τα χιλ μεχρι να φτασουμε...
του σαββατου να κανονισεις να ειμαστε γιαννενα το αργοτερο μεχρι τισ 6 γιατι το βραδυ μαλλον θα κρεπαλιασουμε προσπαθω να κανονισω ενα ροκ κλαμπακι για μαζεμα.........την κυριακη υπολογισε και τα χλμ της επιστροφης.....οσο για την γυναικα μου επειδη υπαρχουν και ντουκουμεντα σε αυτο το φορουμ εχεις καταλαβει οτι δεν εχουμε μουρμουρες κτλ ειναι εκπαιδευμενη απο πολυ παλια.. αλλα καποιοι συνφορουμιτες θα εχουν θεμα οποτε πρεπει να το προσεξουμε λιγο........
επισης ξενοδοχειο μπορει να κλεισουμε και στο περαμα.......
bonnie κατι διαβασα για τσιπουρομαχιες..... ισχυει?????????????????????????
το triple 675 εγινε sprint st 1050 το 2009, το st έγινε tiger sport τέλους του 2016 και το tiger sport έγινε tiger 1200xca τον Φεβρουάριο του 2020!!!!

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: galileos στις 22/09/2011 10:46 μμ.

Οι διαδρομές μερικές φορές δεν είναι τόσο βατές όσο νομίζουμε. Στο τελευταίο 36ωρο νομίζαμε ότι θα τερματίζαμε περίπου στις 10:00 με 10:30 με "καλό" ρυθμό τα περίπου 800-900 της κάθε ημέρας και ξεκίνημα από τις 8:00 το πρωί, αλλά και τις δύο ημέρες πέσαμε έξω αρκετές ώρες ... όλοι μας!!!

Υπάρχουν παράγοντες που μερικές φορές δεν λαμβάνουμε υπ' όψιν όπως ο ρυθμός των υπολοίπων, οι επιθυμίες (τσιγάρο, φωτό, κωλοβάρεμα στα γρασίδια) και ανάγκες τους (φαί, ξεκούραση, φυσική ανάγκη, κλπ...)!!!

Ο captain σωστά τα λέει γιατί πολλές φορές ο προγραμματισμός ειδικά σε παρόμοιες βόλτες με πολλά άτομα διαφορετικής οδηγικής συμπεριφοράς και διαφορετικών αναγκών καταλήγουν να χάνονται και να έχουν αρκετά χιλιόμετρα και πολλές οδηγικές ώρες απόσταση μεταξύ τους.

Εγώ είμαι μέσα πάντως σε ότι αποφασιστεί, είτε μονός είτε διπλός !!!

Ταξίδια χωρίς προορισμό ...

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: tharis στις 22/09/2011 10:49 μμ.

galileos"....τα περίπου 800-900 της κάθε ημέρας...."


Αυτο νομιζω τα λεει ολα ..! Εμεις θα κανουμε το 1/3
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: galileos στις 22/09/2011 10:53 μμ.

haris"
galileos"....τα περίπου 800-900 της κάθε ημέρας...."


Αυτο νομιζω τα λεει ολα ..! Εμεις θα κανουμε το 1/3 "



Δεν είναι εύκολες οι διαδρομές πάντως. Ο καιρός ίσως είναι μείον ... το πιο πιθανό
Ταξίδια χωρίς προορισμό ...

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: Ecobill στις 26/09/2011 1:18 μμ.

Aν και θα ερχόμουν μόνο για Παρασκευή βράδυ, βλέποντας τις διαδρομές...μου τρέξαν τα σάλια...

Ισως μόνο να αργήσω να ξεκινήσω την Παρασκευή λόγω παρέλασης του μικρού...

Αλλά ελπίζω να μας οργανώσει η Bonnie

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: nfot στις 26/09/2011 6:23 μμ.

Με βλεπω να τελειωνει η εκδρομη και εγω να σιγοτραγουδαω "ειμαι αναπηρος κι εχω αναγκη απ'την αγαπη σας"

Το ρεκορ μου ειναι 950 χιλιομετρα σε μια μερα, Dubrovnik - Βολος. Αλλα με το Fazer και οχι με το Daytona. Και ο πονος ηταν πολυυυυυ μεγαλος την επομενη μερα. Πολυ κατσαβραχο ρε παιδια, γμ τα εργα γμ. Καναμε λαθος επιλογη δρμου και το off road πηγε συννεφο.
"You live more for five minutes, going fast on a bike, than other people do all of their life". -Marco Simoncelli R.I.P.

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: nomad στις 30/09/2011 1:09 πμ.

βρε παιδια ποια ημερομηνια ειναι το ταξιδακι?? θα περασετε συβοτα πριν την παργα??αν ειναι να βαλω στην εισοδο του χωριου μια μπλε σημαια της triumph να σας υποδεχτει
bikes dont leak oil,they mark their territory.

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: nfot στις 30/09/2011 1:13 πμ.

Για το τριημερο της 28ης ειναι η εκδρομη.
Τα Συβοτα μαλλον ειναι εκτος σχεδιασμου, αλλα εσυ φυσικα θα ερθεις προς Γιαννενα να μας βρεις, δε θα ερθεις;
"You live more for five minutes, going fast on a bike, than other people do all of their life". -Marco Simoncelli R.I.P.

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: nomad στις 30/09/2011 1:22 πμ.

εεενοειτεεε να φτιαχτω ψυχολογικα με το περας της σεζον και πριν το ταξιδακι με την κυρα μου και τον τιγρη προς ισπανια! ελπιζω μονο μην βρεχει τοτε..τοχουν τα γιαννενα το βροχερο τεσπα ελπιζω να σας δω κι απο κοντα στεγνους!!!
bikes dont leak oil,they mark their territory.

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: tharis στις 08/10/2011 1:20 πμ.

Για να μη ξεχνιομαστε ξαναποσταρω τις πιθανες διαδρομες!! :

Την Παρασκευη επειδη απ οτι φαινεται λογω της παρελασης αλλοι θα ξεκινησουν πρωι, αλλοι μεσημερι, δεν ποσταρω καποια διαδρομη. Κανουμε μεταξυ μας γκρουπακια 2-3 ατομα και φθανουμε Γιαννενα οπως μας αρεσει!

DAY2/ Εναλλακτικη 1 --> http://g.co/maps/nkw9j

DAY2/ Εναλλακτικη 2 --> http://g.co/maps/hsqpd

Εχουμε πλεον 2 εναλλακτικες για το Σαββατο.

Η πρωτη νομιζω ειναι καπως ευκολοτερη και βολευει περισσοτερο και με τις στασεις. Μαζευομαστε και ξεκιναμε κατα τις 9:00. Με μικρες στασεις ανασυγκροτησης οδευουμε για Παργα. Κατα τις 10:30 θα εχουμε φτασει Ηγουμενιτσα και απο κει αλλη μια ωρα κατα τις 11:30 - 12 παρα θα ειμαστε Παργα οπου θα κατσουμε για καφε. 13:30 - 2 παρα ξεκιναμε για τις πηγες του Αχεροντα για μια μικρη σταση εκει και μετα κατηφοριζουμε για Αρτα-Φιλιππιαδα. Λογικα θα ειμαστε εκει κατα τις 16:00-16:30. Δεν καθομαστε πολυ, οποιος θελει τσιμπαει κανενα σαντουιτσακι να του κοπει η πεινα και γυρναμε Ιωαννινα πριν τις 18:00 οποτε εχουμε ωρα για να ξεκουραστουμε και να κανονισουμε καπου για φαγητο, μετα γλυκο και παει λεγοντας..

Δευτερη εναλλακτικη να παμε Τζουμερκα! Εκκινηση στις 9:00, πιστευω θα ειμαστε πανω στο βουνο στις 10:00+ και με μικρες στασεις στα χωρια φτανουμε Αρτα κατα τις 12:30. Ειτε καθομαστε εκει ειτε κανουμε μια πιο μικρη σταση με σκοπο να ειμαστε κατα τις 14:30 Παργα και να πιουμε εκει καφε. Επειτα ανεβαινουμε για τις πηγες του Αχεροντα, το Σουλι και βγαινουμε απ την αλλη μερια στα Γιαννενα, λογικα λιγο μετα τις 18:00. Αυτη η εκδοχη ειναι πιο απαιτητικη γτ εχει δυσκολο κομματι και στην αρχη και στο τελος, η μεγαλη σταση στην Παργα ειναι λιγο αργα και προυποθεση ειναι να ειναι ο καιρος καλος..! Το βαζω να υπαρχει και το συζηταμε εκεινες τις μερες.

DAY3 --> http://g.co/maps/3w5ah

Η Κυριακη δεν αλλαζει. Βολτα Ζαγοροχωρια-Μετσοβο! Εκκινηση στις 9:00 και με μικρες στασεις στα ζαγοροχωρια οδευουμε για Γρεβενα ! Το πολυ στις 12:30 θα πρεπει να ειμαστε Γρεβενα, πινουμε εκει ενα καφεδακι καμια ωριτσα να ξεκουραστουμε και φευγουμε για το γυρο της Λιμνης των Πηγων και το Μετσοβο. Το πολυ στις 15:30 θα πρεπει παλι να ειμαστε Μετσοβο, 16:00 τα παϊδακια να ειναι στο τραπεζι ετσι ωστε κατα τις 17:30 -6 παρα και πριν νυχτωσει να ξεκιναμε σιγα σιγα για πισω!

Οπως καταλαβαινετε ειναι σημαντικο να ξεκιναμε νωρις το πρωι, χωρις καθυστερησεις και να μην τρωμε χρονο περιμενοντας τους χαμενους-αργοπορημενους στη διαδρομη γι αυτο να προσπαθουμε οσο γινεται να ειμαστε κοντα ο ενας στον αλλον ..
. Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θες ..

Re: Πανελληνια Γιαννενα - οι Διαδρομες  

  Από: redfoot στις 08/10/2011 12:24 μμ.

πολυ ωραιες διαδρομες, μπραβο! Να ρωτησω μονο κατι, η τοσο πρωινη αναχωρηση του Σαββατου ειναι δεδομενη? το λεω επειδη ισως καποια παιδια (me included ) να μπορεσουν να ξεκινησουν Σαββατο ,πολυ νωρίς φυσικα, απο την πολη τους , ωστε να προλαβουν την ομαδα.
the road is made clear when viewed from above..