PTiger800 έγραψε:CK1 έγραψε:Τεχνική που χρησιμοποιώ είναι η ίδια που χρησιμοποιούσα τόσα χρόνια με το pegaso (αρκετά ελαφρύτερο) αλλά εδώ νομίζω ότι το βάρος δεν είναι θέμα.
Συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω και εγώ ότι είναι θέμα τεχνικής. Μέχρι να μάθεις την τεχνική (ειδικά αν είσαι "γιωτάς", όπως ήμουν εγώ όταν πρωτοπήρα τον Τίγρη μου), φοβάσαι ότι δεν θα μπορέσεις να χειριστείς το βάρος της μοτοσυκλέτας. Η μ@λακία που έκανα εγώ ήταν ότι κρατούσα τη μηχανή (από φόβο μη μου πέσει) λίγο προς το μέρος μου. Έτσι όμως δεν πατούσαν και τα δύο πόδια του κεντρικού stand κάτω και όταν τραβούσα τη μοτοσυκλέτα προς τα πίσω για να ανέβει στο stand, έπρεπε να τραβήξω στην ουσία όλο το βάρος...Μόλις κατάλαβα ότι απλώς κρατώντας λίγη κόντρα στο κεντρικό stand με το πόδι η μηχανή έμενε όρθια χωρίς κόπο (αρκε να πατάνε και τα δύο πόδια του κεντρικού), έφυγε το αγχος και μπόρεσα να μάθω τελικά την τεχνική.
Επιπλέον, κάποιοι βολέυονται να τραβάνε προς τα πάνω τη βάση των μαρσπιέ του συνεπιβάτη (αντί για τα χερούλια του συνεπιβάτη) για να σηκώσουν Tiger800, γιατί είναι πιο χαμηλά και δίνει λίγο καλύτερο μοχλό. Είναι και πιο βρώμικα βεβαια....
Αρα σωστά έγραψε ο CK1... Τεχνική
Κατ' αρχάς ζήτω σύγνώμμη γιάτι βγαίνω off topic. Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα αφού διαπίστωσα ότι η τεχνική μου είναι μια χάρα σε αντίθεση με το σταντ της μηχανής. Συγκεκριμένα το μαστόρι? που το τοποθέτησε έχει κάνει λάθος και μου τοποθέτησε το σταντ του XC το οποίο έχει και άλλο κώδικό και είναι κάποια εκατοστά μεγαλύτερο!!!