Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...  

  Από: HelenKoR στις 11/01/2009 10:46 πμ.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...

α) δεν πεινούσαν
β) παραγγέλνουν
γ) μαγειρεύουν


I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Μοσχαράκι Κοκκινιστό  

  Από: HelenKoR στις 11/01/2009 10:59 πμ.

Μοσχαράκι κοκκινιστό (για 2 ατομα)

1/2 κιλο μοσχαράκι κομμένο και πλυμένο καλα .
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο
1 κονσέρβα σάλτσας ψιλοκομμένης ντομάτας
λιγο ελαιόλαδο
λιγη κανέλα (στην μύτη του κουταλιού)
αλάτι
πιπέρι

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι μεχρι να ροδοκοκκινίσει .
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο . Μολις το κρεμμύδι χρυσαφισει προσθέτουμε την σαλτσα ντομάτας , τα μπαχαρικά και νερο μέχρι να καλύψει το κρέας . Το αφήνουμε να σιγοβρασει μεχρι να δέσει η σαλτσα και να ετοιμαστεί το κρεας . Καπακώνουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε . Αν το νερο εξατμιστεί αλλά το κρεας δεν ειναι έτοιμο ακομα τοτε προσθέτουμε κι άλλο νερό . Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες (κατα προτίμηση) ή πουρέ ή ρύζι .

Είναι πιο εύκολο απ'οτι ακούγεται !
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Κέικ με πορτοκάλι  

  Από: HelenKoR στις 11/01/2009 11:19 πμ.

Κέικ με πορτοκάλι

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη( ή και λίγο παραπάνω)
5 αυγά
1 κούπα χυμό από πορτοκάλι, με 1 σφηνάκι κονιάκ μέσα
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες (ή και τα δύο)
2 σοκολάτες κουβερτούρες 125 γρ η κάθε μία
2 κουταλιές βούτυρο
125 ml κρέμα γάλακτος (μισό κουτί)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ανάβουμε το φούρνο, να προθερμαίνεται στους 190-200 βαθμούς .
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη , να ασπρίσει και να αφρατύνει . Προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα , ένα ένα τα αυγά , το ξύσμα , τις βανίλιες , και το χυμό . Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι , και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθεί κι αυτό καλά στη ζύμη . Ψήνουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη , για 50 λεπτά . Για να βεβαιωθούμε οτι το κέικ είναι έτοιμο βυθίζουμε ενα μαχαίρι στο κεικ και κατόπιν το βγάζουμε . Αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο . Αν έχει υπολείμματα πάνω τότε θέλει κι άλλο ψήσιμο .
Με ενα μαχαίρι κόβουμε την μια κουβερτούρα σε κομμάτια . Μόλις βγάλουμε το κέικ απο τον φούρνο , καυτό όπως είναι , βυθίζουμε τα κομμάτια κουβερτούρας γύρω γύρω στα σκασίματα του κέικ . Επειδή είναι ζεστό το κέικ η κουβερτούρα θα λιώσει αμέσως . Αυτή η τεχνική λέγεται "σφήνες σοκολάτας" . Ξεφορμάρουμε μετά από 20 λεπτά .
Αφήνουμε να κρυώσει , και φτιάχνουμε την επικάλυψη :
Λιώνουμε την άλλη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί* . Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος . Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε το κέικ, φροντίζοντας να τρέξει και στα πλάγια .

* (Bain-Marie). Τεχνική μαγειρέματος. Περιλαμβάνει δύο σκεύη, το ένα μαγαλύτερο από το άλλο. Στο μεγαλύτερο βάζουμε νερό και στο μικρότερο τη σάλτσα / σούπα / σοκολάτα κλπ και το τοποθετούμε μέσα στο πρώτο σκεύος. Το νερό του πρώτου σκεύους, καθώς βράζει, ζεσταίνει το περιεχόμενο του δεύτερου σκεύους, το οποίο είναι συνήθως ευαίσθητο και δεν μπορούμε να το βάλουμε κατευθείαν πάνω στο μάτι.

Βέβαια μπορούμε απλά να χρησιμοποιήσουμε ενα μπρίκι για να λιώσουμε την σοκολάτα αλλά θα πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια και να είναι σε χαμηλή φωτιά .
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...  

  Από: Polymhxanos στις 11/01/2009 1:39 μμ.

Θεωρητικώς όλα αυτά, φυσικά...
1748 μίλια >>> http://forcev4.blogspot.gr/2017/08/1748-miles.html

Re: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...  

  Από: HelenKoR στις 11/01/2009 1:40 μμ.

Polymhxanos"Θεωρητικώς όλα αυτά, φυσικά..."


τι θεωρητικώς ? δεν καταλαβα το σχόλιο
και μια χαρα πρακτικως ολα αυτα

I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...  

  Από: Polymhxanos στις 11/01/2009 2:54 μμ.

Μια χαρά το κατάλαβες το σχόλιο αλλά τέσπα, ας το πιστέψουμε ότι δεν το κατάλαβες...
1748 μίλια >>> http://forcev4.blogspot.gr/2017/08/1748-miles.html

Re: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...  

  Από: TRAPATONI στις 11/01/2009 4:59 μμ.

παντως ωραιες οι συνταγες. ετσι για να μαθαινουμε και εμεις οι παλιοφοιτητες και να πουλαμε λιγο μουρη!!!!
το θεμα ειναι να ειναι και ψιλοευκολες μην παρει φωτια κανενα σπιτι και ανατιναχτουμε! το λεω επειδη πιανουν τα χερια μου!!!!!!

Re: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...  

  Από: icet στις 12/01/2009 12:05 μμ.

Ελένη γιατί δε μαζευόμαστε προς τα κει να μας κάνεις και το τραπέζι με τις ωραίες συνταγές που ξέρεις; :lol1

Πάντως ακόμη και οι συνταγές χρειάζονται , βάλε κι άλλες.
---biip biip---

Re: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...  

  Από: HelenKoR στις 12/01/2009 5:35 μμ.

ice"Ελένη γιατί δε μαζευόμαστε προς τα κει να μας κάνεις και το τραπέζι με τις ωραίες συνταγές που ξέρεις; :lol1
"


μπορουμε να μαζευτουμε και σε καποιου αλλου το σπιτι ! :-D δεν χρειαζεται να κανω χαλια την κουζινα της μαμας :mrgreen :evil
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...  

  Από: Aris. στις 31/03/2009 11:54 μμ.

Αυγά ματια.

2-3 Αυγά
Ελαιόλαδο
ένα κουτάλι τις σούπας
τηγάνι


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ανοίγεις το μάτι τις κουζίνας ,
βάζεις το τηγάνι,
ρίχνεις λάδι μέχρι να στρωθεί η επιφάνεια του τηγανιού,
spas τα αυτά (με τρόπο) και τα ρίχνεις προσεκτικά στο λάδι , περιμένεις μέχρι να ασπρισει το περίγραμμα του αυγού και αρχίζεις με το κουτάλι να παίρνεις λίγο λάδι και να το ρίχνεις πάνω στο κρόκο του αυγού.

επαναλαμβάνετε πολλάκις. ( για μερακλήδες που θέλουν ομοιόμορφο τηγάνισμα του αυγού)

Και.. τα αβγά σας είναι έτοιμα...

Στο ίδιο λάδι ρίχνεις και ένα λουκάνικο κομμένο σε φέτες (για να μην αργούμε , να τηγανιστεί γρήγορα)

αφού τηγανιστούν από την μια μεριά ,σε 3 λεπτά περίπου αφού το λάδι είναι ήδη αρκετά ζεστό, τα γυρνάμε και από την άλλη.
με 0.80€ χτυπάς και μισό κιλό χωριάτικο από το φούρνο και είσαι έτοιμος να τουμπανιάσεις !

Είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται!

Καλή σας όρεξη !!
================================================================================================

I have a simple philosophy: Fill what's empty. Empty what's full. Scratch where it itches.

Re: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...  

  Από: fethry στις 01/04/2009 10:15 πμ.

Aris."2-3 Αυγά
Ελαιόλαδο
ένα κουτάλι τις σούπας
τηγάνι
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Στο ίδιο λάδι ρίχνεις και ένα λουκάνικο κομμένο σε φέτες (για να μην αργούμε , να τηγανιστεί γρήγορα)
αφού τηγανιστούν από την μια μεριά ,σε 3 λεπτά περίπου αφού το λάδι είναι ήδη αρκετά ζεστό, τα γυρνάμε και από την άλλη."

λουκάνικο?
ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες αλλά κάπου εκεί κόλλησα...
if it's stupid and it works, it ain't stupid...

Μακαρόνια με σάλτσα  

  Από: HelenKoR στις 01/04/2009 11:22 πμ.

Μακαρόνια με σάλτσα

μακαρονια
αλατι
νερο

Για την σαλτσα :
λιγο λαδι
2-3 κρεμμυδια
3 σκελιδες σκορδο
πιπερια (κατα βουληση)
1 κυβο knorr βοδινο
1/2 κουτι σαλτσα ντοματας ψιλοκομμενη (μην ανησυχειτε !το πουλανε ετοιμο στο super market)
αλατι
πιπερι
ελαχιστη ριγανη

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Για τα μακαρονια δεν χρειαζεται να πω τιποτα . Ακολουθουμε τις οδηγιες που υπαρχουν στην συσκευασια .
Προσοχη ! Βαζουμε νερο στην κατσαρολα , το αφηνουμε να βρασει και μετα προσθετουμε το αλατι και τα μακαρονια .

Για την σαλτσα τωρα :
Ψιλοκοβουμε τα κρεμυμυδια , το σκορδο και την πιπερια . Σε ενα μικρο κατσαρολακι βαζουμε το λαδι και τσιαγαριζουμε τα ψιλοκομμενα υλικα μας . Μολις μαλακωσει το κρεμμυδι προσθετουμε τον κυβο knorr . Μετα ριχνουμε την ντοματα , το αλατι και το πιπερι . Αφηνουμε να βρασουν . Στο τελος και λιγο πριν καει .... εεεε... πριν το κατεβασουμε απο την φωτια ριχνουμε λιγη ριγανι .

bon appetite
I'm a Supergirl, and Supergirls just ride.

Re: Μακαρόνια με σάλτσα  

  Από: Cpt. Haddock στις 01/04/2009 1:54 μμ.

HelenKoR"Μακαρόνια με σάλτσα
[...]
Για την σαλτσα τωρα :
Ψιλοκοβουμε τα κρεμυμυδια , το σκορδο και την πιπερια . Σε ενα μικρο κατσαρολακι βαζουμε το λαδι και τσιαγαριζουμε τα ψιλοκομμενα υλικα μας . Μολις μαλακωσει το κρεμμυδι προσθετουμε τον κυβο knorr . Μετα ριχνουμε την ντοματα , το αλατι και το πιπερι . Αφηνουμε να βρασουν . Στο τελος και λιγο πριν καει .... εεεε... πριν το κατεβασουμε απο την φωτια ριχνουμε λιγη ριγανι .

bon appetite
"


Tip: Καλό είναι να ρίχονυμε λίγη ζάχαρη στη σάλτσα γιατι η ντομάτα έχει την τάση να ξυνίζει λίγο
"...all I ask is a tall ship and a star to steer her by..."

Re: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...  

  Από: Sprinter στις 01/04/2009 2:01 μμ.

Τα μυστικά που κάνουν την διαφορά:

1. Δεν παραβράζουμε τα μακαρόνια

2. Δεν τα ξεπλένουμε

3. Δεν τα σωτάρουμε

4. Οταν βγάλουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίσουμε στο σουρωτήρι τα ρίχνουμε μεσα στο τηγάνι που γίνεται η σάλτσα, τα ανακατέβουμε λίγο και τα σερβίρουμε από εκεί.

5. Η σάλτσα θέλει ΑΡΓΟ σιγοβράσιμο. Να πάρει την ώρα της και να μη μυρίζει τοματίλα.
[size=150:kwyu1eq0]Να βάλω Amsoil στη φρέζα η κάτι με μικρότερο shear strength αλλά υψηλότερο film strength και καλύτερες απορυπαντικές ιδιότητες? Ε? Τι λέτε? Για το χορτοκοπτικό τι συνιστάται?

Σήμερα φταίνε τα χιτώνια για τα πιστόνια. Αύριο βλέπουμε

Re: Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ...  

  Από: coot στις 01/04/2009 2:24 μμ.

Sprinter"Τα μυστικά που κάνουν την διαφορά:

1. Δεν παραβράζουμε τα μακαρόνια

2. Δεν τα ξεπλένουμε

3. Δεν τα σωτάρουμε

4. Οταν βγάλουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίσουμε στο σουρωτήρι τα ρίχνουμε μεσα στο τηγάνι που γίνεται η σάλτσα, τα ανακατέβουμε λίγο και τα σερβίρουμε από εκεί.

5. Η σάλτσα θέλει ΑΡΓΟ σιγοβράσιμο. Να πάρει την ώρα της και να μη μυρίζει τοματίλα."

Δεν τα ξεπλένουμε σε περίπτωση που θα φαγωθούν εκείνη τη στιγμή αλλιώς σε περίπτωση που θέλουμε να τρώμε μακαρόνια για μια βδομάδα τα ξεπλένουμε για να μη γίνουν λάσπη
[color=red:2cjktgro] Driving with my darling
faster than I should
Driving with my darling
Forever if we could