Login

Πινακας βοηθειας

Εδώ μπορείτε να βρείτε χρήσιμες απαντήσεις για ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με το Forum Triumph Hellas.

Εάν δε βρίσκετε απάντηση στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα στο διαχειριστή.

Βοήθεια

Νέος Κ.Ο.Κ 2013

Τί είδαμε,διαβάσαμε,μας έκανε εντύπωση

Συντονιστής: dimchrist    Κανόνες Δ. Συζήτησης
    Γράφουμε με Ελληνικά και όχι greeklish,εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος.Έτσι διευκολύνουμε τους υπόλοιπους να διαβάζουν τα post μας.Επίσης καλό είναι να γράφουμε με μικρά γιατί τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζουμε.


Νέος Κ.Ο.Κ 2013

Δημοσίευσηαπό Ecobill » 14 Απρ 2013, 20:03

Πριν σας παραθέσω το παρακάτω άρθρο, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι πια, όλα τα διπλώματα οδήγησης θα ανανεώνονται κάθε 15 χρόνια !!!


"Τσουχτερά" πρόστιμα προβλέπει ο νέος Κ.Ο.Κ

Τσουχτερά πρόστιμα στους οδηγούς που «συλλαμβάνονται» να μην έχουν την άδεια οδήγησης ή να διαθέτουν διπλώματα που έχουν λήξει, αλλά και αλλαγές στον τρόπο έκδοσης αδειών οδήγησης, που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής από τη χώρα μας της αντίστοιχης κοινοτικής οδηγίας, προβλέπονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι αλλαγές που έρχονται με την διάταξη που έφερε στη Βουλή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, είναι:

-Πρόστιμο 200 ευρώ για οδηγό μοτοσικλέτας, αυτοκινήτου όταν εντοπίζεται να οδηγεί χωρίς την κατάλληλη άδεια οδήγησης. Επίσης, επανέρχεται η παλαιά διάταξη του ΚΟΚ, με την οποία προβλέπεται ότι αυτός που συλλαμβάνεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν έως δώδεκα μήνες. Αφαιρείται ακόμη η κατεχόμενη άδεια για 30 ημέρες.

-Διπλασιάζεται, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ, το πρόστιμο που επιβάλλεται σε επαγγελματία οδηγό (φορτηγό ή λεωφορείο) εφόσον οδηγεί χωρίς να κατέχει το κατάλληλο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας και αφαιρείται η άδεια οδήγησής του, εφόσον υπάρχει, για 30 ημέρες.

- Πρόστιμο ύψους 20 ευρώ για κάθε ένα έγγραφο που ο οδηγός δεν έχει μαζί του, αντί του ισχύοντος προστίμου των 20 ευρώ για το σύνολό τους.

Ο οδηγός υποχρεούται να φέρει ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει: τη νόμιμη άδεια οδήγησης, την άδεια κυκλοφορίας, το αποδεικτικό ασφάλισης, την απόδειξη τελών κυκλοφορίας και κατά περίπτωση την ειδική άδεια οδήγησης οδηγού Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας, το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγού Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΑDR) και τα λοιπά έγγραφα που απαιτεί η Συμφωνία ADR του ν. 1741/1987, το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων, τη βελτίωση καλής λειτουργίας ταχογράφου, τη βεβαίωση περιοριστή ταχύτητας και το σχετικό αυτοκόλλητο σήμα, καθώς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, βεβαίωση ή πιστοποιητικό απαιτείται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος

-Το κόστος εξέτασης των υποψηφίων οδηγών ορίζεται ότι θα ανέρχεται στα 90 ευρώ.

Ωστόσο, όμως το συνολικό κόστος είναι αυξημένο λόγω της υποχρέωσης παρακολούθησης περισσότερων ωρών μαθημάτων (από 20 ώρες σε 25 ώρες) . Παράλληλα, προβλέπεται χρέωση 30 ευρώ για την εκτύπωση οποιασδήποτε κατηγορίας άδειας οδήγησης. Σε κάθε περίπτωση έκδοσης αντιγράφου οποιασδήποτε κατηγορίας άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής, καταβάλλεται , πέραν του αναγκαίου ποσού για την εκτύπωση της άδειας, και το ποσό των 30 ευρώ. θεσπίζεται παράβολο 10 ευρώ, το οποίο θα πληρώνουν οι υποψήφιοι κάθε φορά που θα επανεξετάζονται σε περίπτωση αποτυχίας.

- Μειώνονται τα ποσά για την αρχική χορήγηση (από 110 ευρώ σε 90 ευρώ), ανανέωση (από 90 ευρώ σε 70 ευρώ) και έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, καθώς και για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (από 70 ευρώ σε 40 ευρώ). Επίσης, με σκοπό τη μείωση γραφειοκρατικών διαδικασιών, ορίζεται ότι η αμοιβή για την πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση καταβάλλεται από τους πολίτες απευθείας στους γιατρούς και όχι μέσω των υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, όπως ισχύει σήμερα.

Επίσης, ορίζεται ότι τα νέα διπλώματα οδήγησης (μοτοσυκλέτες, κατηγορία οδήγησης β΄) θα ανανεώνονται πλέον κάθε δεκαπέντε χρόνια (15 χρόνια) και οι κάτοχοί τους θα περνούν από ιατρικές εξετάσεις (παθολόγος- οφθαλμίατρος). Η διοικητική ισχύς των αδειών οδήγησης που ανανεώνονται πριν από τη συμπλήρωση της ηλικίας των 65 ετών, για όλες τις κατηγορίες αδειών οδήγησης, δεν επιτρέπεται να έχουν ημερομηνία λήξης μεγαλύτερης του 68ου έτους της ηλικίας του κατόχου της άδειας.

Παράλληλα εισάγονται οι νέες κατηγορίες αδειών οδήγησης, οι οποίες δεν υπήρχαν, κατηγορία των μοτοποδηλάτων (ΑΜ), των φορτηγών έως 7,5 τόνων Γ1 (C1) και των λεωφορείων έως 16 θέσεων Δ1 (D1) . Τέλος, το δίπλωμα ΑΜ θα δίδεται και αυτό από τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών.

Να υπενθυμίζουμε τέλος, πως τα νέα διπλώματα οδήγησης έχουν σχήμα πλαστικής πιστωτικής κάρτας με τυποποιημένη ευρωπαϊκή μορφή και αυστηρότερη προστασία της ασφάλειας. Tα παλιά δεν σταματούν να ισχύουν αλλά θα πρέπει να αντικατασταθούν το αργότερο έως το 2033.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόνος... οδηγάω μόνος... ατέλειωτος ο δρόμος... ατέλειωτες στροφές...

www.triumph-motoriders.gr
Άβαταρ μέλους
Ecobill
Εγγεγραμένος χρήστης
 
Δημοσιεύσεις: 757
Εγγραφή: 18 Απρ 2011, 11:52
Τοποθεσία: όλα είναι δρόμος....
Μοτοσυκλέτα: ---


Re: Νέος Κ.Ο.Κ 2013

Δημοσίευσηαπό PTiger800 » 14 Απρ 2013, 21:41

K.O.K. 2013

Αρθρο 1
Με το παρόν, η "Βουλή" των Ελλήνων αποφασίζει ότι:
1. Δεν έχει μαντήλι να κλάψει
2. Δεν την ενδιαφέρει ουδόλως η οδική ασφάλεια
3. Την ενδιαφέρει πολύ να εισπράξει ότι μπορεί περισσότερο.
4. Δεν έχει σκοπό να αστυνομεύσει τον Κ.Ο.Κ. γι αυτό κάνει τις ποινές ακόμα πιο εξοντωτικές στην περίπτωση που φιλοτιμηθεί κάποιος να γράψει κάποιον παραβάτη.
5. Με το προηγούμενο υπ' αρ. 4, δίδεται η δυνατότητα στους πάσης φύσεως πολιτευτές να συνεχίσουν ανενόχλητοι να προσφέρουν έναντι αμοιβής εκδούλευση σε ημέτερους ψηφοφόρους.

Το παρόν θα αποτελέσει νόμο του ελληνικού "κράτους" μετά την δημοσίευσή του στην εφημερίδα της "Κυβερνήσεως".

Άχρηστοι, ανίκανοι, τεμπέληδες, επικίνδυνοι, κουτοπόνηροι, ανεύθυνοι.
Βαρέθηκα να ακούω για νόμους σε αυτή τη χώρα.

Υ.Γ. Να δω αστυνομικό να σταματάει για έλεγχο τη θείτσα που πήρε το τιμόνι στα 60 φεύγα της και παραλίγο να με σκοτώσει προχτές στο Διόνυσο γιατί έκρινε ότι μπορεί να προσπεράσει πάνω στη στροφή και να τη γράψει γιατί δεν έχει ανανεώσει το δίπλωμά της ως όφειλε.
Υ.Γ.2 Να δω να την πληρώνει γιατρός που έδωσε το Ok για να βγάλει δίπλωμα η ως άνω.
...metal under tension, begging you to touch and go...
Άβαταρ μέλους
PTiger800
Εγγεγραμένος χρήστης
 
Δημοσιεύσεις: 965
Εγγραφή: 18 Μάιος 2011, 18:39
Μοτοσυκλέτα: Tiger 800
Όνομα: Πάνος


Re: Νέος Κ.Ο.Κ 2013

Δημοσίευσηαπό kyrkyriakos » 14 Απρ 2013, 21:56

Τα περισσότερα απο αυτά που είναι γραμμένα στο κείμενο,ισχύουν ήδη απο 19/1/13,όχι όμως όλα.Οι αλλαγές στα παράβολα-γιατρούς δεν ισχύουν....ακόμα.Όσο για τη λήξη ισχύος,η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι γιαυτούς που έχουν επαγγελματικά διπλώματα ,οι κατηγορίες πλεον έχουν διαφορετική ημερομηνία λήξη (5 οι επαγγελματικπες και 15να οι ερασιτεχνικές),ενώ μέχρι τώρα είχανε την ίδια..
Άβαταρ μέλους
kyrkyriakos
Εγγεγραμένος χρήστης
 
Δημοσιεύσεις: 405
Εγγραφή: 29 Απρ 2009, 19:31
Τοποθεσία: SERRES
Μοτοσυκλέτα: Speed Triple 1050


Re: Νέος Κ.Ο.Κ 2013

Δημοσίευσηαπό orange » 15 Απρ 2013, 12:58

η ανανέωση των διπλωμάτων πρέπει να γίνει από όλους όσους έχουν βγάλει δίπλωμα πριν από το 1998;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
orange
Εγγεγραμένος χρήστης
 
Δημοσιεύσεις: 163
Εγγραφή: 22 Ιούλ 2009, 15:55
Μοτοσυκλέτα: SPEED TRIPLE 1050


Re: Νέος Κ.Ο.Κ 2013

Δημοσίευσηαπό kyrkyriakos » 15 Απρ 2013, 13:57

orange έγραψε:η ανανέωση των διπλωμάτων πρέπει να γίνει από όλους όσους έχουν βγάλει δίπλωμα πριν από το 1998;

το 1998 απο που προκύπτει;

Βασικά όσοι έχουν ερασιτεχνικά διπλώματα,δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα.Πρέπει να αντικατασταθούν όλα τα έντυπα που έχουν εκδοθεί πριν τις 19/1/13 με νέου τύπου, μέχρι το 2033 :sprinter:
Τώρα εάν θέλετε νέο δίπλωμα, μπορεί όποιος θέλει να το βγάλει και απο τώρα!
Εάν γίνει οποιαδήποτε μεταβολή στο δίπλωμα (απώλεια ,φθορά,επέκταση) πάει στο καινούριο καθεστώς ,δλδ 15ετία,αλλιώς έχει ισχύ μέχρι το 2033, όπως καταλαβαίνετε η η διαφορά είναι 5 χρόνια και αρκετά μακριά απο σήμερα 8) ,για να στεναχωριόμαστε απο τώρα !
Ότι άλλο θέλετε , στη διάθεσή σας.
Άβαταρ μέλους
kyrkyriakos
Εγγεγραμένος χρήστης
 
Δημοσιεύσεις: 405
Εγγραφή: 29 Απρ 2009, 19:31
Τοποθεσία: SERRES
Μοτοσυκλέτα: Speed Triple 1050

Advertisement

  • Similar topics
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Συγγραφέας

Επιστροφή στο Ευρετήριο Δ. Συζήτησης


Επιστροφή στο Άρθρα - Νέα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης