Login

Ανάκληση Tiger 800 & 800xc

Ανακλήσεις και επίσημες ανακοινώσεις από την εταιρεία για θέματα που αφορούν τις μοτοσυκλέτες.

Re: Ανάκληση Tiger 800 & 800xc

Δημοσίευσηαπό CK1 » 23 Νοέμ 2011, 17:36

PTiger800 έγραψε:
CK1 έγραψε:Τεχνική που χρησιμοποιώ είναι η ίδια που χρησιμοποιούσα τόσα χρόνια με το pegaso (αρκετά ελαφρύτερο) αλλά εδώ νομίζω ότι το βάρος δεν είναι θέμα.

Συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω και εγώ ότι είναι θέμα τεχνικής. Μέχρι να μάθεις την τεχνική (ειδικά αν είσαι "γιωτάς", όπως ήμουν εγώ όταν πρωτοπήρα τον Τίγρη μου), φοβάσαι ότι δεν θα μπορέσεις να χειριστείς το βάρος της μοτοσυκλέτας. Η μ@λακία που έκανα εγώ ήταν ότι κρατούσα τη μηχανή (από φόβο μη μου πέσει) λίγο προς το μέρος μου. Έτσι όμως δεν πατούσαν και τα δύο πόδια του κεντρικού stand κάτω και όταν τραβούσα τη μοτοσυκλέτα προς τα πίσω για να ανέβει στο stand, έπρεπε να τραβήξω στην ουσία όλο το βάρος...Μόλις κατάλαβα ότι απλώς κρατώντας λίγη κόντρα στο κεντρικό stand με το πόδι η μηχανή έμενε όρθια χωρίς κόπο (αρκε να πατάνε και τα δύο πόδια του κεντρικού), έφυγε το αγχος και μπόρεσα να μάθω τελικά την τεχνική.
Επιπλέον, κάποιοι βολέυονται να τραβάνε προς τα πάνω τη βάση των μαρσπιέ του συνεπιβάτη (αντί για τα χερούλια του συνεπιβάτη) για να σηκώσουν Tiger800, γιατί είναι πιο χαμηλά και δίνει λίγο καλύτερο μοχλό. Είναι και πιο βρώμικα βεβαια....

Αρα σωστά έγραψε ο CK1... Τεχνική

Κατ' αρχάς ζήτω σύγνώμμη γιάτι βγαίνω off topic. Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα αφού διαπίστωσα ότι η τεχνική μου είναι μια χάρα σε αντίθεση με το σταντ της μηχανής. Συγκεκριμένα το μαστόρι? που το τοποθέτησε έχει κάνει λάθος και μου τοποθέτησε το σταντ του XC το οποίο έχει και άλλο κώδικό και είναι κάποια εκατοστά μεγαλύτερο!!!
Άβαταρ μέλους
CK1
Newbie
Progress to next rank:
46%

Μοτοσυκλέτα: Triumph 800
Όνομα: Χάρης

Δημοσίευσηαπό PTiger800 » 23 Νοέμ 2011, 18:06

CK1 έγραψε:Συγκεκριμένα το μαστόρι? που το τοποθέτησε έχει κάνει λάθος και μου τοποθέτησε το σταντ του XC το οποίο έχει και άλλο κώδικό και είναι κάποια εκατοστά μεγαλύτερο!!!

Καλά εσύ πώς το πήρες χαμπάρι ότι έκανε τέτοια ματσακονιά το μαστόρι;
"Πάρε μια δυνατή μοτοσυκλέτα, πάρε αν θες και το κορίτσι σου μαζί
κι όλα αυτά που σου τη σπάνε ξεχασε τα, όσοι το 'καναν δεν ήταν χαζοι..."
Άβαταρ μέλους
PTiger800
Εγγεγραμένος χρήστης

Μοτοσυκλέτα: Tiger 800
Όνομα: Πάνος

Δημοσίευσηαπό CK1 » 24 Νοέμ 2011, 00:59

PTiger800 έγραψε:
CK1 έγραψε:Συγκεκριμένα το μαστόρι? που το τοποθέτησε έχει κάνει λάθος και μου τοποθέτησε το σταντ του XC το οποίο έχει και άλλο κώδικό και είναι κάποια εκατοστά μεγαλύτερο!!!

Καλά εσύ πώς το πήρες χαμπάρι ότι έκανε τέτοια ματσακονιά το μαστόρι;

Βασικά την ψιλιάστηκα όταν διάβασα στην ανακοίνωση της ανάκλησης για τα σταντ 2 κωδικούς Α9778004 και Α9778005 για το απλό και το XC. Ψάχνω και στο ίντερνετ και βλέπω ότι όντως υπάρχουν 2 διαφορετικά (κοντό και μακρύ). Οπότε πάω στο μάγαζι και μου βγάζει 1 σταντ για το απλό. Βάζοντάς το δίπλα ήταν γύρω στα 5 εκαστοτά κοντύτερο. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν...
Άβαταρ μέλους
CK1
Newbie
Progress to next rank:
46%

Μοτοσυκλέτα: Triumph 800
Όνομα: Χάρης

Δημοσίευσηαπό pan0s78 » 09 Δεκ 2011, 20:39

σήμερα πήγα για την "αναβάθμιση" ... ποιο πρόγραμμα πρέπει να μπει (εξάτμιση μαμά);
σε εμένα έβαλε το 020631, ενώ σαν επιλογή είχε και το 020630. Μου φάνηκε ότι το διάλεξε στην τύχη και για αυτό ρωτάω! Έκανα λίγα χλμ σήμερα και δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα διαφορά.
Τα μανιτάρια είναι πιο χρήσιμα από το κράνος ?
Άβαταρ μέλους
pan0s78
Newbie
Progress to next rank:
44%

Μοτοσυκλέτα: Tiger 800
Όνομα: Παναγιώτης

Δημοσίευσηαπό Harrys » 13 Δεκ 2011, 22:11

Κ εγω είχα κάνει πριν απο καμία 10αρια μέρες το update διαφορά δεν κατάλαβα μόνο μου ανέβηκε η κατανάλωση λίγο που μπορεί να μην φταίει κ το update...αλλά το χέρι μου! :frrr:
Harrys
Newbie
Progress to next rank:
50%

Μοτοσυκλέτα: Tiger 800 ABS
Όνομα: Harrys

Δημοσίευσηαπό Visk » 13 Φεβ 2012, 19:07

Σημερα μιας και εβγαλε λιγο ηλιο ειπα να "καθαρισω" λιγο τον Τιγρη και τι να δω!!!
Το διπλο σταντ βρισκει πανω στο πισω ψαλιδι και το εχει καταγρατζουνισει απο κατω.
Πριν 2 Βδομαδες ειχα παει στο συνεργειο Στον Πειραια (πειτε με μαλακα) και εκανα παραπονο
για το σταντ οτι κανει θορυβο, και μου αλαξε ελατηρια, καμια διαφορα...
Επισης να σημειωθει οτι το ειχα ξαναπαει και οταν ανακοινωθηκε η ανακλιση για να κανω
και την πρωτη αλαγη λαδιων και μου ειχε πει "ολα κομπλε"
απο οτι καταλαβενω το λαστιχακι "stoper" ειναι μικρο για να σταματισει το σταντ με
αποτελεσμα αφτο να τερματιζει πανω στο ψαλιδι.
Φταιω εγω τωρα να ζιτησω καινουριο ψαλιδι? η θα ειμαι υπεβολικος?
Εγω Ποτε θα Μαθω να Κανω Σουζες?
Άβαταρ μέλους
Visk
Εγγεγραμένος χρήστης

Μοτοσυκλέτα: Tiger 800XC ABS
Όνομα: George

Δημοσίευσηαπό Panos69 » 13 Φεβ 2012, 20:20

Visk έγραψε:Σημερα μιας και εβγαλε λιγο ηλιο ειπα να "καθαρισω" λιγο τον Τιγρη και τι να δω!!!
Το διπλο σταντ βρισκει πανω στο πισω ψαλιδι και το εχει καταγρατζουνισει απο κατω.
Πριν 2 Βδομαδες ειχα παει στο συνεργειο Στον Πειραια (πειτε με μαλακα) και εκανα παραπονο
για το σταντ οτι κανει θορυβο, και μου αλαξε ελατηρια, καμια διαφορα...
Επισης να σημειωθει οτι το ειχα ξαναπαει και οταν ανακοινωθηκε η ανακλιση για να κανω
και την πρωτη αλαγη λαδιων και μου ειχε πει "ολα κομπλε"
απο οτι καταλαβενω το λαστιχακι "stoper" ειναι μικρο για να σταματισει το σταντ με
αποτελεσμα αφτο να τερματιζει πανω στο ψαλιδι.
Φταιω εγω τωρα να ζιτησω καινουριο ψαλιδι? η θα ειμαι υπεβολικος?

Δεν θα φταις καθόλου... Σύμφωνα με αυτά που λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι συνάδελφοι στο forum τους, αναμένεται ανάκληση από την Triumph για τα κεντρικά σταντ (800 και 800 XC) και αν χρειάζεται θα γίνεται και αντικατάσταση του ψαλιδιού επειδή το σταντ βρίσκει εκεί όπως λες κι εσύ.

'Ολα αυτά θα γίνουν λέει σε 3-4 μήνες! :|
Προφανώς τώρα γίνεται σοβαρή μελέτη και δοκιμές, οι οποίες βέβαια δεν έγιναν παλαιότερα.

'Ηδη το κεντρικό σταντ έχει εξαφανιστεί από την λίστα με τα αξεσουάρ :evilblack:

Η αλλαγή των ελατηρίων με σκληρότερα και η αλλαγή του στοπ με μεγαλύτερο (σε προηγούμενη ανάκληση) ΔΕΝ έλυσε κανένα πρόβλημα.

Είπαμε ότι πήραμε καινούργιο μοντέλο και αποδεχόμαστε να παίξουμε και λίγο τους beta testers αλλά όχι κι έτσι... :twisted:

Επίσης, από την εποχή που ήδη στο Internet είχε γίνει γνωστό το πρόβλημα με το σταντ, και το ξέρανε και τα κεντρικά στην Αγγλία, ζήτησα διάγνωση για το χτύπημα από πρώην "εξουσιοδοτημένο", νυν "εξειδικευμένο" και ότι-νάναι συνεργείο.

Βεβαίως όλα προτάθηκαν ως διάγνωση για το πρόβλημα του έντονου θορύβου στις λακούβες (μπαγκαζιέρα, πινακίδα, εργαλεία, περιεχόμενο μπαγκαζιέρας κ.ο.κ.) εκτός από αυτό που υποψιαζόταν ήδη όλος ο κόσμος. Και βέβαια η διάγνωση ΔΕΝ περιλάμβανε ένα σκύψιμο από κάτω. :evil:

Μου πέρασε από το μυαλό να τους ενημερώσω για τις εξελίξεις (όπως είχα κάνει και για την αναβάθμιση της ECU) αλλά δεν ασχολήθηκα περαιτέρω μιας και τότε δεν ήταν 100% σίγουρο.

Προφανώς, υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θέμα με την επικοινωνία της μαμάς Triumph με την ελληνική αντιπροσωπεία, εκτός αν εμείς νομίζουμε ότι ξέρουμε καλύτερα από τα Αγγλάκια και αρχειοθετούμε τις ενημερώσεις εκεί που ξέρουμε.

Όπως είχα κάνει και για την αναβάθμιση της ECU, θα μιλήσω με Αγγλία κατευθείαν και θα σας ενημερώσω για να πάτε ενημερωμένοι στα συνεργεία σας.
Καλό θα τους κάνετε.
Θα ήθελα και μια πιο "επίσημη" άποψη μιας και υπάρχει μια επαφή με την ελληνική αντιπροσωπεία εδώ στο forum.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Φόρτωσα πάλι!
Άβαταρ μέλους
Panos69
Εγγεγραμένος χρήστης

Δημοσίευσηαπό petros1479 » 13 Φεβ 2012, 20:59

οταν βλεπω αυτο το θεμα να ξαναβγαινει στην επιφανεια μου κοβονται τα ποδια!!! :|
δεν προκειτε να βαλω διπλο σταντ!
HIGHWAY TO HELL.
Άβαταρ μέλους
petros1479
Εγγεγραμένος χρήστης

Highscores: 1
Μοτοσυκλέτα: τιγρης 800 xc καταμαυρος και πολυ αγριος!
Όνομα: Πέτρος

Δημοσίευσηαπό Panos69 » 13 Φεβ 2012, 21:16

petros1479 έγραψε:οταν βλεπω αυτο το θεμα να ξαναβγαινει στην επιφανεια μου κοβονται τα ποδια!!! :|
δεν προκειτε να βαλω διπλο σταντ!

Το αντίθετο! Τώρα είναι ΟΚ να βάλεις την νέα έκδοση (όταν βγει).
Άβαταρ μέλους
Panos69
Εγγεγραμένος χρήστης

Δημοσίευσηαπό Visk » 13 Φεβ 2012, 21:23

Απλα δεν κρυβω οτι νιοθω και λιγες τυψεις γιατι το ακουγα τοσο καιρο να κοπαναει
και δεν μου εκοψε οτι εκει που κοπαναει κανει ζημια!!!
Με χαλαροσες πολυ που μου ειπες για καλιψη ψαλιδιου απο εγγυηση αν και φοβαμαι οτι
θα μου πουν πως κανεις ετσι για λιγες γρατζουνιες και τετοια...
Άβαταρ μέλους
Visk
Εγγεγραμένος χρήστης

Δημοσίευσηαπό Panos69 » 13 Φεβ 2012, 21:26

Visk έγραψε:Απλα δεν κρυβω οτι νιοθω και λιγες τυψεις γιατι το ακουγα τοσο καιρο να κοπαναει
και δεν μου εκοψε οτι εκει που κοπαναει κανει ζημια!!!
Με χαλαροσες πολυ που μου ειπες για καλιψη ψαλιδιου απο εγγυηση αν και φοβαμαι οτι
θα μου πουν πως κανεις ετσι για λιγες γρατζουνιες και τετοια...

Μην ποντάρεις και πολύ για το τί θα συμβεί εδώ με την εγγύηση...

Ελπίζω αυτά που ισχύουν στην Αγγλία να ισχύσουν κι εδώ.

Εδώ πρώτα θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι η εγγύηση δεν ισχύει γιατί έβαλες αέρα στα λάστιχα από βενζινάδικο Shell αντί για BP...
Άβαταρ μέλους
Panos69
Εγγεγραμένος χρήστης

Δημοσίευσηαπό Visk » 13 Φεβ 2012, 21:36

Λες το οτι η γυναικα ειναι Αγγλιδα να βοηθησει? :rotfl:
Εχω τα μεγαλα μεσα!! :gogo: :rotfl:
Άβαταρ μέλους
Visk
Εγγεγραμένος χρήστης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ευρετήριο Δ. Συζήτησης

Επιστροφή στο Επίσημες ανακοινώσεις - Ανακλήσεις / Οfficial announcements.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Advertisement